روز گذشته بخش جهانی تلویزیون دولتی چین از ثبت رسمی نخستین واکسن ساخت محققان این کشور برای مقابله با ویروس کرونا خبر داده بود.
لیو ژینگژن به روزنامه حزب کمونیست چین گفت که این واکسن هزار یوان (معادل 140 دلار) قیمت خواهد داشت و دو بار به فاصله 28 روز به فرد تزریق خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام جمعیت 1.4 میلیارد نفری چین به واکسن نیاز نخواهند داشت، گفت که دانشجویان و کارمندان در شهرهای بزرگ این واکسن را دریافت خواهند کرد و نه کسانی که در نواحی روستایی کمجمعیت و پراکنده زندگی میکنند.
شرکت داروسازی دولتی «سینوفارم» که در حال حاضر دو واکسن را در دست آزمایش دارد می گوید ظرفیت تولید سالانه 220 میلیون دوز واکسن را داراست. این شرکت اعلام کرده که در حال توسعه فاز سوم کارآزمایی واکسن خود در کشورهای عربستان سعودی، برزیل، امارات و شیلی است.
ژینگژن که علاوه بر مقام مدیرعاملی، همزمان سمت نمایندگی حزب کمونیست در شرکت دارویی را برعهده دارد گفته است که خود این واکسن را دریافت کرده است.
گزارشها درباره اینکه محققان چینی و مدیران اجرایی شرکتهای دارویی این کشور واکسنها را بر روی خود امتحان میکنند، سوالاتی اخلاقی را در مجامع علمی جهان برانگیخته است.
بیش از 140 مرکز پزشکی در جهان در حال کار بر روی ساخت واکسن کرونا هستند. سهشنبه گذشته موسسه تحقیقاتی «نیکلای گاملیا» در روسیه نیز از ثبت نخستین واکسن مقابله با ویروس کرونا در جهان خبر داده بود. هر چند نهادهای پزشکی و دارویی بینالمللی و غربی در کارآیی این واکسن ابراز تردید کردهاند.
تا کنون نزدیک به 22 میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان بیش از 770 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.