وی با اظهار به اینکه به دنبال استفاده از توان ملی برای توسعه صنعت نفت هستیم، تصریح کرد: صنعت نفت، برای توسعه خودش نیازمند پروژه های زیادی است و با توجه به اینکه نگرانی هایی که سرمایه گذارهای خارجی در مورد سرمایه گذاری در صنعت نفت ما پیدا کردند و ممکن است مایل به سرمایه گذاری در صنعت نفت ما نباشند، به همین دلیل دوباره رویکرد بازگشت به شرکت های ایرانی به وجود می آید که پروژه هایی که تعریف شده به شرکت های ایرانی عرضه شود و از توان ملی برای توسعه صنعت نفت استفاده کنیم.
نماینده سابق ایران در اوپک در رابطه با توان نیروها و شرکت های داخلی برای توسعه صنعت نفت، خاطر نشان کرد: در پروژه های مهمی که در سال های اخیر انجام شده، نقش شرکت های ایرانی در انجام این پروژه ها بسیار پررنگ بوده است. بخش اعظم فازهای پارس جنوبی را شرکت های ایرانی توسعه دادند، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را شرکت های ایرانی توانستند به بهره برداری برسانند و در بخش های بالادستی و پایین دستی، شرکت های ایرانی توانمندی لازم را دارند و در بعضی از شرایط هم متاسفانه مورد بی مهری قرار می گرفتند به ویژه بعد از برجام رویکرد به خارجی ها بیشتر شد و فکر می کردند خارجی ها سرمایه و تکنولوژی به همراه می آورند اما متاسفانه آن ها با احتیاط عمل کردند و آن نگاه، نگاه موفقی نبود.
وی متذکر شد: ما باید به توان ملی خودمان برگردیم و شرکت های داخلی را تقویت کنیم، شرکت هایی که در سال های گذشته، کارهای بزرگی را انجام دادند. باید از این ها استفاده کنیم و به آنها اعتماد و مشکلات شان را حل کنیم تا بتوانند نقش محوری را در توسعه صنعت نفت مان داشته باشند.
خطیبی با تاکید بر اینکه کسی با کار شرکت های خارجی در داخل مخالف نیست، در عین حال اظهار داشت: ممکن است شرکت های خارجی در محاسبات خود به این نتیجه برسند که زیان بیشتر از سود باشد و خودشان را کنار بکشند، بنابراین راهی نمی ماند جز اینکه ما بیاییم و از توان داخلی استفاده کنیم ضمن اینکه از ابتدا باید پروژه ها و محور کار را به شرکت های داخلی می دادیم.
وی با اظهار به اینکه بهتر است شرکت های دولتی را به طرف کار با شرکت های خصوصی و غیر دولتی سوق دهیم، تصریح کرد: حساسیت روی شرکت های دولتی و قراردادهای دولتی زیاد است و هدف گیری تحریم کنندگان نیز بیشتر دولت است هرچقدر کار از دولت فاصله بگیرد و به بخش غیر دولتی واگذار شود در بخش های تحریمی هم حساسیت کمتری به وجود می آید.
نماینده سابق ایران در اوپک در رابطه با قرادادها نیز گفت: قرادادهای ما به اندازه کافی جذاب است منتها ریسک سیاسی ما بالا است و امیدوارم دولت همان امتیازاتی که حاضر بود به شرکت های خارجی بدهد به شرکت های ایرانی نیز بدهد و از آن ها حمایت کند، به ویژه اینکه سرمایه مشکل بزرگی است و باید صندوق توسعه از شرکت های داخلی ما حمایت کند.