هریس در مصاحبهای با تلویزیون «اماسانبیسی» گفت: «به دنبال توسعه دادن آن (برجام) هم خواهم بود. اگر بخواهم صادق باشم، دوست دارم این توافق آزمایشهای موشکهای بالیستیک [ایران] را هم پوشش دهد.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا اردیبهشتماه سال گذشته کشورش را از توافق هستهای برجام خارج و تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق را احیا کرد.
ترامپ، همانند بسیاری از دیگر اعضای حزب جمهوریخواه که منتقد برجام هستند معتقد است دولت «باراک اوباما»، رئیس دولت قبلی آمریکا (که از حزب دموکرات است) به عنوان معمار برجام بایستی مسائل مربوط به فعالیتهای منطقهای و آزمایشهای موشکی ایران را نیز در چارچوب توافق با ایران میگنجاند.
سیاستمداران دموکرات با آنکه با اعضای حزب رقیب درباره ضرورت محدود کردن مولفههای قدرت جمهوری اسلامی (از جمله برنامه موشکی، فعالیتهای منطقهای و غیره) همنظرند، درباره روشهای رسیدن به این اهداف و به خصوص نقش برجام در محقق کردن آنها اختلاف دارند.
آن دسته از دموکراتها که از برجام حمایت میکنند معتقدند این توافق میتواند باب گفتوگو با ایران درباره مسائل دیگر از جمله مسائل موشکی را باز کند. سیاستمداران جمهوریخواه با این استدلال مخالفند.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده مسائل دفاعی کشور را به مذاکره نخواهد گذاشت و درباره مسئله موشکی با آمریکا و هیچ کشور دیگری گفتوگو نخواهد کرد.
هریس
در مصاحبه با اماسانبیسی گفته تصمیم ترامپ برای خروج از برجام نه تنها
اقدام هوشمندانهای نبوده، بلکه تصمیمی یکجانبه بوده و نتوانسته متحدان
آمریکا را با این کشور همراه کند.