وی افزود: مردم باید احساس کنند میان چند نمونه یکی را برگزینند. اگر در تمام حوزههای انتخابیه سلیقهها، افکار و مذاهب مختلف حضور داشته باشند، طرف میرود انتخاب میکند و حالا هرکه انتخاب شد.
روحانی گفت: اگر فرض کنیم کشوری داریم که در جامعه آن سه سلیقه وجود دارد، یک سلیقه اصولگرا، یک اصلاحطلب و یک اعتدالگرا. بعد اگر در انتخابات یک سلیقه فراوان و یکی دیگر با ذرهبین و تلسکوپ پیدا شود و یکی دیگر اصلا نباشد که نمیشود. اگر چنین شرایطی بوجود بیاید که کلمه و اجرای انتخابات معنا پیدا نمیکند.
رئیسجمهور با بیان اینکه شک نکنید که قدرت ما با حضور مردم است، گفت: اگر یک کشوری بودیم که به یک ابرقدرت وصل بودیم همان ابرقدرت ممکن بود روزی ما را رها کند. قدرت دائمی ما از حضور ملت است.
وی ادامه داد: اجازه بدهیم که روز انتخابات همه با هم باشیم. مجری انتخابات در قانون وزارت کشور، استانداران و فرمانداران هستند. حالا قانون اساسی هم گفته یک دستگاهی هم نظارت کند. یک دستگاه مجری است و بار انتخابات بر دوش اوست و یک گروه هم نظارت میکنند حالا برعکس شده است، ناظر مجری و مجری لجستیک شده است.
روحانی تاکید کرد: اگر میخواهیم به اهدافمان برسیم، برای همه ما نتیجه انتخابات مهم است. میترسم روزی کلمه جمهوری هم جرم بشود. در قانون اساسی ما جمهوریت هم هست و ما باید پاسدار اسلامیت و جمهوریت باشیم.
رئیسجمهور گفت: از تمام ملت ایران خواهش میکنم امروز روزی است که باید برویم پای صندوق رای ولو اینکه ناراحت هستیم و مشکلاتی در ذهن ما وجود دارد. با صندوق رای قهر نکنیم. اگر دیدیم نقصی در انتخابات هست، دوم اسفند کاری نکنیم که روز انتخابات صف های ما جدا شود.
وی افزود: ما یک مقدار در رقابت مشکل داریم و امیداوریم این مساله حل شود.