کد خبر: ۴۵۴۵۱
زمان انتشار: ۱۲:۱۰     ۲۳ اسفند ۱۳۹۰
فارس، آغاز سال 1390 با اتفاق عجیب و غریبی برای فوتسال همراه بود. البته کلید این اتفاق پیش از این خورده بود و زمزمه‌هایی درباره عدم همکاری با بهترین مربی سال 2009 جهان به گوش می‌رسید، اما سکانس پایانی این جدایی در ابتدای سال 90 کلید خورد. جایی که به صورت رسمی از عدم امضای قرارداد حسین شمس برای هدایت تیم ملی فوتسال ایران سخن به میان آمد.

دست بهترین مربی جهان از تیم ملی کوتاه شد!

کارنامه شمس بر هیچ کس پوشیده نبود، قهرمانی‌های متفاوت و موفقیت‌های متعدد با تیم ملی و باشگاه‌های ایران. چه کسی است که آن 50 ثانیه پایانی برابر ایتالیا در جام جهانی 2008 برزیل را فراموش کرده باشد. جایی که تیم ایران بازی برده را با تساوی عوض کرد و از راهیابی به نیمه نهایی بازماند، اما اختلاف رئیس کمیته فوتسال با سرمربی تیم ملی زمانی پررنگ شد که شمس زبان به انتقاد از فدراسیونی‌ها گشود و مسائلی را در مورد بی توجهی‌های آنها مطرح کرد. همین مسائل باعث شد تا در مورد تمدید قرارداد با او ابهام به وجود بیاید و مسئولان دست به دست کنند تا چندین ماه از اتمام قرارداد او بگذرد و در پایان نیز قرارداد شمس تمدید نشد تا بهترین مربی سال 2009 جهان از تیم ملی برود.

پس از این اتفاق، اختلاف بین شمس و ترابیان بیش از پیش شد و مصاحبه‌های گوناگونی از آنها در مطبوعات و خبرگزاری‌ها منتشر شد. شمس که معتقد بود برکناری او براساس سناریویی بوده که ترابیان طرح ریزی کرده بود و اعلام کرد تا زمانی‌که او در راس این کمیته باشد به تیم ملی بازنخواهد گشت. در مقابل هر چند ترابیان در ظاهر از عدم اختلاف با شمس صحبت به میان می‌آورد، اما آنچه دیده می‌شد چیز دیگری بود و نشان می‌داد بین سرمربی تیم ملی و رئیس کمیته فوتسال ارتباط خوبی برقرار نیست.

به هر حال در ابتدای سال 90 برکناری عجیب و غریب شمس اتفاق افتاد تا مسئولان پس از مدتی علی صانعی که یکی از شاگردان حسین شمس محسوب می‌شد را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی انتخاب کنند.

 

یک پله سقوط در آغاز سال؛ فوتسال ایران درجا زد

تیم ملی فوتسال ایران در اسفند سال 89 به رده پنجم رده‌بندی جهانی سقوط کرد. این موضوع در سال 90 و در ماه اردیبهشت بار دیگر برای ایران تکرار شد و فوتسالمان در رده‌بندی جهانی با یک پله سقوط دیگر مواجه شد و در رده ششم قرار گرفت. این رده برای ایران تا پایان سال 90 باقی ماند و تیم کشورمان که تجربه حضور در بین 4 تیم برتر جهان را داشت نتوانست امسال خود را بالاتر از تیم‌های اسپانیا، برزیل، ایتالیا، روسیه و پرتغال ببیند.

اما در آسیا حرف اول و آخر را ایران می‌زند و همواره بر بام قاره کهن قرار داشته است. پس از ایران؛ ژاپن، تایلند، ازبسکتان و استرالیا قرار دارند.

سومی در تورنمنت چین، اولین دستاورد سرمربی جدید 

تیم ملی خردادماه در تورنمنت چین شرکت کرد. فوتسالیست‌های ایران در حالی راهی این رقابت‌ها شدند که حسین شمس، سرمربی وقت تیم ملی در نزدیکی اعزام به مسابقات از تیم ملی برکنار شد و علی صانعی به عنوان سرمربی موقت هدایت تیم را برعهده گرفت. محمد کشاورز نیز تیم ایران را در این مسابقات همراهی نکرد.

شاگردان علی صانعی در پایان با یک پیروزی برابر چین، شکست مقابل برزیل و دو تساوی برابر ژاپن و رومانی نتوانستند رتبه‌ای بهتر از سومی در این دوره از مسابقات به دست بیاورند. در این رقابت‌ها برزیل عنوان قهرمانی را کسب کرد و ژاپن دوم شد. کسب این نتایج انتقادهای زیادی را در برداشت و کشاورز نیز علت این نتایج را نبود شمس دانست.

