به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه 598، مجید ابهری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری 598، درباره آسیب های فضای مجازی و لزوم مقابله با لات های اینستاگرامی اظهار داشت: از نگاه رفتارشناسی اجتماعی، رسانه ها منعکس کننده بخشی از واقعیت های موجود هر جامعه هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه فرهنگ سازی و بستری سازی فکری و کاربردی در زمینه فضای مجازی صورت نگرفته است با ورود رسانههای مجازی به جامعه سبب غافل گیری در این زمینه شدیم و این موضوع سبب شد تا عوارض و آسیبهای رسانهها و فضای مجازی بسیار بیشتر از فرصت های آن شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در فضای مجازی با گروهی برخورد می کنیم که به شاخهای ایستاگرامی معروف هستند، این گروه ها فرزندان خانوادههای ثروتمند هستند و با نشان دادن کفش و گوشی همراه و لباس های خود سبب تحریک جوانان دیگر می شوند، بخش دیگری از شاخ های اینستاگرام جوانانی هستند که مشکلات اخلاقی دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) بیان کرد: گروه دیگر که در فضای مجازی فعال هستند لاتها و زرنگها و تیغ دارهای جامعه هستند و این گروه از افراد بسیار دیر از خواب بیدار شدند و باید 40 سال پبیش در عصر کلاه مخملیها به دنیا میآمدند و تصور میکنند دوران جمهوری اسلامی همانند دوران پیش از آن عرصه تاخت و تاز آنها است.
ابهری ادامه داد: لات های اینستاگرام با خالکوبیهای زیاد در بدن و لاله گوش و صورت سبب ایجاد شکل مهیب و ناخوشایند میشوند و چاقو کشی و قمه کشی انجام داده و با فیلم برداری و عکس برداری از جنایات و اقدامات خلاف آن را در فضای مجازی نشر می دهند، این گروه اگرچه در حال حاضر اندک هستند ولی سبب رفتارهای بزهکاران در جامعه میشوند.
وی عنوان کرد: لات های مجازی که در اینستاگرام فعالیت می کنند با اقدامات خود سبب شدند تا برخی از نوجوانان و جوانان آنها را الگوی خود قرار دهند و با توجه به عقدههای روانی و حفرههای روحی در برخی جوانان، عرصه فضای مجازی رافرصت مناسبی برای نمایش خود مییابند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: اشکال کار در این است که یک نفر لات و بزن و بهادر اوباش که متجاوز به نوامیس مردم بوده گروه ایجاد کرده و طرفداران وی برای بزرگ نمایی آن تلاش می کنند و عکسهای وی را نشر میدهند در حالی که الگوهای مناسب اخلاقی ناشناس ماندند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به تبعات فضای مجازی برای جامعه بیان کرد: به عنوان یک رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی که بیش از 40 سال عمر خود را در این مسیر صرف کردم عرض می کنم که مقصر اصلی رسانهها و خانوادهها هستند.
ابهری تصریح کرد: با شوخی گرفتن این رفتارها در فضای مجازی و عدم برخورد جدی با آن و یا مقابله به مثل با این گونه افراد که مدیران این گروه ها هستند این افراد فرصت رشد در جامعه یافته و الگوهای مورد نظر خود را که اوباش هستند به جامعه عرضه کنند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه خریداران و طرفداران لات های اینستاگرام در حال افزایش هستند و تا دیر نشده باید با آموزشهای صحیح و ارائه الگوهای تربیتی و اسلامی مناسب در برابر این گونه حرکات ایستاد و اجازه نداد اوباش الگوهای رفتاری جامعه اسلامی شوند.