به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آسیای مرکزی، "ولادیمیر پوتین" به همراه رئیس جمهور روسیه "دمیتری میدویدیف" حدود ساعت 23 به وقت مسکو به جمع بیش از 100 هزار نفر از هوادارانش پیوست که در میدان "مانیژ" پایتخت روسیه انتظار اعلام نتایج انتخابات را میکشیدند.
میدویدیف در سخنانی کوتاه پیروزی پوتین را نیاز روسیه عنوان کرد تا این کشور بتواند در طی شش سال آینده، قوی و مستقل باشد.
همچنین در حالی که اشک شادی در چشمان پوتین را میلیونها نفر از طریق تلویزیون خود مشاهده میکردند، رئیس جمهور جدید روسیه ضمن قدردانی از حمایت هواداران خود، گفت: شما امروز از روسیه بزرگ حمایت کردید و ما در یک انتخابات شفاف و آزاد پیروز شدیم.
این تنها انتخابات رئیس جمهور نبود بلکه آزمایش نبوغ سیاسی و استقلال ما نیز بود. هیچ کسی هیچ چیزی را نمیتواند به ما تحمیل کند. امروز آنهایی شکست خوردند که میخواستند از راه غصب قدرت زمینه فروپاشی روسیه را فراهم کنند از همه دعوت میکنیم که تا دور محور منافع ملی متحد بشوند.
بنابر اعلام کمیسیون مرکزی نامزدهای دیگر این انتخابات، "گنادی زوگانف" 17.07 درصد، "مخایئل پراخورف" 7.18 درصد، "ولادیمیر ژرنوسکی" 6.29 درصد و "سرگی میران اف" 3.78 درصد آرای انتخاب کنندگان را به دست آوردند.
به استثنای زوگانف باقی رقبای پوتین در این انتخابات، علی رغم اشاره به وجود موارد متعدد نقض قانون و تقلب، نتایج آن را پذیرفتند و تلفنی پیروزی پوتین را به وی تبریک گفتند.
اما زوگانف اعلام کرد که قصد تبریک پیروزی به هیچ کسی را نداشته و نتایج انتخابات را غیرقانونی میداند و به مبارزه خود از راه قانونی ادامه خواهد داد که تظاهرات قانونی و با مجوز شهرداری مسکو در پنجم مارس در میدان "پوشکین" روسیه از آن جمله خواهد بود.
در همین حال،"سرگی میران اف" نامزد انتخابات ریاست جمهوری روسیه و رئیس حزب "روسیه عادل" پیروزی پوتین را واقعی و قابل پیشبینی دانست و مداخله برخی از مدیریتهای مناطق در امور کمیسیونهای انتخاباتی را به منظور خوش خدمتی به رئیس جمهور جدید روسیه دانست که به در اصل پوتین نیازی به این نوع کمکها نداشت.
در همین حال، "والری فادی اف" سردبیر مجله روسی "اکسپرت" معتقد است که برگزاری تظاهرات مخالفین در رابطه با نتایج انتخابات ریاست جمهوری نباید در مسیری قرار گیرد که از آن رقبای روسیه به منظور راه اندازی انقلابهای نارنجی بهره برداری کنند.
"دمیتری رگازین" معاون نخست وزیر روسیه نیز پذیرفتن وجود نقض قانون انتخابات در برخی از شعبههای اخذ رای را لازم میداند ولی غیرقانونی اعلام کردن نتایج انتخاباتی را که از نظر امکانات فنی و حضور ناظران داخلی و خارجی بیسابقه بود، مغایر با منافع ملی روسیه و حفظ ثبات و امنیت این کشور ارزیابی میکند.
رگازین میگوید: پوتین با برنامههایی که برای مبارزات انتخاباتی در نظر گرفت، توانست از اقشار مختلف جامعه روسیه افرادی را متمایل به خود کند که شاید قصد حمایت از نامزدهای دیگر را داشتند.
"سرگی کورگنیان" کارشناس سیاسی و صاجبنظر روس معتقد است که پیروزی پوتین حداقل برای 10 سال آینده مسیر را برای هرگونه انقلاب نارنجی در روسیه مسدود کرد.
اما "سرگی ادالساف" نماینده حزب کمونست میگوید که وجود 180 هزار دوربین مداربسته در بیش از 90 هزار شعبه انتخاباتی نتوانست مانع تقلب شود.
اما "ولادیمیر رژکاف" معاون سابق رئیس دومای دولتی روسیه که از مخالفین پوتین بوده و پیروزی وی در دور اول انتخابات را غیر ممکن ارزیابی میکرد، ضمن شرکت در برنامه شبکه اول تلویزیون روسیه پذیرفت که چنانچه 8-10 درصد آرای پوتین تقلبی دانسته شود، باز هم وی در نخستین دور انتخابات به پیروزی میرسید.