بر این اساس، همزمان با پرواز پهپاد MQ-۴C از پایگاه هوایی الظفره امارات، یک فروند هواپیمای گشت دریایی P-۸ و یک فروند پهپاد MQ-۹ آمریکایی نیز در حال پرواز در منطقه بوده که هواپیمای P-۸ در فاصله ۱۶ کیلومتری این پهپاد قرار داشته است.
پهپاد آمریکایی پس از ارتفاع گرفتن به سمت تنگه هرمز پرواز میکند و در آن محدوده یکبار FIR ایران را نقض میکند و به سمت چابهار ادامه مسیر میدهد و پس از دور زدن و بازگشت در فاصله ۴۹۰ کیلومتری توسط رادار کشف می شود.
راداری که این پهپاد را کشف کرده، میتواند به صورت سه بعدی در فاصله ۵۰۰ کیلومتری بیش از ۲۰۰ هدف را آشکار کند که این رادار نیز ساخت متخصصان داخلی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.
پس از نقض FIR (مرز هوایی) ایران توسط این پهپاد، ماموریت هدف قرار دادن آن در محدوده زیر جاسک و کوه مبارک به دو سامانه مستقر واگذار میشود که هر دو سامانه بر روی آن قفل راداری انجام میدهند.
رادار کشف سامانه این هدف را در ارتفاع ۱۲ کیلومتری، سرعت ۷۰۰ کیلومتر بر ساعت و فاصله ۱۶۹ کیلومتری کشف کند.
سامانه سوم خرداد سرنگونکننده پهپاد در فاصله ۱۲۰ کیلومتری روی این هدف قفل راداری را انجام میدهد و پس از آماده سازی موشک در فاصله ۹۰ کیلومتری موشک شلیک میشود و اصابت موشک به هدف در فاصله ۷۵ کیلومتری در آبهای سرزمینی ایران صورت میگیرد.
گفتنی است این پهپاد در زمان هدف قرار گرفتن در حال افزایش ارتفاع بوده و در زمان شلیک سامانه در ارتفاع ۱۴ کیلومتری در حال پرواز بوده است.
همچنین هواپیمای سرنشین دار P-۸ نیز در زمان سرنگونی پهپاد در فاصله ۱۷ کیلومتری آن قرار داشته و MQ-۹ نیز با P-۸ حدود ۱۷ کیلومتر فاصله داشته است.
پس از سرنگونی این پهپاد، علیرغم رجزخوانی آمریکاییها و خصوصا رئیس جمهور این کشور، تحرک و واکنش تهاجمی خاصی از سوی آنها تا سه روز پس از آن صورت نگرفته و بعدا تعدادی جنگنده اف-۲۲ و بمب افکن به منطقه آمده که تحرک نظامی خاصی از سوی آنها هم گزارش نمیشود.
از دیگر نکات مهم این ماجرا، یک اظهار نظر نظامیان روسیه است که پس از سرنگونی این پهپاد در اظهار نظری اعلام میکنند این پهپاد توسط یک موشک افسانهای هدف قرار گرفته است.