در این گزارش میخوانید:
* این روزها افراد هزینههای کلانی پرداخت میکنند تا در ظاهر "پولدار" به نظر برسند، چند میلیون میدهند که فقط برای یک شب، یک برند خاصی در دست و یا زیر پایشان باشد.
* همه میدانیم که قیمت برخی از برندهای تلفن همراه سر به فلک کشیده و برای خرید یک تلفن همراه مبلغ ۳۳ میلیون و حتی بیشتر باید پرداخت شود. هرچند حتما لزومی ندارد که فلان برند یا فلان مدل تلفن همراه در دست ما باشد، اما این نوع نگاه برای همه یکسان نیست.
* شاید برای خیلی از ما مهم نباشد با چه مدل تلفن همراهی به مهمانی برویم و یا حتی برایمان مهم نباشد پراید سوار شویم یا آخرین مدل بنز و BMW، اما برای برخی این طور فرق میکند. برخی دوست دارند وقتی به مهمانی میروند همه نگاهها به سوی آنها باشد و همه از آنها حرف بزنند. دلشان میخواهد بزرگ باشند، اما نمیدانند که هیچکس با مدل ماشین و گوشی تلفن همراه بزرگ نمیشود هیچکس به خاطر وسایلی که در اختیار داریم به ما احترام نمیگذارد.
* این روزها افراد هزینههای کلانی پرداخت میکنند تا در ظاهر "پولدار" به نظر برسند. چند میلیون میدهند که فقط برای یک شب، یک برند خاصی در دست و یا زیر پایشان باشد. آیفون ۱۱ پرومکس را برای یک شب در یک مهمانی اجاره میکنند تا نگاه دیگران را به خود جلب کنند. شاید عجیب به نظر برسد، اما داریم افرادی که فقط برای گرفتن یک عکس و اشتراک گذاری آن در فضای مجازی میلیونها پول میدهند تا آخرین مدل یک برند خاص اتومیبل زیر پایشان باشد، چراکه میخواهند با این عکسها فالوئر جذب کنند.
* برخی شبی ۲ تا ۳ میلیون بابت اجاره تلفن همراه اجاره میدهند و همین مبلغ و گاهی بیشتر را بابت اجاره ماشین فقط برای گرفتن یک عکس پرداخت میکنند.
علل گرایش برای اجاره تلفن همراه و اتومبیل گران قیمت
علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی:
(با بیان اینکه در دست داشتن تلفن همراه گران قیمت در وهله اول نشانگر طبقه اجتماعی است که به آن تعلق داریم): گاهی از این ابزارهای مادی استفاده میکنیم تا به اهداف دیگر برسیم، به عنوان مثال میخواهیم یک معامله کلانی را انجام دهیم و وقتی با ماشین گران قیمت به آن جلسه میرویم فکر میکنیم طرف مقابل با دیدن این اتومبیل، به ما اعتماد میکند. همچنین گاهی جوانها با هدف اینکه اصطلاحاً مخ یک نفر را بزنند یا قراردادهای بزرگی را ببندند، تلفن همراه گران قیمت را اجاره میکنند تا به رخ دیگران بکشند و خود را در جایگاه دیگری نشان میدهند و ادای طبقه پولدار را در میآورند.
به نشان دادن طبقه اجتماعی که به آن تعلق نداریم و خود را بالاتر از آن چیزی که هستیم نشان دهیم اصطلاحاً تفاخر اجتماعی میگویند، این افراد اصولاً اعتماد به نفس پایینی دارند و یا از لحاظ روانشناسی میتوان گفت که شخصیت نمایشی دارند که از این ابزارها برای عرضه خود استفاده میکنند.