تصویری فوق که مشاهده میکنید لیست بانک هایی که است که طی 10 سال گذشته خبر ورشکستگی و انحلال آنها اعلام شده ولی همچنان این بانک ها فعال هستند! بررسیها نشان میدهد که نوع نگاه به ورشکستگی بانکها در کشورها متفاوت است و اصولا، ورشکستگی یک بانک با انتشار یک خبر با منبع نامعلوم مطرح میشود و سرانجام، تغییری در وضعیت فعالیت آن بانک نیز مشاهده نمیشود.
منشا این خبرسازی های دروغ چیست؟
بررسیها حاکی از آن است که شایعات ورشکستگی بانکها به ویروسی در بازار پول تبدیل شده است که به سرعت در بازار پول پخش میشود و در نتیجه دو اثر تخریبی مهم را در پی دارد. تجارب گذشته حاکی از آن است که این شایعات از یکسو باعث ایجاد هراس و التهاب نزد سپردهگذاران میشود و در سوی دیگر، این نگرانی، چالشهایی نظیر خروج منابع برای بانکها ایجاد میکند. بررسیها نشان میدهد در نهایت این شایعات به واقعیت تبدیل نمیشود و تنها اثر مخرب آن در بازار پول باقی میماند.
اعلام شایعات بر علیه نظام بانکی ایران از سوی شبکههای تلویزیونی خارجی یا کانالهای تلگرامی معاند، پیش از این هم سابقه داشته و منجر به بروز مشکلاتی برای برخی موسسات اعتباری و بانکها شده بود که با دخالت دولت و بانک مرکزی حل و فصل شده است.
در اقدام اخیر رسانه های ضدانقلاب مبنی بر انتشار شایعه ورشکست شدن بانک (پ) نیز همین روند انتشار خبر که در بالا به آن اشاره شد نیز دیده می شود. اینکه خبر به نقل از یک جلسه بالادستی با وزیر اقتصاد نشر داده می شود بیشتر برای وجاهت بخشیدن به خبر است تا اینکه نشان از صحیح بودن خبر! حال شاید این بانک دچار برخی مشکلات مالی شده باشد ولی این به معنی ورشکستگی نیست مشکلات مدیریتی بانک نباید تعبیر ورشکستگی شود .این یکی از روش های فیک نیوزهاست برای بالابردن ضریب نفوذ خبر دروغ در بین مخاطبین که بی خبر از همه جا هستند!
ضد انقلاب از چه جریانی خط گرفته است؟
منابع آگاه معتقدند جریان رسانه ای ضدانقلاب از یک جریان مشکوک داخلی خط خبری ورشکستگی این بانک را رفته است.جریانی مافیایی و 2 تابعیتی که یک سرش در صنعت خودورسازی است و سر دیگرش در بانکداری ؛ این جریان دو تابعیتی که این روزها کم کم قوه قضاییه آماده برخورد با آنها می شود با انتشار خبر کذب ورشکستگی بانک ها عملا در حال ارسال این پالس به سیستم هستند که در صورت برخورد قضایی با آنها ، این جریان توان ایجاد ناامنی و نارضایتی مردم را خواهد داشت.