کد خبر: ۴۲۵۴۹۵
زمان انتشار: ۱۰:۱۷     ۱۵ تير ۱۳۹۶
امریکا قاره‌پیما بودن موشک کره‌شمالی را تأیید کرد
نهادهای نظامی امریکا اعلام کردند، موشکی که کره‌شمالی روز سه‌شنبه یعنی همان روز استقلال امریکا آزمایش کرده یک موشک بالستیک قاره‌پیما بوده و قابلیت رسیدن به خاک ایالت آلاسکای امریکا را دارد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از روزنامه جوان، نهادهای نظامی امریکا اعلام کردند، موشکی که کره‌شمالی روز سه‌شنبه یعنی همان روز استقلال امریکا آزمایش کرده یک موشک بالستیک قاره‌پیما بوده و قابلیت رسیدن به خاک ایالت آلاسکای امریکا را دارد. به این ترتیب کشور کوچک و اما مصمم و مقاوم کره شمالی نشان داد نه تنها در برابر تهدیدات کاخ‌سفید قصد عقب‌نشینی ندارد بلکه از قول رهبرش این راهبرد را پیش می‌برد که از طریق آزمایش گاه به‌گاه موشک‌های اتمی قاره‌پیما «هدیه‌ای برای امریکایی‌ها» بفرستد و - به گفته وزیر امور خارجه امریکا - «تهدید را به سطح جدیدی» بکشاند.
 
آکادمی علوم دفاعی کره شمالی تصریح کرد که جدیدترین آزمایش موشکی این کشور در واقع نشانه‌ای از «گام نهایی» در ایجاد «یک کشور قدرتمند و مطمئن هسته‌ای بوده است که قادر است به هر نقطه از جهان حمله کند.»  روز سه شنبه تلویزیون کره شمالی خبر شلیک آزمایشی موشک بالستیک قاره پیما مدل «هواسون 14» را اعلام کرد. کره شمالی یک روز بعد یعنی چهارشنبه اعلام کرده است که موشک بالستیک قاره پیمای جدید توانایی حمل یک کلاهک بزرگ اتمی را دارد.  بیشترین ارتفاع پرواز این موشک 2 هزار و 802 کیلومتر و برد آن 933 کیلومتر است. کانال تلویزیونی اعلام کرد که این اولین شلیک موفقیت‌آمیز موشک مذکور است. از سوی دیگر سخنان کیم یونگ اون رهبر کره شمالی هم منتشر شد که خودش بر پرتاب موشک «هواسانگ 14» نظارت داشت و با بیان اینکه امریکا تلاش می‌کند عزم کره شمالی را محک بزند و هشدارهایش را نادیده بگیرد، تصریح کرده است: «امریکایی‌ها از این هدیه‌ای که در سالگرد چهارم ژوئیه (روز استقلال امریکا) برایشان فرستاده شده است، خوشحال نخواهند شد.» 
برخی رسانه‌ها گزارش کردند که کیم یونگ اون در حالی که می‌خندید، افزود: «ما باید هر از گاهی برای آنها هدایایی ارسال کنیم تا خستگی‌‌شان به در شود.»  رهبر کره شمالی که موشک پرتاب شده را به خوش‌تیپی یک پسر خوش چهره تشبیه کرد، گفت تا زمانی که واشنگتن سیاست خصمانه خود در قبال کره شمالی را کنار نگذارد، پیونگ‌یانگ با این کشور درباره برنامه موشکی و هسته‌ای خود وارد مذاکره نمی‌شود.  خبرگزاری رسمی کره شمالی موسوم به KCNA روز چهارشنبه در گزارشی به نقل از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی گفت: این آزمایش توانایی‌های تسلیحاتی استراتژیک کشورمان را تکمیل کرده که شامل بمب‌های اتمی، هیدروژنی و موشک‌های بالستیک قاره‌پیماست.  
 
خبرگزاری رسمی کره شمالی افزود: کیم جونگ اون به این مقامات دستور داد تا مرتباً برای امریکایی‌ها از این بسته‌های هدایای کوچک و بزرگ ارسال کنند. او متعهد شد که هرگز دست از تسلیحات اتمی نکشد و مرتباً هدایای بیشتری از آزمایشات موشکی و اتمی برای واشنگتن ارسال کند.  این خبرگزاری افزود: این آزمایش الزامات فنی این موشک بالستیک قاره‌پیمای جدید را در مرحله جداسازی، ورود مجدد کلاهک اتمی به جو و کنترل این کلاهک اتمی با موفقیت محقق کرد.
  
امریکا: فقط دیپلماسی!
در حالی که از اوایل بر مسند قدرت نشستن دونالد ترامپ، وی و برخی چهره‌های کابینه او شروع به اتخاذ مواضع جنگ‌طلبانه کردند، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه امریکا روز سه‌شنبه مدعی شد واشنگتن فقط به دنبال روش مسالمت‌آمیز است.  رکس تیلرسون ضمن محکوم کردن اقدامات کره شمالی اعلام کرد که جدیدترین آزمایش موشکی پیونگ یانگ؛ «تشدید تهدیدات علیه امریکا، همپیمانان ما، منطقه و جهان است و امریکا هرگز یک کره شمالی هسته‌ای را نمی‌پذیرد.»  تیلرسون از جامعه جهانی خواست تا اقدام قاطعی را در برابر رفتارهای کره‌شمالی اتخاذ کنند.  وزیر خارجه امریکا در بیانیه‌ای هشدار داده است: هر کشوری که کارگران کره شمالی را قبول کند یا کمک نظامی یا اقتصادی در اختیار این کشور قرار دهد یا تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی را اجرا نکند، در حال کمک به این رژیم خطرناک خواهد بود.  تیلرسون افزود: همه کشورها باید آشکارا به کره شمالی نشان دهند که دنبال کردن تسلیحات اتمی برای این کشور تبعاتی خواهد داشت. 
در عین حال پنتاگون آمادگی خود را برای مقابله با تهدیدهای رو به گسترش کره شمالی  اعلام کرد. پنتاگون اعلام کرد: ما از همپیمانان خود نیز در این موضوع دفاع می‌کنیم.  سخنگوی پنتاگون اعلام کرد ارتش ایالات متحده امریکا آماده است تا از خود و متحدانش در برابر تهدیدهای گسترده پیونگ یانگ دفاع کند.  رویترز به نقل از بیانیه پایگاه پنتاگون می‌نویسد: ما همانند گذشته آماده دفاع از خود و متحدانمان هستیم. ما می‌توانیم از تمام نیروها و قابلیت‌های خود در برابر تهدیدهای رو به گسترش کره شمالی استفاده کنیم.  در همین حال وزارت دفاع کره جنوبی با اعلام برگزاری تمرین‌های مشترک نظامی با امریکا اعلام کرد که هدف از این آزمایشات توانایی ضربه به تهدیدات دشمن با شلیک‌های دقیق بوده است.
  
