به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، در حالی که نزدیک به ۲ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور میگذرد اما همچنان در گیر و دارهای توصیههای بهداشتی ماندهایم، توصیههایی که اگر به آن جامه عمل بپوشانیم شاید کمی زودتر این ویروس از کشور خارج شده و به زندگی عادی برگردیم.
در این میان بوده و هستند نهادهایی که در کنار علوم پزشکی و مراکز بهداشت ایستاده تا برای مقابله با کرونا برای مردم چیزی کم نگذاشته باشند، نیروهای جهادی، بسیج، سپاه، خیرین، مردم و غیره در کنار کادر درمانی و پشت سنگرها برای شکست این ویروس میجنگند.
انجام تمامی عملکردها که تا به امروز انجام شده روند خوبی داشته اما اگر با طرح و برنامه از پیش تعیین شده برای مقابله با کرونا ویروس جنگید قطعا ضریب پیروزی بالا خواهد رفت بنابراین میتوان از جوانان، نهادها و انجمنهای علمی در کنار کارهای عملی استفاده کرد تا به نتیجه مطلوبتری که کادر درمانی در نظر دارد، رسید.
استفاده از طرحها و دستور العملهای علمی در کنار سایر اقدامات علوم پزشکی و ارائه آن در جلسات ستاد مقابله با کرونا در صورتی که به آن جامه عمل پوشاند، میتواند کمکهایی با برنامهریزی برای شکست ویروس به همراه داشته باشد.
تولید دستورالعملهای بومی انجمن علمی پدافند غیرعامل مازندران برای مقابله با کرونا
امیر طاها خلعتبری در گفتوگو با ایسنا گفت: طرحی که از سوی انجمن علمی پدافند غیر عامل استان مازندران ارائه شد بر گرفته از طرح موفقیت آمیز کره جنوبی است و براساس همین طرح اعضای انجمن دستورالعملهای بومی برای مقابله با بیماری کرونا را تولید کردند.
رئیس انجمن علمی پدافند غیر عامل شعبه مازندران با بیان اینکه بعضی از دستگاههای دولتی هماهنگی لازم را با سازمان مردم نهاد ندارند، اظهار کرد: اکثر سازمانهای مردم نهادی که در کشور وجود داشته فعالیت کمرنگی در این زمینه دارند.
وی تصریح کرد: طرحی را در استان مازندران ارائه و آن را برای سردار جلالی (رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور) ارسال کردیم و طی نامهای ابلاغ شد که این طرحها در مازندران اجرا شود.
طرح پایش شهر و روستا
خلعتبری با اشاره به اینکه طرح ما حدود ۷ بخش دارد، ادامه داد: بخش اول آن مربوط به پایش شهر و روستا است یعنی در این طرح میتوانیم آگاه شویم که در کدام نقاط کور شهر و روستا افراد مبتلا به کرونا وجود دارند و آخرین جاهایی که با بیماران کرونا ارتباط برقرار شده را برای ضد عفونی پایش کنیم.
وی در خصوص طرح برنامهریزی خودمانایی بهداشتی که دومین طرح ارائه شده است، تاکید کرد: در این طرح پزشکان سطح استان شناسایی شده و از طریق تلفن دستورات بهداشتی لازم مقابله با ویروس کرونا را به مردم اطلاع رسانی میکنند.
طرح آماد و پشتیبانی
رئیس انجمن علمی پدافند غیرعامل شعبه مازندران طرح آماد و پشتیبانی برای مقابله با ویروس کرونا را سومین طرح برشمرد و افزود: این طرح به گونهای است که اگر مراکزی بتوانند خدمات آنلاین به مشتریان خود ارائه دهند به سیستم حمل و نقل کشور متصل شده و خرید اینترنتی نظیر دارو و موادغذایی در شرایط کرونایی برای مردم تسهیل خواهد شد.
خلعتبری ادامه داد: به عنوان مثال اگر خرید نان مردم به صورت اینترنتی انجام شود میتوان بگوئیم سفره یک شخص به صورت مجازی فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح کاهش منابع آلوده به عنوان چهارمین طرح بسیار موثر برای مقابله با ویروس کرونا است، خاطرنشان کرد: در این طرح مکانهای آلوده و محدوده قبرستانهای شهر برای فوت شدگان بیماران کرونایی شناسایی میشوند تا منبعی آلوده به مردم سرایت نشود.
رئیس انجمن علمی پدافند غیر عامل شعبه مازندران افزود: اگر دفنهای بیماران کرونایی غیر علمی باشد آلودگی آن به زمین منتقل میشود و بعدها همین آلودگی تبعات بدی برای انسان در پی خواهد داشت بنابراین با طرح کاهش منابع آلوده میتوانیم از انتشار آلودگیها جلوگیری کنیم که اگر به این موضوعات فکر میکردیم دچار بحران شدید بیماری کرونا نمیشدیم.
خلعتبری با بیان اینکه طرح مستشار رسانهای پدافند شهری یکی از دیگر طرحهای مقابله با ویروس کرونا بوده است، تصریح کرد: این طرح به گونهای است که مجموعه رسانههای استان را با کمک یک لینک به هم یکپارچه خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در این طرح خیلی از کسانی که کانال خبری دارند به یک مرجع شناخته شده کشور وصل خواهند شد و اطلاع رسانی به صورت دقیق و هدفمند ارائه میشود.
راهاندازی اپلیکیشن تعاملی
رئیس انجمن علمی پدافند غیرعامل شعبه مازندران عنوان کرد: طرح مدیریت مجموعه شبکه مستشار پدافند غیرعامل و راهاندازی اپلیکیشن تعاملی نیز از دیگر طرحهای انجمن علمی پدافند غیر عامل استان بوده است.
خلعتبری بیان کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد برنامهای که در خصوص کاهش بحران بیماری کرونا مد نظر داریم اگر بتوانیم آنها را اجرا کنیم در این برهه از زمان می توان کمک به دستگاههای دولتی کرد.
وی یادآور شد: متاسفانه حوزههای دولتی ما درگیر اتاق فکر بوده در صورتی که در دانشگاهها افراد متفکری داریم که از ظرفیت آنها به خوبی استفاده نمیشود.
رئیس انجمن علمی پدافند غیر عامل شعبه مازندران خاطرنشان کرد: انتظاراتی که مردم از مجموعه ما دارند این است که بتوانیم یک راه حل علمی و اطلاعاتی را در اختیار دستگاهها قرار دهیم که اگر در آینده با چنین بحرانی مواجه شدیم بتوانیم به خوبی آن را مهار کنیم.
به گزارش ایسنا، با توجه به ظرفیتهای انجمنهای علمی که در استان مازندران وجود دارد و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در مورد استفاده از ظرفیت جوانان در گام دوم انقلاب، اما تا به امروز از این ظرفیت استفاده نشد، در صورتی که میتوان از این موقعیت و توان بومی و جوان در این استان برای اجرای با برنامهریزی و دقیق پیشگیری از بیماری در ستاد مبارزه با کرونا بهره برد.