کد خبر: ۴۴۷۳۲۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۲     ۱۰ مهر ۱۳۹۷
طرح ریشه‌کن کردن فلج اطفال با مشارکت ۶۰۰ هزار بسیجی انجام گرفت. نیروهای اجرایی از بسیج یا وزارت بهداشت به درب تک‌تک منازل مردم مراجعه کردند و به هر کودک زیر پنج سال، واکسن فلج اطفال خوراندند.
به گزارش پایگاه 598، یکی از اقدامات ماندگار بسیج در دهه هفتاد واکسیناسیون میلیون‌ها کودک بود. مجری این طرح دکتر علیرضا مرندی، وزیر بهداشت وقت بود که درباره ریشه‌کن کردن فلج اطفال می‌گوید: در تیر ماه سال ۱۳۶۷ از آیت‌الله خامنه‌ای که آن موقع رئیس‌جمهور بودند، تقاضا کردم طرح «بسیج سلامت کودکان» را ایشان افتتاح کنند. هدف از اجرای این طرح یک‌هفته‌ای، رشد و ارتقای شش شاخص در حوزه‌ی سلامت کودکان بود.
  مراسم افتتاحیه در بیمارستان فیروزگر تهران بود. آیت‌الله خامنه‌ای آمدند و من گزارشی از روند کارها ارائه دادم. ایشان هم در آن جلسه سخنرانی کردند و پس از اتمام سخنرانی‌، خواهش کردیم که برای افتتاح عملی این طرح، به چند کودک قطره‌ی فلج اطفال بخورانند و این‌گونه فاز عملیاتی طرح بسیج سلامت کودکان را رسماً افتتاح کردند.


 
در سال ۱۳۷۲ که بنده دوباره وزیر بهداشت شدم، تصمیم گرفتم طرح ریشه‌کنی فلج اطفال را اجرا کنم. مقدمات کار شروع شد تا سال ۷۳ که برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفت و نهایتاً قرار شد طرح «بسیج واکسیناسیون فلج اطفال» را اجرایی کنیم. با رهبر معظم انقلاب مکاتبه کردم و از ایشان خواستم که نیروهای بسیجی در این طرح به ما کمک کنند. ایشان هم به مسئولان ذیربط در نیروی مقاومت بسیج نامه نوشتند و توضیح دادند که این کار بسیار خوب است. همچنین به آن‌ها نوشتند که با وزارت بهداشت در این باره همکاری کنند.

البته در اجرای این طرح بزرگ، نهادهای دیگری مانند شهرداری‌ها هم به ما کمک کردند. در نتیجه این طرح با مشارکت ۶۰۰ هزار بسیجی انجام گرفت. نیروهای اجرایی از بسیج یا وزارت بهداشت به درب تک‌تک منازل مردم مراجعه کردند و به هر کودک زیر پنج سال، واکسن فلج اطفال خوراندند. به این ترتیب، بیش از ۹ میلیون کودک در ظرف کمتر از ۱۲ ساعت در اقصی‌نقاط کشور واکسن فلج اطفال را دریافت کردند. طی آن برنامه‌ی ۱۲ ساعته مقدمه‌ی ریشه‌کنی فلج اطفال فراهم شد تا این‌که تدریجاً به طور کلی این بیماری در کشور ما ریشه‌کن گردید.

رهبر انقلاب بعدها به این طرح اشاره کرده و آن را نوعی خدمت مخلصانه به مردم دانستند. ایشان در سال 1382 در دیدار با وزیر بهداشت وقت با اشاره به اولویت پیشگیری و بهداشت بر درمان آثار مثبت اجرای طرحهایی نظیر واکسیناسیون فلج اطفال را در سلامت جامعه یادآوری کردند و افزودند: اینگونه خدمات مخلصانه، نزد پروردگار متعال ارزش فراوانی دارد.

در اوایل دهه هشتاد باز هم بسیج به کمک نظام پزشکی آمد و در طرح واکسیناسیون سرخک و سرخجه به کمک جامعه پزشکی آمد. دکتر پزشکیان، وزیر بهداشت وقت با اشاره به ریشه کن شدن بیماری فلج اطفال و کزاز در ایران می‌گوید: این دستاورد بزرگ نتیجه همکاری وزارت بهداشت، بسیج، وزارت آموزش و پرورش و دستگاه‌های دیگر در اجرای طرحهای ملی پیشگیری است که در طرح واکسیناسیون سرخک و سرخجه نیز این دستگاهها با یکدیگر همکاری خوبی دارند.

منبع: فارس
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها