الف: گامهای تقابل این شخص با نظام جمهوری اسلامی به شرح ذیل بوده
است:
در انتخابات مجلس ششم شورای اسلامی (29/11/78) که به مجلس سیاه انقلاب
نیز شهره است وی بهعنوان معاون وزیر کشور دولت اصلاحات به دلیل دخالت و تخلف در جریان
انتخابات از کلیه خدمات دولتی منفصل گردید و فرماندار وقت تهران نیز به حبس
محکوم شد/درباره رانت سیاسی وی برای عدم محکومیت زندان موردی به دست نیامد. وی پس
از پایان محکومیت مشاور دولت هفتم و هشتم شد.
در حوادث 18 تیر 1378 وی در نقش معاون سیاسی وزیر کشور وقت اصلاحات با حمایت از عناصر افراطی دائماً در میان وزارت کشور و کوی دانشگاه در تردد دیدهشده و برخی از آگاهان بیان میکنند که غائله کوی دانشگاه توسط وزارت کشور هدایت میشود ازجمله نامبرده در تجمعی که جلوی وزارت کشور میشود معترضان را به از جا کندن درب جایی دیگر فرامیخواند نه وزارت کشور؟!
هنرنمایی غائله سازی دیگر وی در غائله خرمآباد میباشد. در این حادثه بازه مرد پای حزب مشارکت به میان آمده و با فراخوانی مردم به تجمع عملاً فراخوانی برای اغتشاش میکند که در مرکز شهر نیز عدهای به تخریب و غارت اموال روی میآورند که درنهایت با دخالت مردم غائله فروکش میکند و تاجزاده در هنگام ترک محل در پای هواپیما معترضان به رفتارهای اغتشاش برانگیز مشارکتیها را "فاشیست" میخواند.
غائله88 آخرین نوع از فتنههای میدانی و فعال تاجزاده و همراهان فتنهگر اوست.
بسیاری از صاحبنظران بحث تقلب در انتخابات سال 88 را یک سناریوی از قبل طراحیشده
میدانند؛ به این جهت که نیروهای مختلف اصلاحطلب در این زمینه با هماهنگی کامل به
عرصه سیاسی کشور وارد شدند و با اردوکشی خیابانی سناریوی فشار از پایین و چانهزنی
از بالا را کلید زدند.
کسانی چون تاجزاده در این زمینه بازداشت و اعترافاتی
در این زمینه داشتند که باعث شد ابعاد بیشتری از این سناریو فاش شود.
تاجزاده نیز در فیلمی بحث تقلب در انتخابات را سناریوی شکستخورده اصلاحطلبان دانست و انتشار فیلمی در سایت یوتیوب که در آن مصطفی تاجزاده، خطاب به رمضانزاده و صفاییفراهانی میگوید، در انتخابات گذشته هیچ تقلبی صورت نگرفته است و ما شکستخوردگان انتخابات هستیم تائیدی بر این مدعا بود که در همین راستا تاجزاده به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به شش سال حبس محکوم شد.
روز اول آبان 1390 تاجزاده پیشنهاد کرد که ایرانیان برای اعتراض خود به حبس خانگی سران فتنه 88 اولین دوشنبه هرماه دست به اعتراضات مدنی بزنند اما چند روز بعد محسن سازگارا ضدانقلاب فراری ساکن آمریکا در پیام خود که از طریق یکی از نزدیکان همسر تاجزاده به وی منتقلشده بود خطاب به تاجزاده گفته بود: طرح شما بر اساس طرحی بود که من آن را سهشنبههای اعتراض نامیده بودم. این طرح را من در بحبوحه اعتراضات سال 88 طراحی کرده بودم که نتیجهای هم نداشت.
وی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری در سال 1392 در نامهای که از زندان اوین منتشر کرده بود، مدعی شد: محافظهکاران حاکم در حال تبدیل شعار "میزان رأی ملت است" به شعار "میزان رأی حاکمیت است" هستند و شورای نگهبان راه برای پیروزی نامزد موردنظر حاکمیت هموار کرده است و اذعان داشت که راهی جز عدم شرکت در انتخابات نداریم اما پس از کنارهگیری عارف از صحنه انتخابات و پررنگتر شدن حضور حجتالاسلام حسن روحانی در انتخابات وی در زندان در انتخابات شرکت کرد حتی همسر وی نیز با حضور در حسینیه ارشاد در یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کرد.
مصطفی تاجزاده بالاخره در 15 خرداد 1395 پس از طی مجازات فتنهگریاش در سال 1388 از زندان اوین آزاد شد. درباره دوران زندان و بعد از آن مطالبی هم عنوانشده است ازجمله اینکه:
- به دلیل آزادیهای بیحدوحصر ارتباطات مخابراتی و اینترنتی شنیده میشد که برخیها وی را عامل نفوذی وزارت اطلاعات میدانستند که چگونه میشود وی از زندان با خبرنگاران در خارج از کشور مصاحبه و یا با ایشان نامهنگاری میکند و اصولاً سهولت ارتباطات وی با بیرون از زندان تداعی برخی روابط خاص با ارکان اطلاعاتی را کرده بود.
- پس از
آزادی از زندان حضور برخی از افراد در منزل وی که عکسهای آن نیز موجود است موجب به
وجود آمدن برخی تفاسیر درباره روابط وی با برخی دولتمردان شد. ازجمله میتوان به
ارتباط برادر رئیسجمهور و بهتبع آن دولت یازدهم با این شخص اشاره کرد /یا دیدار
محمدرضا عارف سر لیست فراکسیون تدبیر و امید مجلس دهم شورای اسلامی و...
تنظیم: علی شعبانی