وی نرخ تورم ملی را در مردادماه 7.9 درصد دانست و یادآور شد: نرخ تورم شهری 7.7 درصد و روستایی 8.8 درصد بوده است.
این مقام مسئول به ترکیب هزینه روستا و شهر اشاره کرد و گفت: در روستاها 40 درصد هزینه خوراکی و 60 درصد غیرخوراکی بوده، اما در شهرها 26 درصد هزینه خوراکی و 74 درصد غیرخوراکی است. بنابراین تفاوت معناداری بین این دو وجود دارد.
حسینزاده افزود: 26 درصد اقتصاد کشور در مناطق روستایی است و 19 درصد سهم کل خانوارهای کشور در مناطق روستایی وجود دارد.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران گفت: 451 قلم کالا به شهری و 279 قلم کالا در مناطق روستایی بررسی میشود و نیز 225 شهرستان در مناطق شهری، 290 منطقه شهری و 517 آبادی برای بررسی نرخ تورم آمارگیری میشوند.
حسینزاده با اشاره به اینکه برنامه جامعی برای برنامههای کلان به تفکیک سطح ملی، منطقهای، شهری و روستایی داریم، تصریح کرد: سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی به تمرکززدایی اشاره دارد و بر همین راستا مرکز آمار از آمار سنتی به مدرن تبدیل خواهد شد. باید شاخصهای کلان را در سطح جزئی به سمت تأمین نیازها ببریم.
وی با اشاره به اینکه تورم روستایی هفتم هر ماه منتشر میشد، گفت: هر ماه از 83 هزار واحد صنفی خردهفروشی برای بررسی قیمتها استفاده شده و 350 هزار مظنه قیمت برای تورم شهری و روستایی بررسی میشود.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران اقلام سبد مصرفی خانوار شهری را 451 قلم و روستایی را 279 قلم دانست و گفت: 776 مورد قیمت برای یک قلم کالا در ماه گرفته میشود.
حسینزاده به سومین برنامه ملی آمار کشور اشاره و یادآور شد: در حال تهیه این آمارها هستیم و جلسات خوبی با مسئولان بانک مرکزی انجام شده، تا مشکل اختلاف در آمار تورم و دیگر آمارها حل شود.
وی با تأکید بر اینکه به آمار نرخ تورم مرکز اطمینان کامل داریم تصریح کرد: مبنای محاسبات، توصیهها و استانداردهای بینالمللی رعایت میشود و از این موضوع نگران نباشید. قطعاً دو نرخ برای تورم در یک کشور مناسب نیست و اعتماد عمومی و به سرمایه کشور صدمه میزند که امیدواریم این موضوع در برنام ملی حل شود.
حسینزاده از تغییر سال پایه نرخ تورم در مهر ماه از سال 90 به 95 خبر داد و گفت: حسابهای ملی چندی پیش به سال 1390 تغییر کرد همچنین با تغییر سال پایه 455 قلم کالا و 220 هزار مظنه قیمت در مناطق شهری اخذ خواهد شد که نسبت به سال پایه 90 بیشتر این مظنه قیمت برای مناطق روستایی 160 هزار مورد است.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران به تفاوت قیمت مصرفکننده خانوار شهری و روستایی پرداخت و گفت: بر اساس نتایج سرشماری سال 95، 20 میلیون نفر از جمعیت کشور حدود 26 درصد از خانوارها را تشکیل داده که در مناطق روستایی زندگی میکنند، همچنین تفاوت الگوی مصرفی خانوار شهری و روستایی یکی از دلایل تفاوت بین شاخص کل روستایی و شهری بوده است برای مثال در بخش مسکن به تنهایی 30 درصد از هزینههای خانوار شهری را به خود اختصاص میدهد در حالی که برای خانوار روستایی بخش مسکن حدود 11 درصد است طبیعتاً هنگام افزایش قیمتها شکاف قیمتی مناطق شهری و روستایی افزایش خواهد یافت و تفاوت معنیداری بین تورم آنها ایجاد میشود.