آتلانتیک: چاره‌ای جز پذیرش کره‌ نداریم
نشریه امریکایی «آتلانتیک» در مطلبی تحت عنوان «نحوه کنار آمدن با جنگ‌افزارهای اتمی کره‌شمالی» با اشاره به چهار گزینه راهبردی فراروی دولت امریکا برای مقابله با برنامه اتمی پیونگ یانگ و ذکر اینکه برخی از این گزینه‌ها از دیگری بدتر است، نخستین گزینه را «پیشگیری» معرفی کرده و در توصیف آن می‌نویسد: یک حمله خردکننده از سوی ‌امریکا برای نابود ساختن زرادخانه سلاح‌های کشتار جمعی پیونگ یانگ رهبری این کشور را کشته و نیروهای مسلحش را نیز نابود می‌سازد.   این گزینه به اختلاف بین کره‌شمالی با امریکا و کره‌جنوبی و نیز دودمان «کیم جونگ اون» یکبار برای همیشه خاتمه می‌دهد. هرچند گزینه یاد شده باعث هرج و مرج‌های فراوان و کشت و کشتارهای بی‌شمار شده و هزینه‌های زیادی را در بر دارد.  نویسنده درباره گزینه دوم که «اعمال فشار شدید» است، می‌نویسد: این گزینه شامل یک حمله محدود کلاسیک یا به احتمال بیشتر حمله هوایی و دریایی ادامه‌دار و عملیات هدفمند نیروهای ویژه است. این حملات به اندازه کافی به قابلیت‌های کره‌شمالی خسارت وارد خواهد کرد اما در هر حال به عنوان نقطه شروع یک حمله پیشگیرانه محسوب می‌شود.
در حالی‌که هدف خلع کیم جونگ اون از قدرت است، اما این حمله تنها موجب فشار بر او در عدم پیگیری ساخت سلاح‌های اتمی می‌شود.  «حذف فیزیکی سران کشور» گزینه بعدی است و نویسنده در توصیف آن می‌نویسد: از میان برداشتن کیم و یارانش بیشتر از طریق ترور و جایگزین کردن رژیمی میانه‌روتر موجب گشایش درهای کره‌شمالی بر دیگر کشورهای جهان خواهد شد اما این گزینه نیز قماری بزرگ خواهد بود و نباید با یک کشور اتمی چنین بازی کرد.  به نوشته «مارک بودن»، گزینه چهارم «پذیرش» است. او در مورد این گزینه می‌نویسد: «این گزینه‌ای است که کنار آمدن با آن از همه دشوارتر است. [در این گزینه] با اینکه کیم تسلیحاتی را که می‌خواهد بسازد، کنار می‌آییم و در عین حال به تلاش‌ها برای مهار جاه‌طلبی‌های وی ادامه می‌‌دهیم.» نویسنده در ادامه می‌نویسد: «با توجه به موارد گفته شده «گزینه پذیرش» احتمالاً گزینه‌ای است که باید درباره بحران کنونی به کار گرفته شود و احتمالاً همین طور هم خواهد شد. هیچ کس قصد ندارد این سیاست را اعلام کند. هیچ رئیس‌جمهوری نیز به طور علنی و آشکار برابر کیم مجهز و مالک یک بمب اتمی تسلیم نمی‌شود اما دقیقاً همانطور که «جورج دبلیو بوش» [رئیس‌جمهور اسبق امریکا] که بی‌سر و صدا با آزمایش اتمی پیونگ یانگ کنار آمد و دقیقاً همچون «باراک اوباما» رئیس‌جمهور قبلی امریکا که با صبری راهبردی با آزمایش‌های بعدی و پرتاب‌های موشکی کره‌شمالی برخورد کرد، «دونالد ترامپ» نیز احتمالاً خود را در وضعیتی مشابه خواهد دید.»
 
در خاتمه این مطلب آمده است: اگر گزینه جایگزین قابل تحمل وجودی داشت، از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌شد. عملیات خرابکاری شاید در پیشرفت کره‌شمالی خللی وارد کند، اما نمی‌تواند آن‌ را به طور کامل متوقف نماید. فشارهای اقتصادی سخت و بی‌رحمانه حتی با کمک چین نیز بعید است تلاش پیونگ‌یانگ را محدود کند.
 ***
بعیدی‌نژاد: برجام جایی برای اعتماد به امریکا نگذاشت
سفیر ایران در بریتانیا در واکنش به مناقشات موجود میان امریکا و کره‌شمالی به موضوع برجام و بدعهدی‌های امریکا اشاره کرد و در صفحه توئیتر خود خطاب به امریکا نوشت: کره‌شمالی چطور باید به امریکا اطمینان کند؟ حمید بعیدی‌نژاد درصفحه توئیتر خود نوشت: «اگر کره‌شمالی در پاسخ به توصیه‌ها به تعامل برای رفع مناقشه سؤال بپرسد که وقتی دولت ایالات متحده برجامی را که خود ایالات متحده به سختی بر سر آن مذاکره کرده و با آن موافقت کرده، خطرناک خوانده و برخلاف قوانین بین‌المللی تهدید به خروج از آن می‌کند، چطور می‌توانیم اعتماد کنیم؟ پاسخ ایالات متحده چه خواهد بود؟» 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها