وی افزود: به دلایل متعدد از بهار امسال شاهد کاهش محسوس گردشگران چینی هستیم از جمله اینکه تعداد رستوران ها با غذای چینی در ایران کافی نیست؛ آنها عادات غذایی خود را دارند به طور نمونه قبل از صبحانه باید آب گرم بخورند.
پورفرج تصریح کرد: اگر میهمان نوازی از چینی ها را با آشنایی به فرهنگ و مطابق خواست آنها تقویت کنیم، ما می توانیم با یک برنامه ریزی میان مدت تعداد گردشگران چینی در کشورمان را به 10 میلیون نفر برسانیم درحالیکه هم اکنون مجموع گردشگران خارجی در ایران حدود 5 میلیون نفر در سال است.
او در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که چرا ضعف فرودگاههای ما با نداشتن حتی یک تابلو راهنما برای گردشگران چینی که عموما زبان انگلیسی هم نمی دانند با ضعف کمبود یا نبود تورگردانان و راهنمایان تور آشنا به زبان چینی تشدید شده است، پاسخ داد: دانشجوهای چینی که در ایران ادبیات فارسی می خوانند برای راهنمای تورشدن مورد هدف ما نیستند.
وی دلیل این مساله را شناخت اندک آنها از فرهنگ ایران دانست و افزود: آنها مثل یک فارسی زبان ایران را نمی شناسند بنابر این اولویت ما تورلیدر (راهنمای گردشگران) ایرانی برای چینی هاست.
پورفرج یادآور شد: ما هم اکنون دانشجوهایی داریم که در حال تحصیل و آموختن زبان چینی هستند و با به ثمر نشستن برنامه ها و ورود آنها به صنعت گردشگری ایران، به بازار گردشگران چینی در آینده امیدوارم.
ایرنا