به گزارش پایگاه 598، فارس به نقل از رویترز، دو منبع آگاه گفتند شرکت پالایشگاهی هیوندای اویلبنک کره جنوبی نخستین محموله نروژی میعانات گازی را با هدف جایگزین کردن واردات این محصول از آسیا و جایگزین کردن با میعانات گازی ایران خریداری کرد.
دیگر خریداران میعانات گازی در کره جنوبی نیز به دنبال دیگر تامینکنندگان این نوع نفت سبک به غیر از ایران هستند تا در صورتیکه آمریکا تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کرد انها را جایگزین این کشور کنند.
به گفته این منابع، هیوندای اویلبنک 700 هزار بشکه میعانات اورمن لانج از شرکت استات اویل برای تحویل در ماه ژوئن خریداری کرده است.
سخنگوی هیوندای اویلبنک اظهارنظر در این رابطه خودداری کرد و مقامات شرکت استات اویل نیز در دسترس نبودند.
یکی از این منابع اگاه با اشاره به هیوندای اویل بنک گفت: «بازار میعانات گازی بسیار کساد است و از این رو آنها هرچه بتوانند خرید میکنند.»
به گفته 3 منبع آگاه، با کاهش تولید میعانات گازی ایران و اینکه این کشور فعالیت یک اسپلیتر جدید را آغاز کرده است، شرکت ملی نفت ایران از ابتدای سال جاری میلادی، عرضه میعانات گازی به از پارس جنوبی به کره جنوبی را هر ماه 3 میلیون بشکه کاهش داده است.
بر اساس آماری از سوی یک منبع آگاه، صادرات میعانات گازی ایران به آسیا در سه ماهه نخست امسال 39 درصد کاهش یافت و از مدت مشابه پارسال به حدود 348 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
این منابع افزودند خریداران کرهای از جمله اس کی انرژی و هانهوآ توتال پتروکمیکال نیز به دنبال دیگر عرضه کنندگان میعانات گازی از استرالیا، قطر و گینه استوایی هستند تا با میعانات ایران جایگزین کنند. همچنین آنها به عنوان یک خوراک جایگزین برای تاسیسات شان نفتای سنگین خریداری کردهاند.
یک منبع آگاه در یک پالایشگاه کرهای که به دنبال میعاناتی به غیر میعانات ایران است، گفت: «منبع تامین میعانات گازی خیلی مهم نیست بلکه قیمت و میزان تطبیق این نفت با تاسیسات ما اهمیت دارد.»
وی افزود: «به نظر میرسد بسیاری از کشورها در حال متنوعسازی تامین کنندگان میعانات گازی هستند زیرا ما نمیخواهیم در صورت اعمال تحریمها علیه ایران از سوی آمریکا در ماه می، در حالت بدون دفاع گیر کنیم.»
با توجه به اینکه سود فروش لحظه ای میعانات قطر در نزدیکی بالاترین رقم در یک سال گذشته قرار گرفته است، قطر از کاهش عرضه میعانات گازی ایران سود برده است.