فاطمه عباسی با بیان اینکه قبلا این بودجه در اختیار تعداد مشخص و محدودی مرکز مشاروه روانشناختی قرار میگرفت، افزود: افراد متقاضی دریافت خدمات مشاوره روانشناختی باید به مرکز خاصی مراجعه میکردند، اما قصد داریم نرم افزاری را در آیندهای نزدیک طراحی و راهاندازی کنیم که افراد واجد شرایط با کارتهای اعتباری مخصوص، بتوانند به هر مرکز مشاورهای که از سازمان بهزیستی مجوز دارد مراجعه کنند.
به گفته وی کد ملی این افراد در این نرم افزار ثبت میشود و اگر فرد جزو دهکهای اقصادی پایین جامعه باشند، به آنها «یارانه مشاوره» تعلق میگیرد و میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه «یارانه مشاوره»، مربوط به مراکز مشاوره روان شناختی است، اظهار کرد: سازمان بهزیستی سالانه بیش از ۳ میلیارد تومان یارانه درکل کشور به مراکز مشاوره خصوصی برای افرادی که توانایی پرداخت هزینه خدمات مشاورهای را ندارند، پرداخت میکند.
به گفته عباسی، این افراد میتوانند تا ۳ مرحله به مراکز مشاورهای خصوصی مراجعه کنند و از خدمات بهرهمند شوند. درصورت نیاز به ادامه مراجعه نیز میتوانند با پرداخت هزینه کمتر از خدمات مراکز دولتی استفاده کنند.
وی با تاکید بر این که در این روش محدودیتی از لحاظ انتخاب مراکز خاص وجود ندارد، تصریح کرد: با این وجود این مراکز تحت پوشش بهزیستی هستند و برای واریز شدن این یارانه از سوی سازمان بهزیستی باید مجوز فعالیت از این سازمان را داشته باشند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: شناسایی افراد با توان مالی پایین دهکهای اول تا سوم با وارد کردن شماره ملی آنها امکان پذیر خواهد بود؛ چراکه قرار است سامانه ما با سامانه خط فقری که در وزارت رفاه است، پیوند داشته باشد و این سازو کار نشان میدهد که فرد مشمول استفاده از یارانه هست یا خیر.
عباسی با بیان اینکه این یارانه برای ۳ بار مراجعه افراد به مشاوره در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: چرا که معمولا بخش اعظمی از مشکلات افراد بعد از ۳ بار مراجعه برطرف میشود؛ اما به هر حال در نظر گرفتن سقف سه بار مراجعه به دلیل محدودیت منابع است و ما باید روشی را برای مدیریت منابع اتخاذ کنیم. با این وجود در صورتیکه مشکل فرد بعد از ۳ بار مراجعه به این مراکز برطرف نشد، وی را به مراکز دولتی معرفی میکنیم.
به گفتی وی «یارانه مشاوره»، تمام مشاورههای تخصصی و عمومی شامل مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیل و ... را در برمیگیرد. سازمان بهزیستی برای ۴۵ دقیقه مشاوره افراد مبغلی نزدیک به ۴۵ هزار تومان را در سال گذشته پرداخت کرده که این مبلغ در سال جاری تا ۵۰ هزار تومان نیز افزایش یافته است.