سید حامد علمالهدی امروز در حاشیه برگزاری همایش گفتمان وحدت علمای شیعه و سنی در چابهار به خبرنگار فارس اظهار کرد: این همایش هر ساله با هدف اتحاد و وحدت مسلمین جهان برگزار میشود و نکته مهم اینجاست که هرسال ما موظف به برگزاری این همایش بودیم اما امروز ارگانها، نهادهای دولتی، استانی، سازمانهای تبلیغات و نهاد غیر دولتی همانند 7 اقلیم به دنبال برگزاری این همایشها هستند.
وی افزود: برگزاری این همایشها یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است زیرا در قبل از انقلاب هیچ ارتباطی بین علمای تسنن و تشیع نبود اما امروزه این از برکات انقلاب است که علمای تشیع و تسنن با حرارت و گرمی خاصی به دنبال کم کردن فاصلهها هستند.
معاون مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: چارچوب تقریب مذاهب در اصل بر مبنای شعار مرحوم حسن بنا که فرمود "در مشترکات یکدیگر را یاری و در اختلافات همدیگر را تحمل کنید" شکل گرفته است.
وی با اشاره به آیه امانت خطاب به علمای اسلام تصریح کرد: حکومت به عنوان امانتی در دست شماست و باید فعالیتها در راستای امانتداری انجام شود.
علمالهدی با اشاره به فعالیتهای مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: اصولا فعالیتهای این مجمع در سه بخش انجام میشود، فعالیتهای خارج از کشور که بین 40 تا 60 مجمع علمی و فرهنگی مجامع با حضور دبیرکل برگزار میشود، فعالیتهای معاونت فرهنگی که هر سال در این زمینه40 عنوان کتب انتشار پیدا میکند و نمونه آن روایت مشترک بین اهل تسنن و تشیع به تعداد 30 جلد بوده و فعالیت بعدی گام برداشتن در مجامع علمی همانند ارتباط با علما امامان جماعت تسنن و تشیع حوزههای علمیه و همایش های ملی و منطقه ای است.
وی افزود: هم اکنون در رسیدن به اهداف عالیه مجمع فاصله زیادی داریم لذا ایجاد مودت، محبت و دوستی بین علما و از همه مهمترایجاد نور امید در چهره مسلمین از مهمترین وظایف ماست.
معاون مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: آنچه در مجامع تقریب مذاهب باید به آن توجه شود، رفع سوء تفاهمات است زیرا این سوء تفاهمات مسلمانان را از کج فهمیها نجات و رفع سوء تفاهمات مسلمانان را به درک متقابل میرساند.
این همایش با حضور 60 تن از علمای برجسته شیعه و سنی با عنوان هم اندیشی علمای فرهیخته تشیع و تسنن در چابهار با همکاری اداره تبلیغات اسلامی شهرستان چابهار برگزار شد.