به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جشنواره رسانه و نشریات "تیتر 10" دهمین دوره رویدادی به میزبانی وزارت بهداشت و همکاری وزارت علوم و دانشگاه آزاد است که مراحل اصلی آن طی شده و به اختتامیه آن نزدیک می شویم.
اما آنچه که باعث شده با نگاهی موشکافانهتر به بررسی حواشی و اتفاقات این جشنواره بپردازیم، شرکت کنندگان حاضر در این جشنواره اند که در برخی مواقع هماهنگی لازم با چارچوب های کلی حاکم بر چنین جشنواره هایی را ندارند و حضور برخی از این افراد استانداردهای این جشنواره را تحت الشعاع قرار داده و اعتبار آن را کاهش می دهد. بنابراین اقتضای این جشنواره کنترل و در مواقع لزوم برائت از مسائلی است که ممکن است هزینه های ناخواسته ای را بر روند برگزاری تحمیل کند و به تبع آن تزلل جایگاه این جشنواره ها را به دنبال داشته باشد.
یکی از این مصادیقی که سوالات و ابهامات زیادی را در رابطه با "نوع نظارت وزارت بهداشت" به عنوان متولی اصلی این جشنواره به وجود آورده است، شرکت یکی از دانشجویان اخراجی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان مدیر مسئول نشریه ای دانشجویی به نام "باران" است که در نوع قابل تامل بنظر می رسد.
این دانشجوی زاهدانی "امین الله ریگی" نام دارد که با یک نگاه اجمالی به کارنامه وی به راحتی می توان دریافت که حضور وی در این جشنواره خالی از حاشیه و حرف و حدیث نیست. یکی از مهمترین نکاتی که بر نحوه شرکت امین الله ریگی در این جشنواره سایه افکنده است، انتشار آخرین شماره نشریه باران به مدیر مسئولی وی در تاریخ 1/12/95 یعنی دقیقا هفت روز پس از ابلاغ نامه اخراج این دانشجو از دانشگاه است.
نامه اخراج ریگی
به عبارت بهتر انتشار آخرین شماره این نشریه در شرایطی صورت پذیرفته است که اساسا از لحاظ قانونی وی دیگر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان محسوب نمی شده و نشریه مذکور بصورت غیر قانونی انتشار یافته است. با این توضیحات این سوال پیش می آید که چگونه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اجازه انتشار نشریه ای را که مدیر مسئول آن از دانشگاه اخراج شده را صادر کرده است.
ثبت نام در جشواره
ابهام دیگری که در روند حضور این دانشجوی اخراجی در جشنواره نشریات دانشجویی به چشم می خورد کاملا با دلایل اخراج این دانشجو از دانشگاه ارتباط مستقیم دارد. طبق نامه ای که در26/11/95 از طرف آقای غلامرضا بهاری "مدیر امور آموزشی دانشگاه" به "معاونت آموزشی دانشکده پیراپزشکی" ارسال شده است، دلایل اخراج امین الله ریگی "عدم مراجعه در نیمسال اول سال تحصیلی 95-96 " و "همچنین چهار ترم مشروطی" عنوان شده است.
ازطرف دیگر این دانشجو در انتخاباتی که در در مرداد 95 برگزار شده، به عنوان عضو شورای مرکزی خانه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت انتخاب شده است.(اینجا) در حالی که کاندیدای انتخابات خانه نشریات باید عضو "کمیته ناظر بر نشریات" در دانشگاه خودشان باشند و عضو این کمیته طبق بند 2 ماده 8 آیین نامه وزارت بهداشت نباید در آخرین ترم تحصیلی معدلش کمتر 14 نباشد.
در نتیجه باید توجه کرد که آیا معدل این دانشجو با سابقه چهارترم مشروطی، در ترمی که وارد کمیته ناظر شده است بالای 14 بوده است؟ البته که این نکته نیز جای سوال دارد که وضعیت عضویت این دانشجو در شورای مرکزی خانه نشریات پس از اخراج از دانشگاه به چه ترتیب است؟ آیا همچنان عضو این شورا است و یا عضویت وی پس از اخراج از دانشگاه لغو شده است؟
پیرو بحث های دیگری که پیرامون امین الله ریگی مطرح است به این نکته نیز می توان اشاره کرد که وی دبیر تشکل "انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام" نیز بود که از قضا در این مورد نیز با عملکرد عجیب خود زمینه های لغو شدن روند فعالیت های این تشکل را فراهم کرده و نهایتا فعالیت این تشکل با حکمی از سوی رییس دانشگاه و با دلایلی نظیر "برگزار نکردن انتخابات در موعد مقرر" و "مشروطی های دبیر این تشکل" متوقف شد.
مسئله ای دیگری که ایرادهایی جدی را به حضور نشریه باران به مدیر مسئولی ریگی در جشنواره "تیتر ده" وارد می کند، عقبه این نشریه است که با نگاهی کوتاه به سابقه آن به نقاط نه چندان روشنی برمیخوریم. در این رابطه به توقیف این نشریه پرحاشیه می توان اشاره کرد که طی حکمی که از سوی شورای مرکزی خانه نشریات صادر شد محکوم به چهار ماه و نیم تعلیق مجوز انتشار شد.
بنظر می رسد باید منتظر روشن شدن تکلیف این مسئله ماند که آیا با این نکاتی که پیرامون این نشریه و مدیر مسئول آن بازگو شد آیا باز هم دبیرخانه جشنواره تیتر دهم این نشریه را در میان آثار ارسال شده به این جشنواره دانشجویی مورد بررسی قرار می دهد یا خیر.
بی تردید دقت نظر در میان بررسی آثار ارسالی به این جشنواره و اشراف قانونی بر نکاتی که بر مدیران مسئول نشریه و همچنین آثارشان مترتب است،می تواند این جشنواره را از حیث "جدیت و قاعده مندی در برگزاری" در میان سایر جشنواه ها به الگویی مثال زدنی تبدیل کند.
واکنش فراهانی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت وزارت بهداشت به حضور دانشجوی حاشیهساز در جشنواره نشریات: طبق قانون عمل میکنیم
فراهانی به خبرگزاری دانشجو گفت: ملاک اصلی برای شرکت در جشنواره نشریات
«تیتر ۱۰» دانشجو بودن است و اگر زمانی که اثر را ثبت میکنند دانشجو
نباشند، آن اثر پذیرفته نخواهد شد.
وی افزود: دریافت آثار جشنواره تیتر 10 از مهر ماه 95 آغاز شده. ممکن است از مهر ماه گذشته تاکنون برخی از دانشجویانی که آثار خودشان را در این سامانه ثبت کرده اند، فارغ التحصیل شده باشند، اما اثر در زمان دانشجو بودن شان ثبت شده؛ بنابراین در جشنواره شرکت داده می شوند.
فراهانی ادامه داد: اگر زمانی که فردی اثر را ثبت می کند دانشجو نباشد، آن اثر پذیرفته نخواهد شد و این خلاف آئین نامه است.