کد خبر: ۴۶۵۵۷۱
زمان انتشار: ۱۰:۲۶     ۱۵ دی ۱۳۹۸
مراسم تشییع پیکر «شهلا ریاحی» به سمت خانه ابدی با حضور اهالی هنر در حالی برگزار شد که همه اذعان داشتند، زنده یاد ریاحی اولین بانویی بود که روی سن تئاتر رفت و به لحاظ خانوادگی هم با اخلاق زندگی کرد. وی زندگی‌اش برای دیگران الگو بود و با جدیت و بی حاشیه کار می‌کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، مراسم تشییع پیکر «شهلا ریاحی» بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در محوطه تالار وحدت برگزار شد.

بنا بر این گزارش، در این مراسم هنرمندان بسیاری از سینما، تئاتر و تلویزیون چون پوری بنایی، فاطمه معتمدآریا، منوچهر شاهسواری، عزت رمضانی فر و اتابک نادری حضور داشتند. 

کامران ملکی روابط عمومی خانه سینما در ابتدای این مراسم گفت: سینمای ایران بعد از یک دهه زنده است به خاطر اینکه بنیان گذاران آن نفسشان در این کالبد پر برکت بوده است.

وی ادامه داد: امروز با پیکر یکی از همین افراد خداحافظی می‌کنیم و می‌دانیم که خاطره شیرین آثار ماندگاری که برای ما باقی گذاشت، همیشه خواهد ماند. شهلا ریاحی تا هنر ایران زنده است جزو خاطره های بزرگ ما است.

معتمدآریا رییس انجمن بازیگران خانه سینما نیز گفت: تشکر می‌کنم از کسانی که در چنین شرایطی این مراسم را برگزار کردند و از همراهان شهلا ریاحی که او را تنها نگذاشتند. از پوری بنایی خواهش می‌کنم تشریف بیاورند و از خاطراتی که با خانم ریاحی داشتند، برایمان بگویند.

پوری بنایی نیز گفت: تشکر می‌کنم از شما که حامی هنرمندان هستید. من خیلی کوچک بودم که با شهلای عزیز آشنا شدم و بعد از آن در فیلم خشم کولی با وی همکاری داشتم. او اولین زن کارگردان ایران و قابل ستایش بود. 

وی افزود: الان می‌دانم که او ما را می‌بیند و در قلب ما هست با روح بلند و خانمی که داشت. خیلی دوستش دارم و خواهم داشت و امیدوارم که منوچهر پسرش چنین مادری را ستایش کند.

کامران قدکچیان دیگر بازیگر حاضر در این مراسم بود که طی سخنانی گفت: آدم‌ها همه یک جور به دنیا میایند اما همه یک جور از دنیا نمیروند و توشه‌ای که از خود به جای می‌گذارند رزومه‌ای برای ماندگاری‌شان می‌شود، ریاحی ماندی است نه رفتنی. ریاحی در خیلی موارد دیگر اولین بود، اولین بانویی بود که روی سن تئاتر رفتند و به لحاظ خانوادگی با اخلاق زندگی کردند. همسرش فرد فرهنگی بود و من یکی از افتخارات زندگیم است که عضوی از خانواده‌اش بودم و افتخارم است که وی خاله من است. الان پیکرش را به امانت گذاشته و خودش را در قلبمان تا ابد خواهیم داشت.

محمد متوسلانی بازیگر سینما و تلویزیون نیز در ادامه مراسم گفت: متاسفم که برای بانوی بزرگی مثل شهلا ریاحی مراسم مختصری گرفته شده است اما به هر حال انتظار می‌رفت برای کسی که در بسیاری زمینه‌ها اولین و الگوی اخلاق و کار حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف هنری بود، توجه بیشتری می‌شد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه رسانه‌های ما حق مطلب را ادا نکردند و امیدوارم خط کشی و فاصله گذاری‌ها در جامعه ما از بین رود و مهربان تر باشیم، افزود: آنچه ماندگار است رفتار و آثار آدم‌ها است و این رفتارها در مورد مسئولان هم برجای می‌ماند و فقط مختص هنرمندان نیست.

در مورد شهلا ریاحی باید گزارش مفصلی مکتوب شود برای اینکه زندگیش برای دیگران الگو باشد. اینکه چقدر با جدیت و بی حاشیه کار کرد و چقدر حین کار به همه انرژی مثبت می‌داد. امیدوارم اجر افرادی که برای هنر این مرز و بوم زحمت کشیدند زائل نشود.

همچنین علی نصیریان نیز متن پیامی را برای درگذشت شهلا ریاحی فرستاد.

ایرج راد نیز گفت: زنده یاد ریاحی حق بزرگی به گردن همه کسانی که در عرصه هنرهای نمایشی هستند، دارد ، به این خاطر که زنی هنرمند بود. جوانانی که امروزه در این عرصه کار می‌کنند باید سپاس‌گذار بزرگانی مثل او باشند که راه را برایشان هموار کرد و توانست این راه را در تمام دوران زندگیش ادامه دهد که امروز به دست شما سپرده شد.

