او در این مصاحبه که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شده گفت: «مطمئناً برخی افراد هستند که قبلاً در راهاندازی جنگ [با عراق] موافق عمل کردهاند، اما من فکر میکنم در نهایت عقل حکمفرما خواهد شد و این افراد میفهمند که جنگ با ایران برایشان در حکم خودکشی خواهد بود.»
ظریف، تصریح کرد که جنگطلبی با ایران مربوط به کل دولت ترامپ نیست. او گفت: «من نمیگویم دولت ترامپ [به دنبال جنگ با ایران است]. میگویم که عدهای به دنبال رقم زدن همان رویداد هستند و باورم این است که شکست خواهند خورد.»
ظریف در ادامه گفت: «ایران با بقیه کشورها متفاوت است. ایالات متحده، به حسب عادت با کشورهایی سر و کار دارد که برای منبع قدرت خود به بیرون از کشور متکی هستند. برای ما، این مردممان هستند که منبع مشروعیت و قدرت محسوب میشوند.»
ظریف در پاسخ به این سوال که «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای دیدار با «حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران و مذاکره مجدد بر سر برجام ابراز تمایل کرده، گفت: «چرا باید بر سر توافقی مذاکره مجدد کنیم که فقط از طریق یک جلسه دو ساعته به دست نیامده بلکه برای آن ۱۳ سال صرف مذاکره کردهایم؟ضمن آنکه ما با ایالات متحده هم مذاکره کردیم.»
ظریف در ادامه گفت: «ما چرا باید به رئیسجمهور ترامپ و اینکه به امضایش پایبند میماند اعتماد کنیم؟»
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه ۸می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت.
وزیر خارجه ایران با اشاره به خروج دولت آمریکا از چندین توافقنامه، معاهده و سازمان بینالمللی از جمله «پیمان منع موشکهای میانبرد هستهای» (با روسیه)، یونسکو، شورای حقوق بشر و پیمان «نفتا» اضافه کرد: «ما از کشوری حرف میزنیم که از تمام معاهدههای شناختهشده، از جمله INF، یونسکو، شورای حقوق بشر، نفتا و هر توافقی که نام ببرید، خارج شده است.»
*شبکه خبری انبیسی گفته نسخه کامل این مصاحبه تفصیلی را به زودی پخش خواهد کرد.*