به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس فتا ناجا با اعلام این مطلب که در سال 96 بیش از 43 هزار نفر از مردم با چت پلیس فتا ارتباط داشتهاند اعلام کرد: شناسایی و انهدام 10 باندفیشینگ، 6 باند کپی کارتهای بانکی و دستگیری 3 هکر از دیگر اقدامات این پلیس در سال 96 است.
وی در خصوص پولهای مجازی اعلام کرد: پلیس اجازه فعالیت به هیچ کسی در هر مقامی را برای تولید پولهای مجازی نمیدهد؛ بانک مرکزی و وزارت ارتباطات به دنبال تهیه پول و ارز مجازی هستند.
رئیس پلیس فتا ناجا به زیان مالی برخی از افراد در بحث بیتکوین پرداخت و گفت: این ارز مجازی را بعضی از افراد به قیمت 19 هزار دلار خریدند که در کمتر از 20 روز به 6 هزار دلار رسید و افراد بینهایت خسارت دیدند.
وی به مردم توصیه کرد: به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی از بیتکوین استفاده نکنند چرا که عقبه آن به سرویسهای آمریکایی برمیگردد و این امر بازار باثباتی ندارد و نمیتوان از آن پشتیبانی کرد.
هادیانفر با اعلام این مطلب که پلیس فتا در هیچ شبکه خارجی، کانال و سایت رسمی نداشته و ندارد، گفت: پلیس فتا در کانالهای رسمی داخلی صفحهای به نام پلیس فتا دارد.
وی با تأکید بر اینکه رعایت محرمانگی دادههای کاربران برای پلیس فتا یک اصل است اعلام کرد: پلیس فتا در گپهای دو نفره و خصوصی مطلقاً مشارکت ندارد و ورود نمیکند مگر اینکه پرونده شاکی داشته باشد و دستور قاضی موجود باشد تا بتوان برای جمعآوری ادله اقدام کرد.
رئیس پلیس فتا ناجا تأکید کرد: احضار متهمان توسط پلیس فتا به صورت کتبی است و با ایمیل و شبکههای مجازی به عنوان صورت نمیپذیرد.
هادیانفر در پاسخ به سؤالی در خصوص بیاعتمادی مردم نسبت به شبکههای مجازی داخلی و بروز چنین صحبتهایی که میخواهند از طریق پیامرسانهای داخلی مردم را کنترل کنند، گفت: ابتدا باید بگویم که مرجع تصمیمگیرنده در مهاجرت و مسدودسازی شبکههای مجازی پلیس فتا نیست و شورای عالی فضای مجازی و قوه قضاییه در این زمینه تصمیمگیر هستند.
وی با تأکید دوباره بر اینکه نصفی از جرایم در تلگرام رخ میدهد و 20 درصد آنها در اینستاگرام تصریح کرد: این شبکهها هیچ سروری در داخل ندارند و اگر مال، نام و ناموس و آبروی مردم به خطر بیفتد پلیس و دستگاه قضایی به سختی میتواند احقاق حق کند.
رئیس پلیس فتا ناجا به پروندهای در این خصوص پرداخت و گفت: خانمی همسر داشته و بعد از ازدواج با آقایی که چند سال پیش با آن همکلاس بوده دوباره ارتباط برقرار میکند؛ متأسفانه ارتباط شیطانی شده و شوهر را به قتل میرساند؛ اگر این دسترسی برای پلیس وجود داشت میتوانست به راحتی در این زمینه ورود کند و حتی بعد از آن به دستگیری سریعتر متهم مبادرت کند.
وی در خصوص شبکه پیامرسان «سروش»، گفت: سروش متعلق به صدا و سیماست و خودش تشکیلات دارد؛ اگر هم شکایتی صورت بگیرد و جرمی اتفاق بیفتد به استناد ماده 32 و دستور قاضی میتوان به واسطه سرور اطلاعات را رصد کرد.
سردار هادیانفر ادامه داد: متأسفانه این جو بیاعتمادی به پیامرسانهای داخلی از طرف کسانی است که از راه تلگرام درآمد دارند یا از طرف افرادی است که در خارج از کشور هستند و از این راه درآمد دارند.
رئیس پلیس فتا ناجا در خصوص اینکه 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده میکردند، گفت: باید مشخص شود که داده 40 میلیون مردم ما کجاست و یک و نیم میلیارد محتوا در 24 ساعت پیش چه کسی است؛ این سامانهها باید قابل شناسایی و ردیابی برای پلیس و مقام قضایی باشد تا بتواند در شرایطی که با جرایم مواجه است آنها را رصد کند.
هادیانفر تصریح کرد: در سال 2017 بیش از 150 میلیارد دلار از فروش اطلاعات مردم از شبکههای اجتماعی به دست آمد که ارزش آن بیشتر از صادرات نفت در کشورها بوده است؛ اطلاعات این شبکهها در اختیار آمریکا و اسرائیل است چرا که با آنها پروتکل همکاری دارند.
این مقام ارشد پلیس فتا ادامه داد: باید مشخص شود که هزینه و بودجه تلگرام از کجاست؛ از 200 میلیون عضو تلگرام 40 میلیون ایرانی هستند؛ وقتی کاربران روسی و ایرانی تلگرام حذف شوند تلگرام ورشکسته میشود چرا که مشتری برای اطلاعات ما در دنیا زیاد است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا جرایمی که در تلگرام رخ میدهد میتواند در شبکههای داخلی نیز رخ دهد، گفت: امنیت یک موضوع نسبی است ابرسرویسها هم میتوانند هر لحظه هک شوند.
هادیانفر به ثبت 19 هزار کانال کسب و کار توسط وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: برای کوچ این کانالها در سرویسهای داخلی رزرو انجام شده و کانالهای آنها ایجاد شده است؛ ما نیز صمیمانه از کسب و کار آنها حمایت کرده و موانع سر راه آنها را مرتفع خواهیم کرد.
رئیس پلیس فتا ناجا در خصوص امنیت سایبری و سیستم عامل گفت: در بحث سیستم عامل، وابستگی بخشی از زیرساختها به آمریکا بحث جدی است. بهترین راهکار استفاده از 11 پیوستی است که ارائه شده؛ امیدواریم با ورود آقای آذری جهرمی که در این حوزه مسلط هستند شبکه ملی اطلاعات هر چه زودتر راهاندازی شود.
وی به حمله به وزارت نفت اشاره و خاطرنشان کرد: حتماً باید برای به روزرسانی آنتیویروسها به صورت آفلاین باشد نه متصل به شبکه تا آسیب نبینیم؛ همان مسألهای که برای وزارت نفت به وجود آمد.