کد خبر: ۴۷۲۹۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۵۸     ۱۵ تير ۱۳۹۹
مهدی داوری گفت: عدم تلاش افراد نشان می دهد اتفاق در کلینیک سینا مهر به سرعت رخ داده و گازهای سمی در کمتر از یک دقیقه جان افراد را گرفته است.
به گزارش پایگاه 598، مهدی داوری مدیرعامل آتش نشانی شهرداری تهران به توضیح گزارش حریق کلینیک سینا مهر شمیران پرداخت و گفت: شهر تهران از نظر ایمنی شرایط خوبی ندارد و خلأ اصلی تکلیف مردم است که حدی از ناایمنی را آزادانه انتخاب می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اقدامات آتش نشانی در حد ابلاغ چند مورد نیست و با احصاء مخاطرات مالکین و بهره برداران را به این مخاطرات آگاه می‌کنند و راه رفع آن را به مالکان می‌گویند.

مدیرعامل آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه موضوع ایمنی چرخه کامل است و تنها نردبان‌های بلند به داد ساختمان‌های بلند نمی رسند.

گفت: در ساعت ۲۰ و ۴۶ دقیقه و ۳ ثانیه اولین تماس با آتش نشانی گرفته شد و در کمتر از یک دقیقه اقدام شده و نزدیکترین ایستگاه یعنی دزاشیب اعزام می‌شود که همه امکانات را اعزام کرده و ۴ دقیقه و ۵۸ ثانیه بعد می‌رسد و با تماس‌های مکرر ۳ ایستگاههای دیگر هم اعزام می‌شوند.

وی افزود: در دومین انفجار شدت به حدی بود که دو باب ساختمان روبرو و مجاور تحت تأثیر قرار می‌دهد.

داوری با بیان اینکه در فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد، انفجار ۲۰ تا ۳۰ متر بر شعاع دارد ابراز داشت: این شعاع آتش باعث انتقال حجم حرارت شعله و دود می‌شود، با شعله وری طبقه همکف و طبقه دوم مواجه شدیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه گسترش سریع آتش به خاطر انفجار بوده است. گفت: تقسیم نیرو بیش از حدود ۳۰ دستگاه سیلندر اکسیژن و نیتروژن وجود داشته و همان روز ۲۵ سیلندر شارژ شده اکسیژن که سوزاننده است به این مجموعه اضافه شده و باعث گسترش حریق می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی گفت: تمام محوطه این ساختمان تنها یک دستگاه راه پله داشت و با مبحث ایمنی ساختمان مغایرت داشته و باید حتماً ۳ راه پله داشته باشد.

به گفته داوری حمله به حریق از سوی آتش نشان‌ها برای خنک کردن سیلندرها شروع می‌شود، اما با حجم کالاهای بیمارستانی در همان اتاق که انبار شده بود مواجه می‌شوند و دود غلیظ مشاهده شده مربوط به این کالا هاست.

وی افزود: همزمان به اطفا ۳ ساختمان بررسی راه‌های نجات بررسی می‌شود و فرماندهان به نتیجه‌ای نمی رسند و عملکرد نردبان‌های هیدرولیکی امکان پذیر نبود و مجبور به استفاده از نردبان‌های دستی می‌شوند که به دلیل ارتفاع کم چند متری با پنجره‌ها فاصله داشته است.

داوری گفت: روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ مأموریت آتش سوزی اتفاق می‌افتد که حداقل ۱۰ مورد جدی هستند و عملیات امداد و نجات برای ما غریبه نیست.

وی با اشاره به اینکه برای اطفای حریق از پشت بام وارد شدیم و با موج حرارتی که به ساختمان نفوذ کرده بود امکان اینکه وارد ساختمان شوند وجود نداشت و تیمی از همکاران از پنجره وارد می‌شوند ادامه داد: چون اطفا خوب پیش رفت توانستند مردم را از راه پله‌ها خارج کنند.

داوری اظهار داشت: شعاع انفجار به حد تخریب ساختمان نبوده و تأثیر مستقیمی بر افراد نداشته اما با توجه به شعاع بیست متری حجم بالایی دود و حرارت بالا می‌رود و چون پشت بام درش بسته بوده این حجم دود و آتش وارد اتاق عمل در طبقه چهارم شده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: عدم تلاش افراد نشان می‌دهد اتفاق به سرعت رخ داده و گازهای سمی در کمتر از یک دقیقه جان افراد را گرفته است.

به گفته وی در گزارش سازمان آتش نشانی اشاره شده که به مالکین ابلاغ شده از نگه داری تعداد زیاد سیلندر اقدام کنید.

و به نظر می‌رسد این کلینیک با محدودیت فضا مواجه بوده و تلاش کرده از هر فضایی استفاده کند.

داوری با بیان اینکه نیازی نیست شهرداری ضابط قضائی باشد گفت: چون مسئول تعریف شده اما باید بدانیم ایمنی کار یک دستگاه نیست.

وی با اظهار امیدواری از اینکه هیچ وقت دوباره این اتفاق نیفتد گفت: اما مطمئنم دوباره رخ خواهد داد.

وی افزود: به مردم اطمینان داد که آتش نشانان در تهران که بیش از حد نرمال حادثه دارد با اقتدار ایستاده اند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها