کد خبر: ۴۴۱۷۲۶
زمان انتشار: ۱۵:۴۰     ۰۲ خرداد ۱۳۹۷
متخصص بیماری‌های کلیوی روزه داری را زمانی مناسب برای دریافت غذای کمتر، کاهش وزن و درمان کبد چرب دانست.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اکرم پور شمس متخصص بیماری‌های کلیوی در خصوص روزه داری برای افراد دارای کبد چرب دارند، اظهار کرد: این دسته از افراد باید از مصرف مواد غذایی چرب و شیرین خودداری کنند؛ نان، پنیر و سبزی با انواع میوه جات بهترین ماده غذایی برای این دسته از افراد است، پس از مصرف افطار و گذشت چند ساعت می‌توانند کمی شام سبک میل کنند.

سحری را سبک میل کنید تا چربی اضافی دریافت نکنید

این متخصص بیماری‌های کلیوی با اشاره به اینکه افرادی که کبد چرب دارند باید سحری سبک انتخاب کنند، عنوان کرد: افرادی که در ماه رمضان فقط به یک وعده غذا قانع هستند و فقط در زمان افطار کمی غذا میل می‌کنند و تا افطار بعد چیز دیگری مصرف نمی‌کنند، به سلامت بدن خود بسیار آسیب می‌رسانند، برای رعایت وزن و چربی هر چه تعداد مصرف غذا کمتر باشد بهتر می‌توان سلامت را تضمین کرد.

وی با تاکید بر اینکه روزه داران اگر به طور صحیح مواد غذایی مصرف کنند، مشکل کبد چرب آن‌ها بهبود می‌یابد، گفت: در روز‌های ماه رمضان به دلیل اینکه افراد غذای کمتری دریافت می‌کنند، بهتر می‌توانند وزن خود را کاهش دهند؛ اگر این روز‌ها را به درستی پشت سر بگذارند به سلامت آن‌ها بسیار کمک می‌شود و چه بسا بیماری آن‌ها بهبود یابد.

کبد چگونه چرب می‌شود؟

پور شمس در خصوص کبد چرب اظهار کرد: افراد برای متابولیسم سالم بدن خود، انرژی دریافت می‌کنند، زمانی که این انرژی بیش از حد دریافت شود در کبد انبار شده؛ یعنی کبد چرب زمانی اتفاق می‌افتد که ورودی‌ها در بدن زیاد باشد و خروجی کم، اولین گام در درمان کبد چرب این است که باید تعداد دفعات خروجی را افزایش داد.

با فعالیت بیشتر کبد چرب خود را درمان کنید

وی با تاکید بر اینکه ورزش در کبد چرب بهترین نوع درمان است، گفت: فردی که وزن زیادی دارد، باید تعداد دفعات ورودی را کاهش دهد؛ ورزش و فعالیت تند در کاهش چربی تاثیر گذار است، زمانی که فردی در طول روز، فعالیت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه ایی داشته باشد، چربی‌ها در بدن او کم شده و بدنش رو به سلامتی پیش می‌رود.

این متخصص بیماری‌های کلیوی با اشاره به نحوه چرب شدن کبد، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های کبد، ذخیره‌سازی و سوخت و ساز چربی در بدن است؛ انبار شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود، بیماری دیابت، مصرف مشروبات الکلی، بدغذایی و سوء تغذیه، دارو‌های ضد تشنج و مصرف بی‌رویه هورمون‌ها از جمله مواردی است که باعث می‌شود فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شود.

پور شمس با بیان اینکه افرادی که کبد چرب دارند باید از مصرف فست فود‌ها و غذا‌های سرخ کردنی پرهیز کنند، گفت: فست فود‌ها به دلیل روغن زیادی که در آن‌ها به کار می‌رود، چربی مضاعفی دارند؛ این چربی در هر بار مصرف جذب کبد شده و به آن آسیب جدی وارد می‌کند.

چرا باید غذا‌ها را آب پز کرد؟

وی ادامه داد: همچنین مواد غذایی سرخ کردنی مانند سیب زمینی و بادمجان بسیار روغن جذب می‌کنند و در نهایت سلامتی فرد را دچار مشکل می‌کند؛ لذا افراد باید در هنگام طبخ غذا آن‌ها را اول نیمه پز سپس سرخ کنند، از سبزیجات و موادی که فیبر دارند استفاده کرده و فعالیت خود را در طول روز داشته باشند.

نمک را در مواد غذایی خود کم کنید

این متخصص بیماری‌های کلیوی با اشاره به اینکه نمک در غذا باید مراعات شود چرا که در کبد تاثیربسیار منفی دارد، یاد آور شد: افراد در ماه رمضان باید از غذا‌های کم نمک استفاده کنند؛ کنسروجات، غذا‌های سرد و آماده نمک زیادی در آن به کار رفته است و مصرف آن‌ها برای سلامتی فرد مضر است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها