به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، دکتر جعفر قادری نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و استاد اقتصاد دانشگاه شيراز در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی پایگاه 598 ضمن اشاره به گزارش مرکز آمار مبنی بر افزایش ضریب جینی در 5 سال گذشته گفت: یکی از شاخص هایی که توزیع درآمد در دهک های مختلف جامعه را نشان میدهد ضریب جینی است، هرچه ضریب جینی بالاتر باشد به معنای آنست که توزیع درآمد در جامعه ناعادلانه تر بوده و هرچه ضریب جینی کمتر باشد نشان میدهد توزیع درآمد عادلانه تر است.
نماینده مردم شیراز در مجالس هشتم و نهم ادامه داد: شاخص دیگری که در علم اقتصاد وجود دارد نسبت درآمد دهک بالای جامعه به دهک پایین جامعه است که هرچه این نسبت بیشتر باشد نشان میدهد توزیع درآمدها ناعادلانه تر بوده است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس هشتم و نهم بیان کرد: هر دو شاخص ذکر شده (ضریب جینی و نسبت دهک های بالا و پایین) در پنج سال گذشته افزایش پیدا کرده و این به معنای توزیع ناعادلانه درآمد در اقشار جامعه است که میتواند به خاطر رکود حاکم بر اقتصاد باشد، چراکه رکود بیشتر به قشرهای کمدرآمد آسیب میزند.
قادری در بخش دیگری از سخنانش ضمن مقایسه دولت احمدی نژاد و روحانی در زمینه عدالت اقتصادی گفت: این موضوع که ضریب جینی در دولت آقای احمدی نژاد کاهش پیدا کرده و در دولت آقای روحانی سیر سعودی به خود گرفته است به جهتگیری های دو دولت مربوط می شود.
وی ادامه داد: در دولت آقای احمدی نژاد حمایت از طرح های اشتغال زا و همچنین هدایت طرح های عمرانی به مناطق محروم باعث شد اقشار ضعیف جامعه به لحاظ درآمدی در وضعیت بهتری قرار بگیرند و در مجموع شاخص ضریب جینی کاهش پیدا کند اما دولت آقای روحانی نسبت به اقشار ضعیف جامعه کم توجه بوده و برای ایجاد رشد اقتصادی، بیشتر به فروش نفت و تولیدات پتروشیمی تکیه کرده است.
استاد اقتصاد دانشگاه شیراز بیان کرد: سرمایهگذاری در طرح های بزرگ اقتصادی همچون پتروشیمی و خودروسازی ممکن است به لحاظ عددی شاخص های رشد اقتصادی را بهبود ببخشد ولی پیآمد مثبتی برای قشرهای کمدرآمد جامعه بدنبال نخواهد داشت.
سرمایهگذاری در بخش گردشگری و ایجاد تحرک در بخش کشاورزی میتواند وضعیت قشرهای کمدرآمد را بهبود ببخشد، اما دولت دولت یازدهم و دوازدهم سرمایه کشور را معطوف به بخشهایی کرده است که کمکی به اقشار کمدرآمد نمیکند.