به گزارش پایگاه 598، مؤید حسینی صدر در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که اولویتهای فعلی دولت برای عبور از شرایط تحریم شامل چه مواردی است، اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویتهای دولت، کاهش هزینههای غیرضروری است. هزینههای جاری از جمله هزینه انواع مأموریتهای داخلی و خارجی باید در شرایط فعلی به طور جدی، کنترل شود.
وی با بیان اینکه «هزینههای جاری کشور را میتوان به یک سوم حد فعلی کاهش داد»، گفت: دولت باید در کنار کاهش هزینههای جاری، افزایش درآمد را نیز در نظر داشته باشد و برای رسیدن به این هدف، میتوان از حوزههایی مانند معادن و ترانزیت دریایی و هوایی که چندان با موضوع تحریم مرتبط نیستند، بهره برد.
وی با یادآوری هممرز بودن ایران با ۹ کشور از راه زمینی و دریایی، اظهار کرد: دولت باید از ظرفیتهای مناطق ویژه اقتصادی استفاده کند و سرمایهگذاری در حوزههای انرژی را با همکاری بخش خصوصی داخلی پیش ببرد. البته باید در جذب سرمایه بخش خصوصی به گونهای عمل کرد که آنان فکر نکنند چون شرایط تحریم است، دولت به آنان روی آورده و با عبور از این شرایط، ایشان را فراموش میکند.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه «متأسفانه معاونت اقتصادی وزارت خارجه در حال حاضر عملاً تعطیل است»، اظهار کرد: وزارت خارجه در عین حال که در برخی امور کلان موفقیتهایی داشته است، در حوزه توسعه روابط اقتصادی مسلماً هیچ توفیقی به دست نیاورده است. این در حالی است که دولت برای انجام مأموریتهای خارجی هزینههای زیادی پرداخت میکند و سفارتخانههای ما در کشورهایی که کمتر مراودهای با آنها داریم و در طول سال، یکبار هم اسم سفیرش را نمیشنویم، هزینههای زیادی را تحمیل میکنند.
وی با تأکید بر اینکه «دولت باید صادقانه با مردم مواجه شود»، اظهار کرد: دولت باید دستورالعملی تهیه کند و در آن به طور جدی انجام مأموریتهای داخلی و خارجی هزینهبر را به سمت کاهش هزینهها حرکت دهد. این نمیشود که ما به مردم بگوییم تحریم هستیم اما خودمان با خودروی شاسیبلند تردد کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: اگر میخواهیم جلوی تحریمها کم نیاوریم باید هزینههای جاری را به یکسوم کاهش دهیم. وقتی در شرایط خاص هستیم مسئولان باید با کمترین هزینه و تشریفات سفر کنند.