به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، فضل االه پسندیده اظهارکرد: با افزایش فصل گرما امکان ابتلا به
بیماری های مشترک میان انسان و دام به ویژه بیماری تب مالت افزایش می یابد .
وی ادامه داد: میکروب تب مالت در انسان سبب ایجاد بیماری می شود و در دام
نیزموجب کاهش وزن، کمبود شیر، سقط جنین و مرگ حیوانات می شود.
پسندیده افزود: علایم این بیماری در انسان متنوع بوده و شامل تب مداوم یا
نامنظم با دورههای متفاوت، سردرد، خستگی، تعریق فراوان، لرز، بیحالی، کاهش
وزن، درد مفاصل و کمر درد میشود و این علایم معمولا بین یک تا سه هفته
بعد از ورود میکروب به بدن آشکار می شود .
وی عنوان کرد: مصرف شیر خام و یا کف تازه روی شیر و یا فرآوردههای لبنی
آلوده و غیر پاستوریزه به خصوص پنیر تازه، خامه، سرشیری که از شیر نجوشیده
تهیه شده باشد، تماس مستقیم با بافتهای حیوانی نظیر خون، ترشحات رحمی و
جنین سقط شده و انتقال تنفسی از طریق ذرات موجود در آغل و اصطبل آلوده راه
های انتقال بیماری است.
پسندیده با اشاره به راههای پیشگیری از بیماری تب مالت، افزود: خودداری از
مصرف مواد لبنی فله و مشکوک نظیر شیر خام و پنیر تازه حداقل سه ماه در آب
نمک نگهداری شود، خامه، سر شیر غیر پاستوریزه، جوشاندن شیر به مدت 15 دقیقه
پس از رسیدن به نقطه جوش و استفاده از ماسک تنفسی هنگام ورود به اصطبل و
جمع آوری فضولات دامی راههای پیشگیری از تب مالت به شمار می آیند .
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که سقط جنین در دامداری ها مشاهده میکنید باید
به این بیماری مشکوک شده و بلافاصله به شبکه دامپزشکی گزارش دهید.