کد خبر: ۴۴۰۸۵۸
زمان انتشار: ۱۲:۱۲     ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
پایگاه 598: ژنرال «وسلی کلارک» فرمانده اسبق نیروهای آمریکایی در ناتو، بهمن ماه 93 مصاحبه جنجالی و مهمی را با شبکه «سی‌ان‌ان» انجام داد؛ مصاحبه‌ای که از سوی بسیاری از رسانه‌های غربی مورد سانسور قرار گرفت. این ژنرال کهنه‌کار آمریکایی در مصاحبه خود می‌گوید: «ببینید! داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت، چرا که وقتی شما کسانی را می‌خواهید که باید تا پای مرگ با حزب‌الله بجنگند، نمی‌توانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیایید در جنگ ثبت‌نام کنید، چون می‌خواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیم، بلکه شما می‌روید دنبال آدم‌های متعصب، می‌روید دنبال بنیادگراهای مذهبی، چون آنها هستند که حاضرند با حزب‌الله مبارزه کنند». پرده‌برداری ژنرال وسلی کلارک از نقش ایالات متحده آمریکا و متحدانش در پیدایش داعش، نخستین اعترافی نبود که از سوی مقامات آمریکایی در این باره انجام شد! دونالد ترامپ زمانی که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود، خود در برنامه «60 دقیقه» که از شبکه سی‌بی‌اس‌نیوز پخش شد، صراحتا به نقش دولت اوباما در پیدایش داعش اشاره و تاکید کرد: «هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با سیاست‌های احمقانه‌اش داعش را اختراع کرد. او مسؤول ظهور داعش است. کلینتون، باراک اوباما را راهنمایی کرد، چرا که فکر نمی‌کنم اوباما چیزی بداند و بلد باشد. فکر می‌کنم اوباما به کلینتون تکیه کرده است؛ قوه تشخیص و قضاوت کلینتون بسیار بد است. او از قوه تشخیص و قضاوت و غریزه‌های بدی برخوردار است».
از آن زمان (سال 2016) تاکنون، ترامپ دیگر این سخنان را تکرار نکرده است! هم‌اکنون در سال 2018 میلادی قرار داریم. به‌رغم تلاش مشترک ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی، تروئیکای اروپایی و کشورهای مرتجع عربی در زنده نگاه داشتن داعش در منطقه، دیگر شاهد ادامه خلافت خودخوانده داعش در کشورهای سوریه و عراق نیستیم. جانفشانی و فداکاری شهدای مدافع حرم و محور مقاومت و عزم راسخ آنها برای مقابله با مهره‌های وابسته به غرب و آل‌سعود در منطقه، نقشه‌های شوم و از پیش تعیین شده ایالات متحده در منطقه را بر هم ریخته است. در چنین شرایطی باید به ترامپ درباره عصبانیتش بابت فروریختن دژهای داعش در منطقه حق داد!
رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا اخیرا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نگرانی خود را بابت از بین رفتن داعش در سوریه علنی کرد: «در عین حال که ما آخرین باقیمانده‌های داعش را از بین می‌بریم، باید تضمین کنیم ایران هیچ سودی از موفقیت ما نبرد. برای این کار، ائتلاف و شرکای منطقه‌ای باید سهم‌شان را از جمله در زمینه مالی و مبارزه با تهدیدات تروریستی در سوریه افزایش دهند».
رمزگشایی از اظهارات اخیر ترامپ درباره داعش، چندان پیچیده نیست.
فراری دادن صدها داعشی در جریان عملیات آزادسازی رقه از سوی آمریکا و ائتلاف وابسته به ناتو و دخالت‌های میدانی و عملیاتی مکرر ایالات متحده در حمایت از گروه‌های تروریستی و تکفیری در سوریه و عراق موضوعی نیست که دیگر بتوان آن را در زیر ادعای مقابله با داعش کتمان کرد! استراتژی و راهبرد بلندمدت ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا، بر پایه «تزریق پیوسته بحران‌های امنیتی» به کالبد منطقه استوار شده است. دموکرات‌ها و جمهوری خواهان در ایالات متحده هر دو متفق‌القول هستند که بروز صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا، قدرت مانور واشنگتن و متحدان آن را برای مداخله‌جویی در این منطقه کاهش خواهد داد. از این رو ایالات متحده آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آن، ضمن ساماندهی گروه‌های تروریستی و تکفیری از جمله داعش، آنها را به استخدام خود درآورده‌اند. بدیهی است در چنین شرایطی خشم ترامپ درباره افول قدرت داعش در سوریه و عراق قابل درک است.
ترامپ در قالب اظهارات اخیر خود، از یک سو بار دیگر به صورت غیرمستقیم از پیوند ناگسستنی غرب با گروه‌های تروریستی و تکفیری پرده برداشته و از سوی دیگر، نگرانی خود را از قدرت یافتن ایران اسلامی در منطقه آشکار کرده است. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا سعی کرد در سخنان اخیر خود از یکسو ادعای نخ‌نمای مبارزه با داعش را مطرح و از سوی دیگر، از کشورمان به عنوان بازیگری فرصت‌طلب در منطقه و سوریه یاد کند. البته بخشی از ادعای رئیس‌جمهور آمریکا صحیح به نظر می‌رسد، زیرا جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی (از جمله نابودی داعش) برای استقرار ثبات سیاسی در منطقه استفاده می‌کند. موضوعی که خوشایند دونالد ترامپ و شرکای غربی و منطقه‌ای آن نیست.
نسبت‌سنجی ترامپ و داعش نشان می‌دهد ایالات متحده آمریکا به عنوان «تروریسم مولد» و گروه‌های تروریستی و تکفیری به عنوان «تروریسم وابسته» ارتباط مستقیم و تنگاتنگی را با یکدیگر تعریف کرده‌اند. این ارتباط همچنان ادامه دارد و در آینده نیز نشانه‌ها و مصادیق آن بیش از پیش نمایان خواهد شد. هم‌اکنون یکی از اصلی‌ترین تلاش‌های رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و همراهانش، تلاش برای عدم تمرکز افکار عمومی جهان بر این رابطه دوجانبه و مستقیم است. شبکه سیاسی، رسانه‌ای و تبلیغاتی ایجاد شده در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی نیز همین خط خبری و تبلیغاتی (تفکیک داعش از غرب) را پیگیری می‌کند. با این حال، افشای تدریجی حقایقی که از سال 2012 میلادی تاکنون در سوریه و عراق گذشته است، این بازی وقیحانه را از بین خواهد برد. تاریخ مصرف تردستی‌های تبلیغاتی و سیاسی ترامپ با اجساد مهره‌های داعشی و تکفیری وابسته به ایالات متحده و شرکایش عملا به پایان رسیده؛ حقیقتی که رئیس‌جمهور ناتوان آمریکا نیز نسبت به آن پی برده است. زمان چندانی تا تحقق کابوس ترامپ و دیگر سیاستمداران آمریکایی مبنی بر «شکست کامل در غرب آسیا» باقی نمانده است. در آن زمان، ترامپ ناچار است به همراه بقایای داعش و اعضای دیگر گروه‌های تروریستی و تکفیری وابسته به خود، پرچم سفید شکست را در منطقه بالا ببرد.

*محمد سلامتی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها