به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، وزارت خزانهداری آمریکا در دومین دور از اعمال تحریم علیه ایرانیان از زمان خروج این کشور از برجام، «ولی ا.. سیف» رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد.
نام این مسئول بلندپایه اقتصادی ایران در کنار نام یک ایرانی به نام «علی طرزعلی» و دو تبعه عراقی و لبنانی به نامهای «حبیب کریم» و «محمد قصیر» در آخرین بهروزرسانی تحریمهای ایران در صفحه دفتر نظارت بر داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آورده شده است. قصیر رئیس بانک عراقی «البلاد» است که این نهاد مالی هم تحریم شده است.
حبیب کریم هم بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، از اعضای مقاومت اسلامی لبنان است.
آنطور که آمریکاییها اعلام کردهاند، سیف به دلیل ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحت عنوان «اقدامات ضدتروریستی» تحریم شده است.
ولی ا.. سیف مشمول تحریمهای ثانویه آمریکا شده یعنی تبعیت از این تحریم برای همه اتباع و نهادهای آمریکایی و همه اتباع و نهادهای کشورهای خارجی که نمیخواهند مشمول تحریمهای آمریکا شوند، لازمالاجراء است.
در بیانیهای که «استیو منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا به همین مناسبت منتشر کرده، آمده که «رئیس بانک مرکزی ایران از جانب نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از طریق بانک عراقی البلاد، به صورت مخفیانه میلیونها دلار پول را برای حمایت از اقدامات خشن و رادیکال حزبالله انتقال داده است.»
وی در ادامه گفته: «ایالاتمتحده اجازه سوء استفاده گستاخانه ایران از نظام مالی بینالملل را نمیدهد.»
مبنای حقوقی این تحریم، فرمان اجرایی شماره 13224 سال 2001 رئیسجمهور آمریکا است که سپاه قدس در سال 2007، به فهرست تحریمیهای آن افزده شد.
کل مجموعه سپاه پاسداران هم بر اساس قانون «مبارزه تحریمی با دشمنان آمریکا» یا همان «کاتسا» که در اکتبر 2017 به امضای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور فعلی آمریکا رسید، تحریم شده است.
یکی از خبرنگاران سایت خبری المانیتور پس از اعلام این خبر، از «ریچارد نفیو» معمار تحریمهای ایران در زمان «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، در خصوص میزان اثرگذاری تحریم سیف پرسیده است.
نفیو در پاسخ گفته که این تحریم «عملاً هیچ است» چون رئیس بانک مرکزی ایران احتمالاً هیچ دارایی برای مصادره در آمریکا ندارد و این تحریم شاید فقط مشکلاتی را برای سفر وی به آمریکا ایجاد کند.
این مقام سابق آمریکایی در توضیح این مورد گفته که در صورت عزم سیف به سفر به آمریکا برای شرکت در نشستهای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، به رغم تحریمی بودن این فرد، آمریکا مجبور خواهد بود بر اساس قواعد میزبانی، رئیس بانک مرکزی ایران را پذیرا باشد.