به گزارش پایگاه 598، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بیش از ۴۷ میلیون نفر در ایالات متحده از کارت هوشمند غذا استفاده میکنند، افزود: کلیساها و مراکز مردم نهاد در حمایت از مردم نیازمند همواره در کنار دولت و در واقع بازوی اجرایی برای بهبود شرایط اجتماعی هستند؛ از همین رو پیشنهاد میشود چنین شیوههایی در ایران نیز اجرا شود. مساجد نیز در ایران میتوانند در توزیع کارت هوشمند غذا بازوی اجرایی باشند.
به گزارش ایسنا، احمد توکلی گفت: این نکته مهم را نباید فراموش کرد که مقام مالیاتی، مقام قضایی و مسئولین کنترل پولشویی به لحاظ قانونی امکان بررسی حسابهای بانکی را دارند و این روند به هیچ عنوان سرک کشیدن به حساب افراد محسوب نمیشود.
او خاطرنشان کرد: شرایط به گونهای است که مشکلات اقتصادی و نیازهای اقتصادی خانوداهها تنوع زیادی پیدا کرده است. این امکان وجود دارد که سرپرست خانوار به دلیل مشکلات مالی یارانه دریافت شده را بازپس دهد و مبلغ یارانه را صرف امور غیر مرتبط با سلامت و تغذیه خانواده کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه اقتصاد بخش عمومی مباحث مربوط به پرداخت یارانهها را باید به دقت مورد توجه قرار دهد، خاطرنشان کرد: اگر هدف از پرداخت یارانهها توجه به مصرف کالایی خاص باشد باید پرداخت یارانه به شکل بستههای کالا به مردم انجام شود. در چنین شرایطی پرداخت نقدینگی گزینه مناسبی نیست و اتفاقا امکان تورم را نیز تشدید میکند.
توکلی با تشریح شرایط فعلی جامعه ادامه داد: در حال حاضر بیکاری و در پی آن فقر در جامعه گسترش پیدا کرده است. زمانی که فقر و بیکاری در جامعه گسترش پیدا میکند، دولتها موظف به حفظ کرامت انسانی مردم هستند.
به گفته او یکی از مسائل مهم آن است که کرامت انسانی در نوع و شیوه پرداخت یارنهها باید در اولویت قرار گیرد.
این فعال سیاسی در ادامه با اشاره به تفاوت شیوه هزینه نقدینگی در خانوادهها به ایسنا گفت: شرایط به گونهای است که مشکلات اقتصادی و نیازهای اقتصادی خانوادهها تنوع بسیاری پیدا کرده است؛ بنابراین این امکان وجود دارد که سرپرست خانوار به دلیل مشکلات مالی یا قرضهایی که باید بازپس دهد، مبلغ یارانه را صرف امور غیر مرتبط با سلامت و تغذیه خانواده کند. برای مثال بعد از دریافت یارانه، نیاز خوراک اعضای خانواده را تامین نکرده و قرض خود را پرداخت کند.
او اضافه کرد: چنین مسائلی در زمان بحرانهای اقتصادی اجتناب ناپذیر است و دولتها باید به دنبال بهترین راهکار ممکن در راستای مدیریت این شرایط باشند. از همین رو کارت رفاه اجتماعی و بستههای مواد غذایی بهترین گزینه برای حمایت از کرامت انسانی و البته سلامت و بهداشت جامعه است؛ موضوعی که اگر مورد توجه قرار نگیرد در آینده هزینههای سنگینتری را به جامعه تحمیل میکند.
این نماینده ادوار مجلس با تاکید بر حکم اسلام مبنی بر حمایت از نیازمندان نیز گفت: یکی از واجبات اسلام پرداخت زکات است و افراد ثروتمند در اسلام باید تعهد دهند که بخشی از درآمد خود را به افراد مستحق برسانند. چنین احکامی در اسلام به منظور از بین رفتن بی عدالتیهای اجتماعی و همچنین فاصله طبقاتی مورد توجه قرار گرفته است. این رویه بیانگر بعد تاریخی و مذهبی اهمیت حمایت از نیازمندان جامعه است.
او در ادامه با اشاره به جنگ جهانی دوم و آنچه در ایالات متحده آمریکا در راستای حمایت از گرسنگان جامعه رخ داد، گفت: کوپن در سال ۱۹۳۰ در آمریکا به منظور حمایت از اقشار ضعیف جامعه و گرسنگان وارد مقوله اقتصادی و اجتماعی جامعه شد.
توکلی خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که دریافت کنندگان کوپنهای غذا همواره افرادی ثابت نبودند. جامعه به توانمندی نزدیک میشود و تعداد دریافت کنندگان کوپن غذا نیز در طول سالها کاهش پیدا میکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بیش از ۴۷ میلیون نفر در ایالات متحده از کارت هوشمند غذا استفاده میکنند، افزود: کلیساها و مراکز مردم نهاد در حمایت از مردم نیازمند همواره در کنار دولت و در واقع بازوی اجرایی برای بهبود شرایط اجتماعی هستند؛ از همین رو پیشنهاد میشود چنین شیوههایی در ایران نیز اجرا شود.
به گفته او مساجد نیز در ایران میتوانند در توزیع کارت هوشمند غذا بازوی اجرایی باشند.
توکلی با تاکید بر اینکه مدیریت هدفمندی یارنهها به هیچ عنوان نباید مورد بیتوجهی قرار گیرد، یادآور شد: هدفمندی یارانهها به این معناست که افراد مستحق و نیازمند از خدمات اجتماعی گستردهتر و بهتری استفاده کنند؛ این در حالی است که امروز پرداخت یارانهها به همه اقشار جامعه در تضاد کامل با نفس هدفمندسازی یارانهها است.
او در پایان تاکید کرد: اگر امروز حمایتهای اجتماعی بر اساس نیاز اجتماعی مدیریت نشود و در نوع پرداخت یارانهها تغییری ایجاد نکنیم، در سالهای آینده هزینههای چند برابری در حوزه بهداشت، درمان و آموزش بر دولتها تحمیل خواهد شد.