به نوشته رسانههای عراقی، عبدالمهدی همچنین دستور داده است تا نیازهای اولیه مناطق سیل زده برآورده شود. وزارت تجارت عراق به زیرمجموعههای خود دستور داده است تا مواد غذایی و اقلام مورد نیاز را با همکاری نیروهای نظامی به مناطق سیل زده برسانند.
به گزارش وزارت بهداشت عراق تا کنون 17 نفر بر اثر سیل در جان خود را از دست دادهاند که ده تن از آنها در استان صلاحالدین در مرکز عراق و شش تن از آنها از استان «واسط» بوده است.
در همین راستا، کمیساریای حقوق بشر از سازمان ملل و کشورهای عربی خواسته است تا به کمک قربانیان سیل در عراق بشتابند. «دیوان وقف اهل سنت» نیز دستور داده است تا دربهای مساجد به روی خانوادههای فراری از سیل گشوده شود. روز گذشته (شنبه) نیروهای امدادرسانی دو خانواده (مجموعا نه نفر) را در منطقه فاو در استان بصره از سیل نجات دادند. طغیان اروندرود موجب ورود آب رودخانه به منطقه فاو و مناطق اطراف شده است.
منطقه الشرقاط در استان صلاحالدین، نیز جزء آسیب دیدهترین مناطق به شمار میرود. تا کنون 30 هزار خانه تخریب شده و 10 تن کشته شدهاند. استانهای دیالی، میسان، الانبار و نینوی نیز دچار خسارتهای بسیاری شدهاند. در شمال استان نینوی، سیل در اردوگاههای آوارگان «المجدع» و «الجدعه» موجب تخریب چادرها شده و شرایط سختی را برای ساکنان این دو اردوگاه رقم زده است.
«قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش «عصائب اهل الحق» و «عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق روز گذشته (شنبه) از نهادهای دولتی عراق خواستند، روند کمکرسانی به به سیل زدگان، به خصوصی اهالی شرقاط را تسریع بخشند.
«عبدالله دوم» پادشاه اردن نیز با ارسال پیامی به «برهم صالح» رئیسجمهور عراق، کشته شدن شماری از شهروندان عراقی در جریان سیل را تسلیت گفته است.
وزارت خارجه ترکیه نیز با صدور بیانیهای، ضمن تسلیت به دولت و مردم عراق، آمادگی این کشور را برای ارسال کمکها به این کشور اعلام کرده است.