در شرایط جاری با توجه به اهمیتی که به بیماری کرونا داده شده است، بسیاری از مردم نشانههای این بیماری را که آموختهاند در خود احساس میکنند، اما این احساس با واقعیت منطبق نیست و خیلی از اوقات ممکن است افراد در مورد نشانههای بیماری اطلاعات نادرستی داشته باشند و جالب اینجاست که برخی همان اطلاعات نادرست را در خود بهعنوان نشانههای بیماری احساس میکنند.
برای نمونه فرض کنید به کسی گفته باشند که نشانههای بیماری کرونا، دل درد و پایین آمدن درجه حرارت بدن است. این فرد همین نشانهها را در خود احساس میکند. باید دانست در بین عموم مردم برخی افراد هستند که نوعی بیماری بهنام هیپوکندریازیس (hypochondriasis) یا خود بیمار انگاری دارند. علت اینکه این نام گذاشته شده این است که عموماً این افراد در ناحیه تحتانی شکم خود و خیلی از اوقات سمت راست بدن احساس بیماری میکنند، این ناحیه از بدن هیپوکندر نامیده میشود.
این افراد هرگونه وضعیت طبیعی یا هرگونه تغییر جزئی وضعیت بدنی را دلیل بیماری میدانند. برای نمونه این گونه افراد اگر احساس تپش قلب میکنند، چیزی که به طور معمول برای انسان پیش میآید، سریعاً به متخصص قلب مراجعه میکنند چون فکر میکنند بیماری قلبی دارند. این قبیل بیماران در مواردی که همهگیری بیماری به وجود میآید، بسیار مستعدتر از سایرینی هستند که همان نشانهها را در خود ببینند.
دسته دیگر بیماران وسواسی هستند که آنان نیز در این شرایط که توصیه به رعایت بهداشت و شستن دستها میشود، کار را از حد میگذرانند و بهصورت غیرعادی در هر ساعت ۷ تا ۸ بار دستها را میشویند. بهترین توصیه این است که افراد راجع به زوایای بیماری و زمینههای آن و همین طور مسائل روانی که سبب احساس بیماری بهصورت ناهنجار میشود، اطلاعات دقیق و علمی داشته باشند. چنانچه مردم احساس کنند که مقامات بهداشتی کار خود را به درستی انجام میدهند، از نگرانی آنها کاسته خواهد شد. چیزی که متأسفانه در چند ماه گذشته دچار نقصان شده است. وجود پزشک خانواده که بیمار او را میشناسند و اعتماد دارند هم میتواند اطمینان بخش این دسته از بیماران باشد. باید توجه داشته باشیم که هر موقع انسان با اضطراب یا افسردگی همراه باشد، دستگاه ایمنی بدن او هم ضعیف میشود و در این شرایط بدن به راحتی مهیای پذیرش انواع بیماریها خواهد بود.