به گزارش پایگاه 598، دکتر محمدرضا مسرورچهر با اشاره به خواص گیاه بادرنجبویه در طب
سنتی ایرانی، اظهار کرد: این گیاه در بازار تحت عنوان «ملیس» شناخته می شود
و یکی از مشخصه های آن برگ هایی دارای عطر و بوی خوش شبیه به لیموست.وی
مزاج ملس را گرم و خشک دانست و متذکر شد: این گیاه طبی مقوی قلب و
تقویت کننده مغز و حافظه است و موجب تیز شدن حواس پنجگانه می شود.این پزشک و
متخصص طب سنتی ایرانی، با بیان اینکه مصرف مداوم دم کرده ملیس خواص
آرام بخشی دارد، تصریح کرد: حدود یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری از گیاه ملیس
را در لیوان بریزید و پس از ریختن آب جوش در لیوان، درب آن را ۱۰ دقیقه
بگذارید و از صافی رد کنید. مصرف این دمنوش با عسل یا شکر اثرات مثبت
فراوانی دارد.مسرورچهر، یکی از مهمترین و بهترین خواص ملیس را در رفع غم ها
و افسردگی ها دانست و خاطرنشان کرد: دمنوش ملیس وسواس های فکری را از
انسان دور می کند و کمک می کند به آرامش برسیم.وی با اشاره به نقش خواب در
آرامش انسان، یادآور شد: دمنوش ملیس با مخلوطی از گل گاوزبان و اسطوخودوس
به معجونی خواب آور تبدیل می شود.این متخصص طب سنتی ایرانی، با بیان اینکه
گیاه بادرنجبویه در همه جا قابل رویش است، عنوان کرد: این گیاه شناخته شده
بوده و مورد استفاده همگان قرار می گیرد، اما یکی از عوارض مصرف آن برای
افرادی است که دارای کم کاری تیروئید هستند و نباید دمنوش ملیس استفاده
کنند.مسرورچهر، با اشاره به تاثیر سریع مصرف دم کرده این گیاه بر رفع
خستگی، یادآور شد: اگر برگ ملیس پخته و به صورت ضماد بر روی زانو گذاشته
شود، به کاهش و تسکین زانودرد کمک می کند. وی جوشانده گیاهان دارویی را یکی
از روش های سنتی استفاده از خواص آنان دانست و اضافه کرد: مطالعات نشان
داده جوشاندن گیاهان دارای خواص دارویی موجب از بین رفتن برخی از مواد آنها
می شود و لذا بهتر است به صورت دمنوش استفاده شود.