تکرار مقام چهارمی در رقابت‌های گرندپریکس

تیم ملی فوتسال ایران اواخر مهرماه به رقابت‌های گرندپریکس برزیل اعزام شد. در این دوره از مسابقات 16 تیم برتر دنیا حضور داشتند که در پایان ایران به عنوان چهارمی دست یافت. فوتسالیست‌های ایران برابر تیم‌های بلژیک، آمریکا اروگوئه و گواتمالا به برتری دست یافتند و در مرحله نیمه‌نهایی برابر برزیل با نتیجه 4 بر یک شکست خوردند. شاگردان علی صانعی در دیدار رده‌بندی رودرروی آرژانیتن قرار گرفتند که این بازی را با نتیجه 4 بر 2 واگذار کردند تا عنوان چهارمی ششمین دوره رقابت‌های گرندپریکس را به خود اختصاص دهند. ایران در دوره گذشته نیز به مقام چهارمی دست یافته بود، این در حالی است که فوتسال ایران 2 عنوان نایب قهرمانی در سال‌های 2009 و 2007 را در کارنامه خود می‌دید.

کسب 13 امتیاز از 6 بازی دوستانه؛ برزیل و رومانی به ایران نیامدند

تیم ملی فوتسال ایران قرار بود در سال 90 با تیم‌های برزیل و رومانی دیدار دوستانه برگزار کند، اما این مسابقات لغو شد. برزیلی‌ها که سال گذشته به ایران سفر کرده بودند، علت عدم حضور امسال خود را نزدیکی انتخابات فدراسیون کشورشان دانستند و این دیدار را به زمان دیگری موکول کردند.

رومانی نیز قرار بود امسال دو دیدار دوستانه برابر ایران برگزار کند. طبق برنامه قرار بود رومانی‌ها ابتدا به ایران بیایند و پس از آن شاگردان علی صانعی در این کشور حاضر شوند، اما مسئولان رومانی سفر به ایران را به دلایل غیر ورزشی منتفی کردند تا برگزاری دیدار دوستانه برابر این تیم نیز لغو شود.

تیم ایران امسال 6 دیدار دوستانه انجام داد که 2 بازی برابر روسیه و 4 دیدار هم مقابل کرواسی بود. ایران برابر روسیه به یک پیروزی 3 بر صفر دست یافت و در بازی دوم 3 بر 2 مغلوب شد. فوتسالیست‌های ایران دو پیروزی مشابه 2 بر یک و یک پیروزی 5 بر یک برابر کرواسی به دست آوردند و در یک بازی نیز 4 بر 4 به تساوی رسیدند.

 

منصوری قهرمان نشد؛ نماینده ژاپن بر بام قاره کهن ایستاد

تیم فوتسال شهیدمنصوری قرچک که سال گذشته به عنوان قهرمانی لیگ برتر ایران دست یافته بود تیرماه در قطر در دومین دوره جام باشگاه‌های آسیا حاضر شد. منصوری از مسعود دانشور، بازیکن تیم فوتسال گیتی‌پسند به عنوان یار کمکی در این رقابت‌ها استفاده کرد. اصفهانی‌ها در حالی به حضور دانشور در منصوری رضایت دادند که باشگاه الریان قطر نیز برای حضور دانشور در این تیم پیشنهاد داده بود.

در پایان شاگردان رضا لک در فینال برابر ناگویا اوشنز ژاپن 3 بر 2 مغلوب شدند و به نایب قهرمانی مسابقات بسنده کردند. محمد کشاورز، بازیکن کنونی گیتی‌پسند به عنوان بهترین بازیکن مسابقات انتخاب شد. علی اصغر حسن زاده، بازیکن فولادماهان نیز که به عنوان یار کمکی در تیم الریان قطر حضور داشت با 10 گل زده به عنوان آقای گل مسابقات معرفی شد. محمد طاهری نیز از فولادماهان در این رقابت‌ها برای الریان توپ زد.

در اولین دوره جام باشگاه‌های آسیا که در اصفهان برگزار شده بود، فولادماهان توانست عنوان قهرمانی را از آن خود کند.

 

خداحافظی کاپیتان سابق تیم ملی

بابک معصومی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتسال ایران که حدود 3 سال با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد در 19 مردادماه 90 دار فانی را وداع گفت. معصومی 23 تیرماه سال 51 به دنیا آمد. او ابتدا وارد فوتبال شد و در تیم فتح آغاز به کار کرد، اما پس از مدتی راهی سالن شد و در تیم‌های باشگاهی فتح، پاس و تام ایران خودرو بازی کرد. این ملی‌پوش در سال‌های 1999، 2000، 2004 و 2007 با تیم ملی فوتسال ایران قهرمان آسیا شد و در دو جام جهانی 2000 و 2004 نیز حضور یافت و 6 بار برای تیم ملی به میدان رفت. معصومی در حرفه مربیگری نیز با تیم فوتسال به لیگ برتر صعود کرد و همکاری کوتاه مدتی با این باشگاه در لیگ برتر داشت.

