کد خبر: ۴۶۷۰۷۵
زمان انتشار: ۱۴:۲۳     ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ابراهیم رزاقی:
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی گام دوم نتوانسته است در ریل اصلی خود قرار بگیرد گفت: تا زمانی که هدف، کسب سود بیشتر است نمی توان انتظار تحقق گام دوم انقلاب در زمینه اقتصاد را داشت.

به گزارش پایگاه 598، ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با سراج24 در خصوص اجرای سیاست‌های اقتصادی گام دوم انقلاب اسلامی در یک سال گذشته در کشور اظهار داشت: سیاست‌های اقتصادی گام دوم انقلاب می‌توانست تاثیر زیادی بر بهبود اوضاع اقتصادی کشور بگذارد و همه‌ی این سیاست‌ها در چارچوب قانون اساسی، قابلیت اجرایی شدن در کشور را داشتند.

وی با تأکید بر این‌که منفت برخی سرمایه‌داران در داخل در عدم اجرای سیاست‌های اقتصادی گام دوم انقلاب است عنوان کرد: در حال حاضر اقتصاد کشور بر مبنای سرمایه‌داری لیبرال پیش می‌رود و در همین راستا شاهد هستیم که در یک سال گذشته سیاست‌های اقتصادی کشور در راستای تحقق گام دوم انقلاب نبوده است.

این کارشناس حوزه اقتصادی در ادامه افزود: در یک برهه زمانی انگلیس صنعتی شد چراکه بالاترین سود در صنعت بود و مبنای سرمایه‌گذاری در این کشور، سود بیشتر قرار داشت و از همین جهت همه تولیدکنندگان در مسیر تولید قرار گرفتند و دولت هم دخالتی در این زمینه نمی‌کرد اما شاهد بودیم زمانی که سود تولیدکنندگان بالا رفت از آن‌ها مالیات اخذ شد و این درحالی بود که دولت هیچ حمایتی هم از آن‌ها نکرده بود اما در ایران شرایطی است که افرادی که توانایی مالی بیشتری دارند و با واردات و دلالی به تولید ضربه زده‌اند از پرداخت مالیات معاف هستند اما تولیدکنندگان در چنین شرایط اقتصادی موظف به پرداخت مالیات هستند.

رزاقی با بیان این‌که از دولت فعلی نمی‌توان انتظار بهبود شرایط اقتصادی را داشت عنوان کرد: 6 سال است که اقتصاد کشور توسط دولت تعطیل شده است و اکثر نمایندگان مجلس هم در راستای این شرایط وزرایی را تایید می‌کنند که نه تنها برای اقتصاد کشور و معیشت مردم، آورده‌ای ندارند بلکه با بی‌توجهی و حتی در مواردی فساد و رانت نزدیکان خود، به اختلاس‌ها کمک کرده‌اند.

این کارشناس حوزه اقتصادی هم‌چنین گفت: نه تنها کشور در مسیر اقتصاد مقاومتی و تحقق سیاست‌های اقتصادی گام دوم انقلاب پیش نرفته بلکه مردم را به شکل بسیار وحشتناکی سود محور کرده‌ است. به شکلی که هر کس به فکر منفعت بیشتر خود بوده و هیچ یک از اصول اقتصاد اسلامی را در پیش نمی‌گیرد؛ این روزها هرکس به فکر درآمد و سود بیشتر خود بوده به عبارت دیگر مردم به بیماری سود بیشتر دچار شده‌اند.

وی ادامه داد: به خاطر شایع شدن تب «کسب سود بیشتر» در کشور، طبیعتاً افرادی که از رانت و یا قدرت و ثروت بیشتری بهره می‌برند در این بازی برنده شده و شاهد هستیم روز به روز توان مالی مردم متوسط به سمت ضعیف پیش رفته و از طرف دیگر ثروت کشور در نزد افراد محدودی در کشور قرار گرفته و سود آن‌ها از مسیر دلالی و خالی کردن جیب ضعیفان به شدت افزایش یافته است.

رزاقی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته که باید بر اساس چارچوب‌های گام دوم انقلاب، جوانان بیشتر از هر زمانی درگیر فعالیت‌های موثر و تولیدی در اقتصاد می‌شدند، تعداد زیادی به خاطر عدم برنامه‌ریزی صحیح دولت شغل خود را از دست داده‌اند. 

وی با اشاره به سیاست‌های غلط خصوصی‌سازی در کشور گفت: به خاطر سود بیشتر خصوصی‌سازی را به شدت از مسیر اصلی خود منحرف کردند و بنگاه‌های اقتصادی را به تعطیلی کشاندند. باید توجه داشت تا زمانی که زیرساخت‌های غلط اقتصادی کشور که از دوران پس از جنگ پایه‌ریزی شد تغییر نکند، نمی‌توان انتظار اقدام موثری در راستای تحقق سیاست‌های اقتصادی گام دوم انقلاب را داشت.

این کارشناس حوزه اقتصادی در پایان تأکید کرد: اجرای سیاست‌های گام دوم انقلاب نیازمند مجری انقلابی است که در مسیر اقتصاد اسلامی قدم بردارد اما در حال حاضر اکثر مدیران کشور منافع شخصی خود را به منافع جمعی ترجیح می‌دهند و از همین جهت سیاست‌های اقتصادی گام دوم نتوانسته در ریل اصلی خود قرار بگیرد.



اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها