کد خبر: ۴۶۳۴۸۲
زمان انتشار: ۱۲:۰۶     ۲۸ آبان ۱۳۹۸
یک روز پس از اظهارات مداخله‌جویانه وزیر خارجه آمریکا و سخنگوی او پیرامون اغتشاشات در ایران، مقامات 2 کشور اروپایی نیز در این زمینه با آمریکا همصدا شدند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از «وطن امروز»، 4 روز پس از آغاز ناآرامی‌های اخیر در تهران و برخی شهرهای ایران آلمان و فرانسه به این تحولات واکنش نشان دادند. اولریکه دمر، معاون سخنگوی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار «محترم شمرده شدن اعتراض‌های مشروع» شد. این مقام آلمانی از ایران خواسته وارد مذاکره با معترضان شود و افزوده است: «باید به خواسته‌ها و دغدغه‌های سیاسی و اقتصادی مردم احترام گذاشته شود». به گزارش خبرگزاری فرانسه، دمر گفته است که دولت ایران باید به اعتراضات کنونی با رویکرد تمایل به انجام مذاکره، پاسخ دهد.
«اگنس فون در مول» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه دیروز در واکنش به رویدادهای اخیر در ایران، ضمن ابراز تاسف از جان باختن چند نفر در حوادث روزهای اخیر گفت: «پاریس بار دیگر بر تعهد خود  برای احترام به آزادی بیان و حق تظاهرات مسالمت‌آمیز تاکید دارد».
همچنین سفارت فرانسه در تهران به شهروندان فرانسوی در ایران توصیه کرده است از هرگونه نزدیک شدن به تجمع‌های اعتراضی پرهیز کنند و ضمن رعایت احتیاط، از عکاسی و تهیه فیلم در فضای عمومی خودداری کنند. وزارت خارجه آلمان نیز توصیه‌های مشابهی به شهروندان خود در ایران کرده است.
مواضع مداخله‌جویانه اروپایی‌ها در قبال اغتشاشات اخیر ایران در شرایطی ابراز می‌شود که 3 کشور اروپایی در ایجاد بحران‌های اقتصادیِ متاثر از تحریم‌های آمریکا نقش حداکثری ایفا کردند. پس از خروج آمریکا از برجام، اروپا 11 وعده اقتصادی را در حوزه‌های مختلف و بویژه در 2 حوزه نفتی و بانکی مطرح کرد که تاکنون و پس از گذشت 18 ماه از آن تاریخ هیچ‌کدام‌شان عملیاتی نشده‌اند. این در حالی است که سال گذشته و چند ماه پس از خروج آمریکا از برجام، برخی کارشناسان این گزاره را مطرح کردند که تروئیکای اروپایی وقت‌کشی نسبت به انجام تعهداتش را تا جایی کش خواهد داد که آثار تحریم‌ها بر جان اقتصاد ایران بنشیند. چنانکه موعد اجرای تعهدات اقتصادی اروپا نیز 4 نوامبر 2018 و دقیقا همزمان با دور جدید تحریم‌های آمریکا اعلام شده بود!
تقسیم کار اروپایی‌ها با آمریکا البته به این مورد محدود نماند. چند ماه پیش نیروی دریایی انگلیس به طور غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران را به درخواست آمریکا در منطقه جبل‌الطارق توقیف کرد تا نقش حداکثری خود در سناریوی دولت ترامپ مبنی بر به صفر رساندن فروش نفت ایران را اجرایی کند. حمایت از تروریست‌ها وجه دیگر ایفای نقش اروپا در پازل آمریکا بود. به عنوان مثال منافقین نه‌تنها به صورت آزادانه و تحت حمایت فرانسه در این کشور فعالیت داشته‌اند که در جریان گردهمایی سال گذشته این گروهک در پاریس شاهد مواضع حمایتی مقامات فرانسوی از تروریست‌ها بوده‌ایم.‌مجموعه این اقدامات یعنی تلاش برای به ثمر نشستن تحریم‌های ضدایرانی و حمایت از اعتراضات متاثر از آن و همچنین حمایت‌های حداکثری اروپا از تروریست‌هایی چون منافقین یا الاحوازیه، ثابت می‌کند که برخی تحلیل‌های دولتی مبنی بر ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپا بر سر ایران تا چه میزان ساده‌انگارانه بوده است.
 
* روسیه: دست‌های خارجی در کار است
در نقطه مقابل اقدامات مداخله‌جویانه آمریکا و اروپا، روز گذشته شاهد مواضع متفاوت روسیه و ترکیه بودیم. دولت روسیه در اولین واکنش رسمی به اغتشاشات و ناآرامی‌های اخیر در ایران، بر احتمال دست داشتن نیروهای خارجی در این اغتشاشات تأکید کرد. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزارت خارجه روسیه در واکنش به اغتشاش‌ها در ایران به دنبال سهمیه‌بندی بنزین اعلام کرد که از نظر مسکو، نیروهای خارجی شاید در پس دامن‌زدن به گسترش اعتراضات و ناآرامی‌ها قرار داشته باشند. اظهارنظر وزارت خارجه روسیه، اولین واکنش رسمی مسکو به تحولات و ناآرامی‌های اخیر در ایران است.
دیروز همچنین «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در واکنش به ناآرامی‌ها در شهرهای ایران گفت: امیدواریم آرامش هرچه زودتر به ایران بازگردد و حوادث و ناآرامی‌های ایجاد شده در روزهای اخیر پایان یابد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها