به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، بن سلمان روز گذشته 7 مهر 98 در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» که از شبکه آمریکایی CBS پخش میشود؛ گفت: "حمله به پالایشگاههای نفتی شرکت دولتی آرامکو نه تنها حمله به قلب صنعت انرژی عربستان سعودی بود؛ بلکه قلب صنعت جهانی انرژی نیز هدف داده است و این عمل 5.5٪ از نیازمندیهای انرژی ایالات متحده، چین و کل جهان را مختل کرده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عربستان سعودی بزرگترین وارد کننده سلاح و تجهیزات نظامی در جهان است، با این حال چرا نتوانست حمله به تاسیسات نفتی خود را دفع کند؛ گفت: "عربستان سعودی تقریباً اندازه یک قاره است و از اروپا غربی بزرگتر است. ما این گونه تهدیدها را در همه نقاط کشور داریم و از این گذشته پدافند هوایی عربستان شامل سیستم های موشکی پاتریوت و هاوک آمریکایی است که برای شلیک به هواپیماهای بدون سرنشین طراحی نشدهاند."
بن سلمان در گفتوگوی با شبکه تلویزیونی CBS بر دیگر با تکرار ادعاهای خود در مورد انتساب حمله به تاسیسات نفتی «بقیق» و «خریص» به ایران، اظهار داشت: "من فکر میکنم این عمل، کاری احمقانه بود و هیچ هدف استراتژیکی پشت آن وجود ندارد. فقط یک احمق میتواند به 5٪ از منابع نفتی جهانی حمله کند و تنها هدف آنان ایجاد بیثباتی در منطقه است و این کاری است که آنها انجام دادند."
وی گفت: "اگر دنیا برای جلوگیری از ایران اقدام جدی و قاطع انجام ندهد؛ شاهد تشدید تنشها در خاورمیانه خواهیم بود که منافع جهانی را تهدید می کند و در روند عرضه نفت اختلال ایجاد میشود و قیمت نفت به حد غیرقابل تصوری خواهد رسید که تاکنون در زندگی خود ندیدهایم. این موضوع به معنای فروپاشی کل اقتصاد جهانی است و نه فقط عربستان سعودی یا خاورمیانه."
محمد بن سلمان، در پاسخ به این سوال كه آیا او به راه حل نظامی با ایران فکر میکند؛ گفت: "امیدوارم این اتفاق نیفتد؛ زیرا یک راه حل سیاسی و صلح آمیز بسیار بهتر از یک راه حل نظامی است. "
ولیعهد پادشاه عربستان سعودی همچنین گفت: "دونالد ترامپ باید با رئیس جمهور ایران، حسن روحانی دیدار كند تا توافق جدیدی در مورد برنامه هستهای تهران و نفوذ در خاورمیانه وضع شود."
ولیعهد سعودی درحالی حمله به تاسیسات نفتی کشورش را به ایران منتسب میکند که مایک پمپئو هفته گذشته در شهر جده عربستان سعودی گفته بود: "هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد این حمله دقیقا از کجا صورت گرفته است. ممکن است از فراز کویت عبور کرده باشد؛ ولی سندی نداریم که آن را نشان دهد."
سفیر سابق آمریکا در عراق نیز در همین خصوص گفته است: "عجیب است و من یک سوال دیگر هم دارم. ما در بحرین پایگاه نظامی مفصلی داریم. ناوهای ما دائما در خلیج فارس بالا و پایین میروند... اگر این موشکها یا پهپادها از فراز خلیجفارس عبور کرده آیا نیروهای آمریکایی آنها را رصد کردهاند؟... اگر نه حتما باید یک تحقیق و تفحص فوری و مفصل در این باره و علت این ناکارآیی صورت گیرد...این میتواند از نظر امنیتی و فنی بسیار حیاتی باشد".
بن سلمان در بخش دیگری از اظهاراتش برای توجیه ناکارآمدی سیستمهای پدافند هوایی که از آمریکا خریداری کرده، ادعا میکند: "سیستم های موشکی پاتریوت و هاوک آمریکایی برای شلیک به هواپیماهای بدون سرنشین طراحی نشدهاند."
این درحالی است که به گفته ترکی الفیصل، سخنگوی ائتلاف نظامی متجاوز به خاک یمن به رهبر عربستان در حمله تاسیستات نفتی عربستان در شرق این کشور از 18 پهپاد و 7 موشک کروز استفاده شده است.
شبکه خبری سیانان نیز در گزارشی ضمن پرداختن به جزئیات فنی حملات آرامکو، به لحاظ نظامی آن را سرفصل جدیدی در محاسبات تسلیحاتی ارزیابی کرد و نوشت: "با این همه ترکیبی از چند موشک کروز و پهپاد که روی هم یک میلیون دلار هم نمیارزیدند توانستند با عبور از بالای سر تجهیزات چند میلیارد دلاری که عربستان خریداری کرده به تاسیسات آرامکو ضربه بزنند و 5 درصد تولید نفت جهان را مختل کنند."
بن سلمان توضیح نمیدهد که دخالت در مسائل داخلی یمن، چگونه به ایجاد ثبات در منطقه کمک میکند و آیا کشتار دسته جمعی مردم یمن از حمله تشییع جنازه گرفته تا عروسی و حتی مدارس و بیمارستانها در کدام معادلات سیاسی دنیا تعریف شده است!؟
ولیعهد سعودی البته در مصاحبه دیروز خود ترجیح داد در برابر عملیاتهای گسترده ارتش یمن و نیروهای مردمی انصارالله این کشور که منتج به اسارت هزاران مزدور عربستانی و به هزیمت رفتن بخش اعظمی از قوا و ادوات ائتلاف عربی علیه یمن شود و آیا در فیلمهای پخش شده از این فتوحات گسترده نیز کار ایرانیهاست یا خیر، سکوت کند.