کد خبر: ۴۳۵۸۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۹     ۱۶ اسفند ۱۳۹۰
فواد سینیوره، سیاستمدار مسلمان و سنی مذهب و نخست وزیر سابق لبنان گفته است: موضع مسکو تحت الشعاع سیاست داخلی روسیه و سخنان سخت و خشن ولادیمیر پوتین نخست وزیر در مورد انتخابات در 4 مارس اتخاذ شده است ...
بولتن نیوز: خبرگزاری رویترز، در گزارشی به رابطه انتخابات روسیه در بحران سوریه پرداخته و نوشته است:  یک سیاستمدار برجسته لبنانی گفته است : ممکن است مسکو پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری  ؛ مخالفت خود را با اقدام هماهنگ بین المللی علیه رئیس جمهوری سوریه ، بشار اسد، ملایم تر کند.

  فواد سینیوره، سیاستمدار برجسته مسلمان و سنی مذهب و نخست وزیر سابق، گفته: موضع مسکو تحت الشعاع سیاست داخلی روسیه و سخنان سخت و خشن ولادیمیر پوتین نخست وزیر در مورد انتخابات  در 4 مارس اتخاذ شده است،


سینیوره در مصاحبه ای با رویترز گفته: " این موضع گیری (که در آن) به اعتقاد من ممکن است شانسی برای برخی تغییرات وجود داشته باشد اساس موضع روسیه و یا سیاست روسی و چینی است".


"مشکل سوریه تبدیل به یک مسئله داخلی در روسیه شده است. این هم بخشی از مبارزات انتخاباتی است ... خون (سوریه) به عنوان راهی برای تجارت میان روسیه و غرب مورد استفاده قرار می گیرد. " وی افزود: "پس از رای گیری- روسیه ممکن است " برای بحث در مورد کسب و کار به شیوه ای عملی تر اعلام آمادگی کند."


سینیوره تصریح کرد: چین بر خلاف روسیه، که دارای پایگاه نیروی دریایی در سواحل سوریه است و به دمشق سلاح می فروشد، از محافظت اسد در برابر انتقاد مخالفانش ، منافع تجاری ناچیزی کسب می کند.


سینیوره گفت: چین به دلیل نگرانی ازانتقادات بالقوه ای که متوجه اوضاع داخلی اش، از جمله در تبت می بیند، از محکوم کردن اسد در سازمان ملل متحد خودداری کرده است . اما- به گفته سینیوره - در دراز مدت به نفع پکن نیست که از رهبر سوریه جانبداری کند.
وی گفت : آنها سرمایه گذاری ها و منافع کلانی در جهان عرب دارند. پس نمی توانند به اتخاذ چنین موضعی ادامه دهند.
سینیوره تصریح کرد :  مقامات سوریه برای اجرای اصلاحات بیش ازحد تعلل کردند.

قمار سنگین

سیاستمداران لبنانی که هنوز هم زخم های حاصل از جنگ های داخلی خود را ( 1975-1990) تحمل می کنند ، با هیجان و نگرانی به کشور همسایه خود ، سوریه می نگرند .


سینیوره ادامه داد: اما با وجود تنش ها و اتهام زنی علنی و متقابل بین رهبران سنی - که تا حد زیادی از شورش در سوریه حمایت می کنند- و گروه قدرتمند شیعه حزب الله که پشتیبان اسد هستند- به گفته سینیوره- احزاب لبنان همچنان به دنبال حل و فصل و یا دست کم مهار اختلافات میان خود هستند.

به گفته وی :این قمار بیش از حد سنگین است. کسانی که در تلاشند تا با سرمایه گذاری روی برخی از اختلافات شیعه و سنی به نفع خود بهره برداری کنند، بدانند که این کار حاصلی برای آنها ندارد و این درخت به بار نمی نشیند.


اختلافات و تفرقه های داخلی لبنان -به طور سنتی- همیشه توسط قدرت های منطقه ای مورد توجه است. از یک سو ایران از حزب الله حمایت می کند و عربستان سعودی از سوی دیگر طرفدار جمعیت مسلمان سنی مذهب این کشور است.


این رقبای منطقه ای در حال حاضر در سوریه نقش خود را تا به آخر ایفا کرده اند ، به نحوی که تهران از اسد حمایت می کند، و عربستان سعودی نیز هفته گذشته اعلام کرده که از شورشیان مسلحی که به دنبال سرنگونی بشاراسد هستند پشتیبانی خواهد کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها