در این گزارش میخوانید:
* مهدي شريفينيكنفس، مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي، به گفته منابع آگاه، حدود دو، سه هفته پيش از كشور متواري شده است. او بهعنوان يكي از مهرههاي اصلي در هر دو پرونده پتروشیمی گیت (رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر) و پرونده رسيدگي به تخلفات شركت بازرگاني پتروشيمي (PCC) شناخته ميشود و بارها از سوي دادگاه براي توضيحات احضار شده و درست زماني كه براي آخرينبار دادگاه به دادههاي جديدي درباره او دست يافته بود، از كشور خارج ميشود.
* انتظار براي بازگشت او ادامه مييابد تا زماني كه پس از مدت طولاني، هيچ خبري از او به دست نميرسد و ديگر به متواريشدن او مطمئن ميشوند؛ اما نكته جالب آن است كه بر اساس آخرين پيگيريها کارشناس پرونده از فرار او مطلع بوده و این فرار با هماهنگیهای برخی مدیران شرکتهای مرتبط انجام شده است.
* بر اساس اين گزارش و بر مبنای اطلاعات واصله و شنیدهها، مشخص شد او در پرونده ششمیلیاردو ۶۵۶ میلیون یورویی پتروشیمی و کاتالیستهای تقلبی نقش داشته و به همین دلیل هماکنون از کشور متواری شده است. در پرونده پتروشیمی نام ۱۴ متهم به چشم میخورد که برای آنها کیفرخواست صادر شده و بر اساس این کیفرخواست، اتهام این افراد مشارکت و معاونت در اخلال کلان اقتصادی در حوزه پتروشیمی است.
* علاوه بر متهمانی که نام آنها در کیفرخواست آمده است، ردپای عدهای دیگر هم در این پرونده به چشم میخورد که مهدی شریفینیکنفس یکی از این افراد است. مهدی شریفینیکنفس با اطلاعی که داشته، به بهانه دورزدن تحریمها و پیگیری پروندههای پتروشیمی، از کشور خارج شد و به امارات گريخت.
* با دقت در پرونده او میتوان متوجه شد که کارشناس پرونده از فرار او مطلع بوده و این فرار با هماهنگیهای برخی مدیران شرکتهای مرتبط رخ داده است. از سوی دیگر، متأسفانه بازپرس متهم با وجود تأکیدات انجامگرفته، او را ممنوعالخروج نکرده و بدون آنکه قرار وثیقه صادرشده درخصوص متهم را تقلیل دهد، با دستور غیرقانونی چهارمیلیاردو ۶۰۰ میلیون تومان از وثایق او را هم رفع بازداشت کرد.
* این متهم اکنون از سوی پلیس امارات تحت بازداشت نیست؛ اما رصد اطلاعاتی او ادامه دارد و شنیدهها حاکی از آن است که متهم شریفینیکنفس، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی، با هماهنگی از کشور متواری شده است.
* اسفند سال ۹۷، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودیمقام برگزار شد؛ دادگاهی که از ارقام درخور توجهی در قالب تخلف در فروش محصولات پتروشیمی و خروج ارز از کشور خبر میداد.
* این پرونده ۱۴ متهم اصلی داشت که ارقام تخلفهای آنها، متفاوت بود. فارغ از این پرونده که در دادگاه در حال رسیدگی است و بر اساس شنیدهها بهزودی احکام آن صادر خواهد شد، یک پرونده مهم دیگر نیز در این زمینه مطرح است اطلاعاتی به دست آمده نشان میداد این تخلفات معطوف به پرونده مورد بررسی در دادگاه نیست و یک پرونده دیگر نیز دراینباره وجود دارد.
* درحالحاضر دو پرونده درباره شرکت بازرگانی پتروشیمی در دادگاه مطرح است؛ نخست، شکایت هلدینگ خلیج فارس برای پرداخت بدهی ۷۰۰میلیونیورویی که پس از پیگیریهای فراوان، دادگاه و وزارت نفت در نهایت حاضر به شکایت از شرکت بازرگانی پتروشیمی شد و دوم، پرونده ۶.۶میلیاردیورویی که تخلف انجامشده در آن، اکنون در حال رسیدگی در شعبه ۳ اوین از سوی قاضی مسعودیمقام است.
* آنگونه که پیداست، این دو پرونده به هم مرتبط هستند و انتظار میرود مرجع رسیدگیکننده به این پروندهها، به ارتباط آنها بپردازد که البته بر اساس اخباری که به دست «شرق» رسیده، اکنون این دو پرونده در کنار یکدیگر در حال رسیدگی است. حال به نظر ميرسد با فراريدادن اين حلقه اتصال مالي در دو پرونده اصلي در حوزه پتروشیمی، بخشي از اطلاعات از دست خارج و دادگاه با پيچيدگي جديدي روبهرو شده است.