بابک معصومی

 

استارت سیزدهمین دوره لیگ برتر؛ از انحلال پرسپولیس تا انتقال‌های پر سروصدا

سیزدهمین دوره لیگ برتر فوتسال هفته اول شهریورماه با حضور 14 تیم آغاز شد. البته پیش از شروع رقابت‌ها حواشی زیادی به وجود آمد. از انحلال تیم فوتسال پرسپولیس گرفته تا جابجایی حسین شمس، محمد کشاورز و وحید شمسایی.

مسئولان پرسپولیس‌ تصمیم گرفتند تا در این فصل از حضور شمسایی و شمس در تیم فوتسال سرخ‌پوشان استفاده کنند و با آنها قرارداد امضا کردند، اما دیری نپایید که باشگاه گیتی‌پسند اصفهان برای جذب کاپیتان تیم ملی دست به کار شد و در نهایت آقای گل جهان به اصفهان رفت تا مسئولان پرسپولیس از این جدایی ناراحت شده و حتی بحث انحلال تیم فوتسال خود را مطرح کنند، اما سرانجام پس از کش و قوس‌هایی سرخ‌پوشان بدون شمس و شمسایی و با بازیکنان جوان راهی لیگ برتر شدند.

بحث انتقال محمد کشاورز به گیتی‌پسند نیز از دیگر مسائلی بود که پیش از شروع لیگ به وجود آمد. باشگاه فولادماهان خواهان جذب بهترین بازیکن سال 2011 آسیا شد، اما مسئولان شهیدمنصوری قرچک که از فولادماهانی‌ها دل خوشی نداشتند و همچنان از همکاری این باشگاه با تیم الریان در جام باشگاه‌های آسیا و حضور کمکی حسن‌زاده و طاهری در این تیم قطری ناراحت بودند، راضی به این انتقال نشدند. منصوری که با مشکلات مالی روبرو بود کشاورز را با مبلغ بالایی راهی گیتی‌پسند اصفهان کرد.

کشاورز در بین 5 بازیکن برتر جهان

محمد کشاورز، بازیکن ملی‌پوش تیم فوتسال گیتی‌پسند اصفهان و سابق منصوری که در جام باشگاه‌های آسیا برای تیم منصوری بازی کرد به عنوان بهترین بازیکن سال 2011 آسیا انتخاب شد. کشاورز در حالی این عنوان را کسب کرد که علی اصغر حسن‌زاده، بازیکن ایرانی که برای الریان بازی می‌کرد و برونو هاتاکایما از ژاپن دیگر نامزدهای کسب این عنوان بودند.

درخشش کشاورز ادامه داشت تا اینکه سایت فوتسال‌پلنت او را در جمع بهترین بازیکنان سال 2011 جهان قرار داد. در کنار کشاورز، فالکائو بازیکن برزیلی، سانتوس ویلده بازیکن برزیلی بارسا، کوگوره بازیکن ژاپنی ناگویا و مارتینهو بازیکن ایتالیایی لاتزیو حضور داشتند و در پایان فالکائو عنوان بهترین بازیکن سال جهان را به خود اختصاص داد.

 

پایان لیگ با قهرمانی گیتی‌پسند؛ حواشی دست از سر فوتسال برنداشت

استارت لیگ برتر از 8 شهریورماه زده شد تا پس از بیست‌وشش هفته تیم فوتسال گیتی‌پسند اصفهان بتواند عنوان قهرمانی مسابقات را به خود اختصاص دهد.

لیگ امسال همچون سال‌های گذشته همراه با حاشیه‌های زیادی بود. از درگیری‌های مختلف بین تماشاگران و بازیکنان گرفته تا ترک زمین تیم‌ها، اما نکته قابل تامل در این زمینه تداوم این حاشیه‌ها پس از اتمام لیگ بود. شاید ضربه‌ای که فوتسال ما از این حواشی بخورد انکارناپذیر باشد و نتوان از تبعات آن جلوگیری کرد. اوج حواشی این رقابت‌ها زمانی بود که قهرمان سیزدهمین دوره مسابقات مشخص شده بود، اما مسائلی درباره تبانی تیم‌ها از سوی مربیان مطرح شد.