وی افزود: گرچه همچنان با مشکلات زیادی در زمینه تئاتر مواجهیم اما افرادی که عاشق هنر این کشور هستند، پای آن می‌ایستند.

راد ادامه داد: خانم ریاحی با کارهای ارزشمندی که کرده در تاریخ هنرهای نمایشی کشور ماندگار خواهد شد و مطمئنم جوانانی که امروز در این عرصه فعال هستند سپاس گذار وی خواهند بود. شاید شبیه خانم ریاحی چند تایی بیشتر در بین‌مان نباشند. آرزو دارم همواره با عزت نفسی که داشتند بتوانیم راهروان ارزنده‌ای برای راه وی باشیم.

حمید قدکچیان که قرار بود اجرای مراسم را عهده‌دار باشد، نیز عنوان داشت: خردمندان و بزرگان سینما گفتنی‌ها را گفتتد اما خانم ریاحی جمله‌ای داشتند که مردم با صدای ما می‌خوابیدند و با صدای ما از خواب بیدار می‌شدند. قبل از تلویزیون، رادیو در کنار مردم بود و مردم صدای وی را از رادیو می شنیدند و خوشحالم که مردم در این مراسم او را تنها نگذاشتند.

*

مهوش اسدیان ، عروس شهلا ریاحی و هممسر منوچهر ریاحی نیز گفت: همه او را با چشمان زیبا می‌شناسند اما روح والای او زیباتر از زیبایی ظاهری او بود و همه این را می‌دانند. او گوهر بی بدیلی بود و از شما ممنونم که به اینجا آمدید. 

وی ادامه داد: تا از نزدیک با خانم ریاحی نمی‌بودید متوجه علاقه‌اش به خانواده نمی‌شدید، زمانیکه نوه شان دنیا آمد تا دو سال کار نکرد و حسادت و کینه نداشت و الگویی برای همه ما بود.

منوچهر ریاحی نیز گفت: اینکه تا الان تحصیلات عالیه‌ای دارم مدیون زحمات مادرم هستم که هر ماه برایم پول می‌فرستاد. می‌خواستم گلایه کنم از ارگان‌هایی اما همسرم گفت اخلاق مادر را ادامه بده. مادرم با مدرک سیکل سه سال دوره تجربی بازیگری را گذراند و صدها تئاتر و فیلم و ... را اغلب در نقش اول بازی می‌کرد. 

وی افزود: خواهرم پریچهر ۵ سال پیش فوت شد و مادرم چون آلزایمر داشت متوجه نشد و چقدر خوب بود که متوجه نشد دخترش را از دست داده است. در فیلم‌ها و سریال‌ها از سرای سالمندان غول ساختند و معتقدم این سرای سالمندان ایران مهر خیلی بهتر از من به مادر رسیدگی کردند. ما ۵۳ پرستار برای مادر گرفتیم در منزل که اصلا رسیدگی خانه سالمندان را نداشتند.  متاسفانه برخی از اعضای خانواده‌ام مثل خواهرم و نوه‌هایش که نتوانستند بیایند و قرار است به مراسم ختم خود را برسانند، تشکر کنم. تنها گلایه‌ای که دارم این است که صداوسیما هیچ حالی از مادرم نپرسید.

منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما نیز بیان داشت: من می‌دانم که منوچهر ریاحی برای مادرش چه زحمت‌هایی کشیده است. یادتان باشد که امروز روزی است از روزهای خداوند و در این فضای ویژه خانم ریاحی به عنوان باز کننده مسیری برای خیلی افراد با اخلاق خوبشان در هنر این کشور حضور داشتند و همین یک بهانه است که احترام او را تا ابد نگه داریم.

به گزارش فارس، «شهلا ریاحی» بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون صبح چهارشنبه -11 دی ماه-در ۹۳ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.

در این مراسم اعلام شد که آیین ترحیم زنده یاد ریاحی ، روز پنج شنبه در مسجد جامع شهرک غرب از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ برگزار خواهد شد.

بنا بر این گزارش، زنده یاد ریاحی سال‌ها به دلیل کهولت سن و بیماری از بازیگری فاصله گرفته بود. وی متولد ۱۷ بهمن سال ۱۳۰۵ و همسر اسماعیل ریاحی کارگردان و فیلمنامه نویس مطرح کشورمان بود که با تشویق‌های همسرش وارد دنیای هنر شد و با تئاتر کار هنری اش را آغاز کرد و با ساخت مرجان عنوان اولین کارگردان زن سینمای ایران را از آن خود کرد.

اولین فیلم سینمایی شهلا ریاحی مربوط به سال ۱۳۳۰ است و بازی در فیلم نهنگ عنبر ۲ در سال ۹۵ آخرین تجربه سینمایی این بازیگر پیشکسوت است.

شهلا ریاحی آخرین بار در سال ۸۱ به ایفای نقش در سریال مهمان پذیر طوبی پرداخت و سال‌ها از دنیای هنر به دور بود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها