به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، مریم شیرمستی ، با تاکید بر ارتباط مستقیم تغذیه بر عملکرد حافظه افراد،
اظهار کرد: لازم است در ایام امتحانات دانش آموزان و دانشجویان رژیم غذایی
مناسبی را رعایت کنند تا بتوانند از حافظه خود حداکثر استفاده را داشته
باشند.
وی استفاده از غذاهای پرحجم، چرب و نفاخ را برای ایام
امتحانات نامناسب دانست و افزود: این غذاها مدت بیشتری در معده باقی
میمانند که این امر خونرسانی به سایر قسمتهای بدن از جمله سلولهای مغزی
را کاهش میدهد و خواب آلودگی را نیز در پی خواهد داشت.
شیرمستی
غذاهای سرخ کردنی، فست فود و کله پاچهرا از جمله این غذاها دانست که مصرف
آنها برای ایام امتحانات مناسب نیست. این کارشناس تغذیه معتقد است: استفاده
از غذا در ایام امتحانات باید در وعدههای متعدد و با حجم کمتری در هر
وعده باشد تا قندخون فرد نیز در طی روز و زمان درس خواندن متعادل بماند.
وی
ادامه داد: در ایام امتحانات لازم است به منظور جلوگیری از افت فشار خون،
آب کافی به بدن فرد برسد و همچنین از بروز گرسنگی پیشگیری شود. این کارشناس
تغذیه خواب کافی را نیز از دیگر اصول مهمی عنوان کرد که افراد باید در
ایام امتحانات مد نظر داشته باشند و در خصوص کسانی که شب قبل از امتحان
برای بیدار ماندن طولانی از کافئین استفاده میکنند، تاکید کرد: مصرف این
مواد ممکن است در کوتاه مدت تا حدی توان جسمی افراد را بالا ببرد اما به
مرور باعث افت عملکرد سلولهای مغزی خواهد شد.
دم نوش رقیق نعناع و عسل توصیه شیرمستی برای افزایش هوشیاری در ایام امتحانات بود که اثر دائمیتری بر سلولهای مغزی دارد.
وی
گفت: استفاده از سیب قرمز و فلفل سیاه نیز در ایام امتحانات برای بهبود
عملکرد حافظه مفید است. این کارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت وعده صبحانه
قبل از امتحان نیز، خاطرنشان کرد: استفاده از شیره خرما و انگور، عسل،
حلواشکری یا یک بشقاب فرنی همراه با بادام پودر شده برای این وعده مناسب
است.
شیرمستی یادآوری کرد: یک لیوان آب میوه طبیعی و لقمه نان و پنیر و گردو نیز برای وعده صبحانه قبل از امتحان مفید است.
وی تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی چرب از جمله کره و خامه برای وعده صبحانه قبل از امتحان توصیه نمیشود.