کد خبر: ۴۴۹۷۹۳
زمان انتشار: ۱۴:۲۴     ۱۵ آذر ۱۳۹۷
در فرهنگستان علوم اسلامی قم:
در اولین جلسه هماهنگ کارگروهای فعال در امر بررسی و تبیین الگوی پیشرفت، استاد میرباقری با تاکید بر اهمیت الگوی پیشرفت افزود: «الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی باید هم تراز با رقیب تمدنی ما یعنی امریکا تدوین شود. در الگوی پیشرفت باید نگاه تمدنی باشد و نگاه صرفاً منطقه ای نباشد»
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، جلسه کارگروه‌های بررسی سند پایه الگوی پیشرفت با حضور آیت‌الله محمد مهدی میرباقری رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم برگزار شد.


در این نشست آیت الله میرباقری با تاکید بر اهمیت الگوی پیشرفت افزود: الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی باید هم تراز با رقیب تمدنی ما یعنی امریکا تدوین شود. در الگوی پیشرفت باید نگاه تمدنی باشد و نگاه صرفاً منطقه‌ای نباشد.

در ادامه حجت الاسلام غنایی معاونت فرهنگستان با اشاره به کلیاتی از شکل گیری کارگروه ها و فعالیت های آن ها، به معرفی کارگروه های سه گانه پرداخت و گفت: گروه های اصلاح و ترمیم، کارگروه نظریه پیشرفت و کارگروه گفتمان سازی که آقایان رضایی، مهدیزاده و مظفری مسئولیت کارگروه های گفته شده را برعهده خواهند داشت.

حجت الاسلام حسین مهدیزاده هم به گزارشی از روند کاری که در مورد نظریه انجام شده است و افزود: رهبر معظم انقلاب در دو دهه گذشته با دغدغه ایجاد قاعده مندی و هماهنگی در حرکت انقلاب اسلامی، تمام سعی خود را کرده اند که هماهنگ و آینده‌نگرانه «حرکت کردن» را به جامعه بیاموزد، ایشان در این فرآیند عقلانیت اجتماعی ایران اسلامی را ابتدا از موضوع نهضت نرم افزاری آغاز نموده و سپس در تفصیل گفتمان، حوزه های فقاهتی را به تولید فقه حکومتی، دانشگاه و علوم عقلی را به تولید علم بومی و سپس علم دینی و نظام حاکمیت را به تولید الگوی پیشرفت دعوت کرده اند.

حجت الاسلام حسن کربلایی نیز به عنوان دبیر کارگروه اصلاح و ارتقاء سند الگوی پیشرفت بیان داشت: این کارگروه در دو نگاه کلان و خرد به سند الگوی پیشرفت فعالیت خواهد داشت. در نگاه کلان به بررسی نسبت ها و اوزان مفاهیم موجود در سند اقدام می گردد که نیازمند ایجاد مدلی برای تحلیل آن خواهیم بود. البته از آنجایی که تفکر فرهنگستان علوم اسلامی در این قسمت مزیت نسبی دارد، اولویت فعالیت های کارگروه نیز این قسمت خواهد بود. در نگاه خرد به بررسی عناصر و اجزای سند الگوی پیشرفت اقدام می گردد و کارگروه سعی می کند که بر اساس مدل ایجاد شده به اصلاح و بهینه سند الگوی اقدام کند.


در پایان آیت الله میرباقری بر چابکی ساماندهی کار به جهت رسیدن به هدف در زمان بندی های لازم تاکید داشت و اصلاح ساختار و برنامه را جزو ملاحظات کار برشمرد.

وی ادامه داد: مباحث باید در راستای سند تدوین شده باشد و مباحث نظری فرهنگستان به ادبیات سند ارائه شده هماهنگ باشد تا تفاهم بهتر صورت پذیرد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها