سرویس سیاسی پایگاه 598؛ روحانی سرانجام پس از 5 سال اروپاگردی، رویه سیاسیِ دولت را اندکی تغییر داد و عازم عراق شد، سفری که به گفته برخی از چهرههای سیاسی به اندازه کل مذاکرات 5-6 سال گذشته برای ایران دستاورد داشته است.
عراق همواره یکی از مهمترین طرفهای تجاری ایران بوده و بخش قابلتوجهی از صادرات غیرنفتیِ ایران روانه بازارهای عراق میشود کمااینکه طبق گزارشات رسمی، ایران در سال 97 توانسته در صدر طرفهای تجاری عراق قرار گیرد و 14 میلیارد دلار درآمد صادراتی از این طریق عاید کشور شود.
علیرغم روابط تجاریِ تعیینکننده بین ایران و عراق، روحانی در 5 سال گذشته حتی یکبار هم به عراق سفر نکرده بود؛ شاید عدم اهتمام روحانی به تحکیم روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه، امید بستن به اروپا و آمریکا بوده باشد؛ در هرحال همینکه روحانی پس از 5 سال به عراق سفر کرده است و سعی دارد رویه خود در عرصه بینالملل را اندکی تغییر دهد میتواند گام مهمی در راستای حل مشکلات اقتصادی و عبور از موانع بوجودآمده توسط آمریکا و اروپا باشد.
روحانی در ابتدای ورودش به کشور عراق با استقبال بیسابقه مقامات عراقی و همچنین مردم این کشور مواجه شد؛ بسیاری از کاربران عراقی برای خوشامدگویی از رئیسجمهور ایران از عبارت «اهلا و سهلا بالشیخ الروحانی فی بغداد» (خوش آمد می گوییم به شیخ روحانی در بغداد) استفاده کردند؛ شبکههایی همچون العراقیه، آفاق، بلادی، الولاء، السومریه، المسار، العهد، الفرات و خیلی دیگر از رسانههای عربی نیز با پوشش کامل دیدارهای حسن روحانی در عراق سعی کردند اهمیت این رویداد را منعکس نمایند.
در حاشیه دیدار مقامات ایرانی و عراقی 5 سند همکاری به امضا رسید؛ برقراری حمل و نقل ریلی بین ایران و عراق یکی از توافقاتی بود که به گفته رئیسجمهور با عملیات اجرایی 35 کیلومتر خط آهن بین شلمچه و بصره شروع خواهد شد.
برداشته شدن روادید بین ایران و عراق یکی دیگر از دستاوردهای این سفر بود که از تاریخ 12 فروردینماه سال آینده به اجرا درمیآید. تأسیس شهرکهای صنعتی مشترک، اجرایی کردن انتقال یکسره کالا میان دو طرف بدون نیاز به تخلیه بار در مرزهای بین المللی دو کشور، تلاش برای افزایش حجم تبادلات در حوزه های تجاری، سرمایه گذاری، اقتصادی و خدمات فنی، از دیگر توافقاتی بود که بواسطه سفر رئیسجمهور به عراق بدست آمد.
اما سوال این است که چرا حسن روحانی در 5 سال گذشته تمرکز دستگاه دیپلماسی را به مذاکره کردن با طرفهای غربی معطوف کرد و از فرصتهای منطقهای ایران بهرهی کافی نبرد؟ آیا تحکیم روابط تجاری با کشورهای منطقه، شرافتمندانه تر از منتکشیِ دولتهای غربی نیست؟
در ادامه از مخاطبان محترم پایگاه خبری 598 دعوت میکنیم تا دیدگاه خود را درمورد سفر رئیسجمهور به کشور عراق، در قسمت نظرات سایت ارسال نمایند؛ لازم به ذکر است که تمامی نظرات ارسال شده به این پایگاه خبری بدون تنگنظریِ سیاسی تایید خواهد شد، با اینحال نظراتی که دربرگیرنده "توهین" یا "تهمت" باشند با عرض پوزش تایید نخواهد شد.