وی افزود: به رغم اینکه دولت این کشور عوض شده و دولت جدید با دیدگاه دیگری وارد عرصه شده است اما فشارهای سیاسی از سوی تندروها ادامه دارد.
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: این سیاستها به ضرر کانادا بوده و در جهت حفظ صلح و امنیت بینالمللی نخواهد بود و کشورهای غربی با سیاست مستقلی نسبت به جمهوری اسلامی تصمیم بگیرند.
ظریف عنوان کرد: این سیاست ها درحالی اتخاذ می شود که متحدان کشورهای غربی اشتباهات و جنایاتی را در منطقه انجام دادهاند ولی همین کشورها نسبت به این جنایات سکوت میکنند و جمهوری اسلامی را بیجهت متهم به جنایاتی میکنند که متحدان خودشان مرتکب آن شدهاند.
وی تصریح کرد: ایران همواره در خط مقدم مبارزه با تروریسم بوده و اگر تلاشها و حمایتهای کشورمان نبود شرایط دیگری در منطقه رقم می خورد.
ظریف گفت: امیدواریم کشورهای غربی کمتر تحت تاثیر این گونه جوسازیها قرار بگیرند و خودشان هم وارد این جوسازیها نشوند و با سیاست مستقل نسبت به جمهوری اسلامی تصمیم بگیرند؛ باعث تاسف است که دولت کانادا نسبت به سیاستهای خود این گونه عمل میکند.
اضافه میشود که مجلس عوام کانادا سه شنبه 22 خردادماه جاری با تصویب قانونی تمام مذاکرات با ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک را متوقف کرد. طبق این قانون نهادهای نظامی ایران در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفت و برخی ادعاها و اتهامات علیه این نهادها مطرح شده است.
ظریف همچنین درباره سفر دو روزه اش به آفریقای جنوبی گفت: همکاران ما دیدارهایی با همتایانشان در آفریقای جنوبی داشتند و گفتوگوهای خوبی در حوزههای تجارت، حمل و نقل و همکاریهای بانکی انجام شد.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: پس از برگزاری جلسه با حضور پنج وزیر شامل وزیر امور خارجه و چهار وزیر مهم دیگر در کابینه آفریقای جنوبی، با تعداد قابل توجهی از کارشناسان عالیرتبه از وزارتخانههای مهم آفریقای جنوبی دیدار داشتیم.
ظریف افزود: در همه زمینههای مهم همکاری، با یکدیگر گفتوگو داشتیم؛ همچنین مقرر شد کمیته مشترک کاری ازسوی دو طرف تشکیل شود تا همکاریها در حوزههای انرژی، بانک و حمل ونقل مورد بررسی قرار گرفته و عملیاتی شود.
ظریف با اشاره به دیدارش با رئیس جمهوری آفریقای جنوبی گفت: این ملاقات بسیار خوب و سازنده بود. رییس جمهوری آفریقای جنوبی ضمن تاکید بر عزم سیاسی این کشور مبنی بر گسترش روابط دوجانبه و همکاری با ایران بر این مهم که آفریقای جنوبی متعهد به رعایت برجام و ادامه همکاری اقتصادی با ایران است تاکید کرد.
وی افزود: رییس جمهوری آفریقای جنوبی در این دیدار گفت که دستورات لازم را به هیاتهای کارشناسی و مقامات این کشور برای انجام مطالعات در راستای گسترش همکاری ها خواهد داد و ظرف چند هفته آینده هیات کارشناسی از آفریقای جنوبی به منظور بررسی زمینه های همکاری بیشتر به ایران سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: اراده سیاسی بسیار خوبی در آفریقای جنوبی مشاهده کردم و زمینههای همکاری بسیار خوبی با این کشور وجود دارد و همکاران ما با همتایان خود در این موارد گفتوگو کردند و امیدواریم در سفر همکاران آفریقای جنوبی به تهران درباره مباحث مطرح شده گفت وگوهای بیشتری انجام شود.
محمدجواد ظریف روز سه شنبه برای دیدار با وزیر خارجه و رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و گفت وگو با آنان درخصوص برجام ، موضوعات اقتصادی و توسعه همکاری ها میان دو کشور در حوزه های مختلف وارد پرتوریا شد.
ظریف در این سفر دو روزه با وزیر خارجه و رئیس جمهوری آفریقای جنوبی دیدار کرد.
آفریقای جنوبی دومین اقتصاد بزرگ قاره آفریقا است و پس از امضای برجام، گام های خوبی برای توسعه روابط با تهران برداشته است.
پس از سفر رئیس جمهوری وقت آفریقای جنوبی به تهران در سال 1395، دو کشور اقداماتی برای توسعه همکاری ها در بخش های حمل و نقل، ترابری، کشتیرانی، گردشگری و مناسبات بانکی صورت داده اند.