کد خبر: ۴۷۰۱۷۳
زمان انتشار: ۱۵:۵۶     ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح اقدامات این معاونت، از برپایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
به گزارش پایگاه 598، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی نمایشگاه بین المللی قرآن در ماه مبارک است پس از انتشار و شیوع ویروس کرونا اعلام کرد که امسال این نمایشگاه برگزار نخواهد شد و اقدامات دیگری در زمینه‌های مختلف در دستور کار این معاونت قرار خواهد گرفت.

در همین راستا عبدالهادی فقهی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدامات این معاونت در زمان شیوع کرونا گفت: از آنجایی که نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مثل خیلی از برنامه‌های دیگر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شد در نتیجه بودجه خاصی هم تخصیص پیدا نکرد، اما معاونت قرآن و عترت با حاکم شدن شرایط کرونایی در کشور دست به کار شد و تا پایان نیمه اول سال، پنج برنامه قابل توجه را برای خود برنامه ریزی کرد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام برپایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران افزود: معاونت قرآن و عترت در حال برنامه برای مقدمات و امکان سنجی برای برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن در جمهوری اسلامی است.

وی ادامه داد: چندین جلسه در معیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته‌ایم و طرح کلی خود را ارائه دادیم که با حمایت وزیر فرهنگ روبرو شد. همچنین نخستین مجمع مشورتی نمایشگاه مجازی قرآن کریم نیز با دعوت از عده‌ای از صاحب نظران این حوزه برگزار شد.

فقهی زاده تأکید کرد: در غیاب نمایشگاه بین المللی در فضای حضوری امسال توفیق داشته‌ایم به صورت جدی وارد فاز مجازی نمایشگاه قرآن شویم، اگر چه ممکن است این نمایشگاه با تأخیر برپا شود، اما اگر امسال نخستین نمایشگاه مجازی را برگزار کنیم این روند را برای سالهای آینده نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.

شرکت بیش از ۷۵۰ هزار نفر در طرح خانه‌های نورانی

وی با برشمردن فعالیت‌ها و اقدامات این معاونت از ابتدای سال ۹۹ اظهار داشت: معاونت قرآن از ابتدای سال ۹۹ اقدام به برگزاری طرح خانه‌های نورانی در ۳۰ قسمت از اول فروردین تا پایان ماه در شش بخش مستقل کرده است که بسیار مورد توجه قرار گرفت و حدوداً ۷۵۰ هزار نفر در روز مخاطب در زمینه‌های معارفی در زمینه‌های تلاوت‌های اذانگاهی، تفسیر، معارف قرآنی، صحیفه سجادیه، آموزه‌های نهج البلاغه، آموزش روش حفظ قرآن کریم و ازین قبیل موضوعات به خود جذب کرد.

وی همچنین از آغاز خانه‌های نورانی۲ به مناسبت ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: خانه‌های نورانی دوم با مشارکت رادیو قرآن تا پایان ماه مبارک رمضان آغاز شده است که در چند قسمت در زمینه‌های متعددی قابل ملاحظه خواهد بود. تمام این طرح در بستر فضای اینستاگرام، ایتا، بله، تلگرام خواهد بود.

برپایی جشنواره قرآنی کودکان و نوجوانان در فضای مجازی

فقهی زاده با اعلام طرح دیگر این معاونت برای کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: برگزاری نخستین جشنواره قرآنی کودکان و نوجوانان در فضای مجازی از دیگر کارهایی که در دستور کار معاونت قرآن قرار گرفته و بزودی جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد. اختتامیه این جشنواره در مرداد یا شهریور ماه خواهد بود. نقاشی، گرافیک، قصه گویی وآثار هنر و ادبی از محورهای این جشنواره بوده و فراخوان آن تا قبل از پایان ماه مبارک در فضای مجازی اعلام خواهد شد تا با طرح خانه‌های نورانی تداخلی پیش نیاید.

وی با اعلام برپایی دور دیگری از سومین جشنواره چلچراغ‌های آسمانی تأکید کرد: برگزاری سومین جشنواره چلچراغ آسمانی که اختصاص به تولید محتوای ویدئویی قرآنی دارد که نخستین دوره در سال ۹۷ برگزار شده است نیز از دیگر برنامه‌های معاونت است. اینها همه در کنار سایر برنامه‌های همیشگی معاونت است که شامل جشنواره‌های آیات برگزاری آزمون‌های سراسری است.

آمادگی برگرداندن هزینه شرکت کنندگان آزمون شفاهی را داریم

وی در خصوص عدم برگزاری آزمون شفاهی سراسری قرآن و عترت نیز گفت: آزمون شفاهی را قرار بود سازمان اوقاف و امور خیریه انجام دهد که با توجه به شرایط ویروس کرونا اصلاً امکان برگزاری آن نبود. با توجه به اینکه تعداد ۵ هزار نفر بیشتر در این آزمون شفاهی ثبت نام نکرده بودند تصمیم گرفتیم هزینه‌ها را برگردانیم اما از یک سویی امکان برگزاری این آزمون در تیر و مرداد ماه ممکن است فراهم شود، اما منتظریم با اعلام سازمان اوقاف و امورخیریه در خصوص عدم برگزاری این آزمون مبلغ شش هزار تومان به ۵ هزار نفر بازگردانده شود.

فقهی زاده با برشمردن تهدیدها و فرصتهایی که این مدت تحت الشعاع قرار گرفته است گفت: در مدت انتشار ویروس کرونا مؤسسات ما فعالیتشان تحت الشعاع قرار گرفت و آسیب جدی به آنها وارد ساخت نمایشگاه قرآن تعطیل شد و گریزی از اینها نبود، اما ورود به فضای مجازی فرصتی طلایی بود که ما دیر یا زود باید به اهمیت آن واکنشی نشان می‌دادیم امیدواریم روند کنترل ویروس و مهار آن تسریع پیدا کند تا برنامه‌های خودمان را داشته باشیم و امیدواریم در موقعیت‌های طبیعی فعالیت‌های مجازی را به صورت مؤثر همراه با فعالیت‌های حضوری و فیزیکی ادامه دهیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها