به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به
دست به دست شدن برخی اخبار و فیلم های منتشر شده در صفحات مجازی که بعضا بی
اساس می باشد، گفت: متاسفانه اظهار نظرهای غیر کارشناسی در مورد حلیم های
آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.
وی ادامه
داد: با توجه به بررسی های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت
190 مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشته های کلاژن ( که از قسمت
های تشکیل شده گوشت می باشد) باقی می ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر
قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند می نماید و پس از شستشو خاصیت
الاستیسیته مانند پیدا می کند که در این رابطه نمونه برداری های متعدد
صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه نمی
توان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد، افزود: از ابتدای
ماه مبارک رمضان تیم های سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاههای علوم
پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از کلیه واحدهای صنفی عرضه کننده
مواد غذایی به خصوص از واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و
شیرینی های مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.
معاون
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: امسال با دستگاههای
پرتابل سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم
مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال می گردد.
فرهادی در
پایان گفت: ضمن عدم تایید وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف کنندگان
عزیز توصیه می شود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای
پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه نموده و از خریداری مواد غذایی از
دستفروشان خودداری نمایند همچنین شهروندان محترم می توانند درصورت داشتن
شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت 190 به طورشبانه روزی تماس بگیرند.