اما طی سال های گذشته با بروز بیماریهای مختلف از جمله تب مالت و تب کریمه کنگو و به اذعان مسئولان وقت وزارت جهاد کشاورزی افزایش تقاضای مردم برای مصرف گوشت قرمز گرم قیمت این محصول روز به روز افزایش یافت و این وزارتخانه ناچار شد نسبت به واردات گوشت قرمز اقدام کند و نهایتا این کار به جایی رسید که آمار واردات گویای رشد و افزایش نسبت به گذشته بود.
چرا که بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۴۹ هزار و ۱۵۰ تن گوشت قرمز به ارزش ۶۹۱ میلیون و ۱۲۰ هزار دلار از مبادی رسمی به کشور وارد شده است که از نظر وزنی ۵۵.۶۶ درصد و از نظر ارزشی ۷۷.۴۱ نسبت به سال ۱۳۹۵ افزایش داشته است.
این روند رو به رشد و افزایشی واردات گوشت قرمز در نخستین ماه امسال نیز ادامه داشت و به رشد بیسابقه رسید، چراکه ۳۱ روزه فروردین امسال بیش از ۱۱ هزار و ۳۴۰ تن گوشت قرمز به ارزشی بالغ بر ۵۶ میلیون و ۵۲۰ هزار دلار به کشور وارد شده است که بیش از ۱۲۶۶ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۶۰۷ درصد از نظر ارزشی نسبت به اولین ماه سال گذشته افزایش یافته است.
البته طی ماه ها و سال گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز از واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار آن خبر داده بودند. به عنوان مثال علی اکبر مهر فرد - معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی - برای تنظیم بازار درصدد واردات گوشت قرمز گرم و منجمد از کشورهای مختلف هستیم و به زودی بازار گوشت قرمز آرام می شود.
همچنین محمود حجتی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جلسه سوال از وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد که در زمینه گوشت قرمز دچار کاهش تولید و عرضه هستیم؛ چون تولید گوشت قرمز به شیوه سنتی دیگر برای تولید کنندگان اقتصادی نیست. اما بر اساس سیاستی که اتخاذ کردهایم دام سبک و پربازده را به سرعت در حال توسعه داریم. گوشت قرمز متاثر از دام سبک است. جهت کنترل قیمت گوشت قرمز نیز تسهیلاتی را برای واردات گوشت دام گرم سبک اختصاص دادهایم. امیدواریم مشکل بالا بودن قیمت گوشت قرمز دام سبک حل شود.
باید دید که با افزایش واردات گوشت قرمز، وزارت جهاد کشاورزی می تواند بازار این محصول پروتئینی را کنترل کند یا آنکه باید راهکار دیگری برای آن بیاندیشد.