وزارت خارجه آمریکا هم همزمان با صدور بیانیهای هنیه را به ارتکاب اعمال تروریستی متهم کرده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «هنیه روابط نزدیکی با شاخه نظامی حماس دارد و طرفدار مبارزه مسلحانه از جمله علیه غیرنظامیان است. بر اساس گزارشها، او در حملات تروریستی علیه شهروندان اسرائیلی مشارکت داشته است.»
آمریکا پیش از این در سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ جنبش حماس را به تحت دو قانون مجزا به عنوان گروه تروریستی اعلام کرده بود.
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در این بیانیه جنبش حماس و الصابرین را به ارتباط با ایران متهم کرده و گفته است: «این تحریمها، گروهها و رهبران تروریستی، از جمله دو گروه تحت پشتیبانی و فرماندهی ایران، را که ثبات خهاورمیانه را تهدید کرده، روند صلح را تضعیف کرده و به متحدان ما یعنی مصر و اسرائیل حمله میکنند، هدف قرار داده است.»
علاوه بر هنیه، آمریکا سه گروه را هم در فهرست تحریم قرار داده است. یکی از این گروهها، جنبش «الصابرین» است که از گروههای مقاومت فلسطینی فعال در غزه به شمار میرود.
نام دو جنبش «سواعد» (حسد) و «لواء الثوره» نیز که به اخوانالمسلمین نزدیک بوده و در مصر فعال هستند هم در فهرست منتشر شده از سوی آمریکا به چشم میخورد.
پیش از این اندیشکده دست راستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» که روابط بسیار نزدیکی با دولت جدید آمریکا دارد، به کاخ سفید توصیه کرده بود این سه گروه را تحریم کند.
با اعمال این تحریمها، اتباع آمریکا از معامله با هنیه و این سه سازمان منع میشوند. ضمنا هنیه و رهبران این سه سازمان تحریمشده، امکان ورود به آمریکا را نداشته و داراییهای احتمالی آنها در آمریکا بلوکه میشود.