کد خبر: ۴۵۲۳۵۸
زمان انتشار: ۱۸:۳۴     ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس، جزئیات دامی که اروپا و آمریکا در قالبINSTEX برای ایران پهن کرده اند را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه 598، محمد دهقان نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به آغاز به کار سازوکار مالی اروپا موسوم به INSTEX، گفت: این ساز و کار خطری علیه صنعت داروسازی ایران است.
 
وی اظهار داشت: در سال، حدود ۷۵۰ میلیون دلار شرکت های داروسازی، مواد اولیه دارو از چین و هند وارد می کنند.

نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: اروپا و آمریکا هم مواد اولیه تولید داروی خود را از چین و هند وارد می کنند، زیرا تولید این مواد که دارای خطرات زیست محیطی است در اروپا و آمریکا با محدودیت های سختی مواجه است.

دهقان تصریح کرد: علاوه بر حدود ۷۵۰ میلیون دلار مواد اولیه، واردکنندگان دارو نیز از دولت ارز می گیرند و داروهایی وارد می کنند که مشابه داخلی آن وجود دارد اما به دلیل برخی ارتباطات، سودجویی ها و در مواردی ضرورت ها این واردات انجام می شود.

وی با اشاره به وجود فساد در واردات دارو، گفت: کل هزینه ارزی واردات دارو و مواد اولیه تولید دارو به کشور در سال حدود دو میلیارد دلار است که در بودجه سالانه پیش بینی می شود.

نماینده مردم چناران و طرقبه با بیان اینکه کارخانجات دارویی داخلی بیش از ۹۵ درصد نیاز دارویی داخل کشور را تولید می کنند و شش هزار قلم دارو در داخل کشور تولید می شود، اظهارداشت: در حالی که کشور ترکیه با جمعیتی همانند ایران سالانه ۲۱ میلیارد دلار صرف واردات دارو می کند.

دهقان اضافه کرد: ترکیه محصول نهایی دارو را وارد می کند اما ایران بیش از ۹۵ درصد داروهای مورد نیاز خود را تولید می کند و به همین دلیل هزینه ارزی کمتری برای واردات دارو دارد.

وی، INSTEX را دام اروپا با هماهنگی آمریکا برای ایران خواند و گفت: دامی که اروپایی ها با هماهنگی آمریکا برای ایران پهن کرده است این است که ما از اروپا با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی محصول نهایی دارو را وارد کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اروپا مواد اولیه دارو ندارد، گفت: اگر هم در موارد محدودی داشته باشد، اجازه صادرات آن را ندارد، زیرا صادرات مواد اولیه دارو از اروپا به سایر کشورها ممنوع است.

دهقان تصریح کرد: اگر بر اساس این ساز و کار، محصول نهایی دارو را از اروپا وارد کنیم، هزینه ارزی واردات دارو به کشور ممکن است به تدریج به حدود ۲۰ برابر افزایش یابد و شاید ایران بر اساس این سازوکار مجبور شود به تدریج حدود ۴۰ میلیارد دلار ارز صرف واردات دارو به کشور کند.

وی با تاکید بر اینکه کانال مالی اروپا هیچ ارزشی ندارد، گفت: اگر ایران بخواهد از این کانال مالی استفاده کند باید هزینه ارزی تامین مالی داروی خود را به ۲۰ برابر افزایش دهد.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، افزود: این در حالی است که هم اکنون ما به راحتی از طریق صرافی ها مواد اولیه تولید دارو را از چین وهند وارد می کنیم و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم.

دهقان ادامه داد: آمریکا به ما اجازه ایجاد کانال مالی با چین و هند را نداد و فقط اجازه ایجاد کانال مالی با اروپا را داده است تا محصول نهایی دارو را از اروپا وارد کنیم و در این زمینه مهم به اروپا وابسته شویم.

وی با بیان اینکه اگر مسئولان فریب اروپا را بخورند خطری مهم کشور را تهدید می کند و اروپا و آمریکا خواهند توانست ایران را تحریم دارویی کنند، تاکید کرد: در جنگ آمریکا علیه عراق که به ظاهر فرمول نفت در برابر دارو وغذا را تجویز کرده بودند عملا ناتوانی عراق درتامین قیمت گران برند داروهای اروپایی و نیز جنایات وحشیانه آمریکا واروپا علیه عراق موجب مرگ بیش از ۵۰۰ هزار کودک عراقی شد.

نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت:در حال حاضر ایران با قیمت آزاد از طریق صرافی ها مواد اولیه دارو را از چین و هند وارد می کند و نیازهای داخلی تامین می شود.

دهقان گفت: امکان دارد دولت به خاطر اینکه بگوید رابطه مالی با اروپا برقرار است در دام آمریکا و اروپا قرار گیرد که اگر این اتفاق بیفتد هزینه ارزی تامین دارو به شدت افزایش می یابد و نیاز دارویی ما وابسته به اروپا می شود، این در حالی است که اروپا قابل اعتماد نیست.

وی تصریح کرد: باید مراقب بود مسئولان از شوق اینکه بگویند هنوز با اروپا رابطه داریم و توجیهی برای حفظ برجام پیدا کنند، در این دام نیفتند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: کانال اروپایی جز دلخوش کردن برخی از غرب پرستان، جز تحقیر ملت ایران و به دست گرفتن مقدرات ملت در خصوص تامین نیازهای دارویی و غذایی و بازی کردن با منافع مردم حاصلی ندارد.

منبع: مهر

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها