بحران انرژی در سایه اختلافات نفت و نیرو؛
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، فریضه حج از مهمترین فروع دین مبین اسلام و دارای ابعاد مختلف عبادی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.فلسفه تشریع حج از دیدگاه آیات و روایات توجه به ابعاد فردی واجتماعی انسان بصورت توامان است. خودسازی، ساده زیستی و دوری از کبرو غرور ، پرهیز از تجمل گرایی و فخر فروشی، تقویت ایمان و تقوی و تمرین طاعت وبندگی از جمله ابعاد فردی حج بر شمرده شده است.
متاسفانه در سالیان متمادی ابعاد مختلف حج مورد بی توجهی و غفلت واقع شده بود و حج در انجام صرف مناسک ظاهری خلاصه شده و روح واقعی و اسرار و فلسفه تشریع این فریضه و ظرفیتهای سیاسی و اجتماعی این فریضه بلااستفاده مانده بود.
پس از انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی ره که بحق باید او را به عنوان احیاگر حج ابراهیمی در عصر ما دانست با استفاده از آموزههای قرانی و روایی، بر ابعاد و ظرفیتهای فراموش شده حج تاکید نمودند. جمله معروف ایشان که فرمودند: حجی که از آن هدم کفر و شرک بر نیاید حج نیست، نشانگر دیدگاه ایشان در خصوص کافی نبودن توجه به انجام خشک و بی روح مناسک ظاهری حج می باشد.
مقام معظم رهبری نیز بارها بر اهمیت بعد سیاسی حج تاکید کرده اند از جمله در پیام به حجاج در سال 68 میفرمایند: بدانید هرکس حج را از هویت سیاسسی ان جدا کند یا جاهل است یا مغرض.
متاسفانه علیرغم این دیدگاههای مترقی در خصوص حج، شاهد حرکت تدریجی مسولین به سمت جدایی حج از بعد سیاسی آن هستیم.