پس از اتفاقات عجیب و غریبی که در دیدار تیم های منصوری با فولادماهان و گیتی‌پسند با پرسپولیس رخ داد و کسب نتایج دور از انتظار، مسئولان قرچکی که به عنوان نایب قهرمانی رسیده بودند مسئله تبانی را مطرح کردند و خوردن 11 گل در یک بازی را دور از واقعیت دانستند. حتی کریم منصوری، مدیرعامل باشگاه منصوری اعلام کرد که با چنین شرایطی قصد تیم‌داری در فوتسال را ندارد. در طرف مقابل گیتی‌پسندی‌ها نیز ساکت نشستند و عدم استفاده تیم هم‌استانی خود از بازیکنان اصلی را مطرح کردند و به گونه‌ای اعلام کردند که فولادماهان برای قهرمانی منصوری تلاش کرد.  

در هر صورت گیتی‌پسند اصفهان در پایان سیزدهمین دوره لیگ برتر توانست با توجه به یک گل تفاضل بهتر نسبت به منصوری عنوان قهرمانی را از آن خود کند تا در سومین دوره جام باشگاه‌های آسیا نماینده ایران باشد.

قهرمانی گیتی‌پسند در سیزدهمین دوره لیگ برتر فوتسال

 

قلعه‌عقاب‌ها سقوط کرد!

تیم فوتسال راه ساری فعالیت خود را از سال 1373 آغاز کرد و توانست در سال 1381 راهی لیگ برتر فوتسال شود. این تیم در کنار منصوری از قدیمی‌ترین تیم‌های فوتسال به حساب می‌آیند و نکته قابل توجه در مورد این تیم این است که در زمان فعالیتش تغییر و تحولات بسیار اندکی داشته و از ابتدا سعید نجاریان به عنوان مدیر این باشگاه حضور داشته است. همچنین در مدت 10 سال حضورش در لیگ برتر فقط 3 سرمربی را روی نیمکت خود دیده است. مصطفی آذری، مهدی نعمتی و علی رعدی مربیانی هستند که این تیم را هدایت کرده‌اند. همچنین ساروی‌ها همواره در لیگ برتر از بازیکنان بومی استفاده کردند. به هر حال شرایط این تیم در لیگ سیزدهم خوب آغاز نشد و در نیم فصل اول که با هدایت آذری همراه بود راه ساری فقط 10 امتیاز گرفت و این شرایط باعث شد تا مسئولان ساری برای بقا در لیگ برتر دست به تغییرات در کادر فنی بزنند و علی رعدی، از مربیان باتجربه فوتسال را به عنوان سرمربی انتخاب کنند، اما او نیز نتوانست این تیم را از بحران خارج کند و سرانجام قدیمی‌ترین تیم فوتسال به لیگ دسته اول سقوط کرد.

سالن سیدرسول حسینی ساری از قدیم به قلعه عقاب‌ها معروف بود و سالن 5 هزار نفری همواره در تمامی بازی‌ها مملو از تماشاگر بود، اما باید دید با سقوط این تیم به لیگ دسته اول حمایت هواداران ساروی ادامه خواهد داشت یا قلعه عقاب‌ها سقوط خواهد کرد!

سال 91، سال پرکار فوتسال ایران

تیم ملی فوتسال ایران در سال 91 سه رویداد مهم را پیش‌رو دارد. رقابت‌های فوتسال غرب آسیا، مسابقات قهرمانی آسیا و جام جهانی از جمله رقابت‌هایی است که تیم ملی در سال 91 برگزار خواهد کرد. به همین منظور تیم ملی سوم و چهارم اردیبهشت در بندرعباس دو دیدار دوستانه برابر ازبکستان برگزار خواهد کرد. برنامه بعدی ایران حضور در رقابت‌های فوتسال غرب آسیا خواهد بود. این مسابقات به میزبانی ارومیه از 8 تا 17 اردیبهشت برگزار می‌شود. پس از آن تیم ملی در تورنمنت چین شرکت می‌کند تا با تیم‌های چین، ژاپن و رومانی از 22 تا 24 اردیبهشت رقابت کند.

تیم ملی 5 تا 12 خردادماه برای حضور در دوازدهمین دوره رقابت‌های قهرمانی آسیا به امارات سفر خواهد کرد. ایران در این دوره از مسابقات با تیم‌های کره‌جنوبی، قطر و استرالیا هم‌گروه است. تیم ملی به جز سال 2006 که به مقام سومی دست یافت در سایر دوره‌ها عنوان قهرمانی را از آن خود کرده است.

همچنین جام جهانی تایلند نیز که در آبان ماه برگزار خواهد شد دیگر برنامه تیم ملی خواهد بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها