کد خبر: ۴۲۳۸۳۵
زمان انتشار: ۱۱:۲۲     ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
ساختمان پلاسکو در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۹۵ فروریخت و مسئولین آن زمان وعده‌های نظیر پرداخت وام، بخشودگی مالیاتی، ساخت دوباره ساختمان پلاسکو دادند، که هنوز این وعده در مرحله حرف باقی مانده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵، ساعت ۱۰ صبح، چهار راه استانبول واقع در مرکز تهران، ساختمان پلاسکو بر اثر آتش سوزی چند ساعته فروریخت و حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد که ۵۶۰ واحد تولیدی و پخش فعال در آن یکباره تخریب شد و خسارتی ۱۵ هزار میلیارد ریالی به صنعت پوشاک کشور وارد کرد که در پی آن قریب به ۴ هزار نفر بیکار شدند.

با گذشت ۴ ماه از این واقعه که مدت‌ها تیتر یک اخبار کشور بود و وعده‌های مختلفی نظیر پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی، بخشودگی مالیاتی و تأمین اجتماعی و همچنین ساخت دوباره ساختمان پلاسکو که برای التیام درد مالباختگان پلاسکو مطرح می‌شد، حالا هیچ خبری از اجرایی شدن آن وعده وعید‌ها نیست.
 
البته برنامه‌ جابجایی به منظور فعالیت دوباره کسبه تا زمان ساخته شدن پلاسکوی جدید یکی از اقدامات مسئولین بود که آن هم به‌درستی انجام نشده، اما به هر حال، کسبه برای ادامه فعالیت در مجتمع نور تهران جانمایی شدند.  
 
جانمایی که بدون مطالعه کارشناسی و در بحبوحه انتخابات انجام شده بود، کسبه را به مجتمعی انتقال داد که جلوی فعالیت تولیدی کسبه را گرفت، این طور که از زبان حال کسبه مشخص می شود ، مجتمع نور یک پاساژ مُرده محسوب می شد که برای کسبه قطعات کامپیوتری ساخته شده بود و امروز با حادثه پلاسکو عوامل دست اندرکار به فکر احیای دوباره پاساژی (مجتمع نور) افتادند که سال ها پیش از سوی کسبه قطعات کامپیوتری طرد شده بود.
 
در ادامه خبرنگار ما به پای درد و دل کسبه پلاسکو نشست.  
 
بار سنگین مالیات و تسهیلات بانکی بر دوش پلاسکویی‌ها

 
به گفته یکی از کسبه ساختمان پلاسکو که اکنون به اجبار در مجتمع نور فعالیت می‌کند، تجاری بودن مجتمع نور بدان معناست که کلیه تولید کنندگان پلاسکو اجازه آوردن چرخ‌های خیاطی و سایر تجهیزات تولیدی را به مغازه‌های خود ندارند و این یعنی جلوگیری از تولید داخلی در سالی که تولید و اشتغال نام گرفته است.
 
علیرضا تهرانی سخنگوی شورای پیگیری مطالبات کسبه پلاسکو گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات کسبه پلاسکو تأمین منابع مالی برای پرداخت بدهی‌ها و شروع مجدد تولید است که در این راستا مشکلات بانکی عدیده‌ای وجود دارد.
 
وی افزود: بانک‌ها برای ارائه تسهیلات سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی را اعمال می‌کردند که موجب بدهکاری تولیدکنندگان به بانک می‌شد که پس از حادثه‌ پلاسکو مقرر شد تا معوقات تولیدکنندگان معلق شده و استمهال صورت گیرد که اکنون پس از ۵ ماه از این وعده بانک‌ها هیچ گونه همکاری با واحد‌های صنفی نمی‌کنند.  
 
سخنگوی شورای پیگیری مطالبات کسبه پلاسکو ضمن بیان اینکه وعده‌های بانکی به هیچ وجه عملی نشده، تصریح کرد: مقوله‌ مهم تولیدکنندگان و خسارت دیدگان پلاسکو بدهی‌های آنهاست که ظرف مدت زمان کوتاهی باید به آن رسیدگی شود، اما مسئولین به فاکتور زمان اهمیتی نمی‌دهند و اعطای تسهیلات پس از ورشکستگی کامل تولیدکننده هیچ سودی را نخواهد داشت.
 
دیگر عضو این شورا در خصوص اینکه بانک‌ها از پرداخت وام‌ها و بخشودگی طبق وعده‌های مسئولین سر باز می‌زنند، ادامه داد: کسبه پلاسکو نیازمند تشکیل کارگروهی برای رفع مشکلات افراد به صورت جزئی و تخصصی است حادثه ساختمان پلاسکو یک اتفاق نادر بوده و باید به آن نگاهی ویژه و حمایتی شود. بخش زیادی از بانک‌ها در حال حاضر منکر وعده داده شده می‌شود حتی یکی از بانک‌ها اعلام کرده که تابع دستورات بانک مرکزی نیست.  
 
یکی از کسبه حادثه دیده با لحنی طعنه آمیز در خصوص وعده پرداخت وام ۳۰۰ میلیونی بیان کرد: وام کجا بود؟ اکثر همکارانمان هنگامیکه به سراغ بانک‌ها می‌روند با تمسخر و انکار مواجه بوده و حتی یکی از کسبه مورد ضرب و شتم از سوی بانک مذکور قرار گرفته و روانه بیمارستان و دستگاه نظارتی شده است و دیگر نکته جالب توجه وامی که قرار سود آن بیش از ۹ درصد است که دردی از کسبه‌ای درآمدی نداشته، درمان نمی‌کند.  
 
وی با توجه به اینکه دولت وعده پرداخت وام به ۶۵۰ هزار واحد تولیدی را داده است، اشاره داشت: مسئولین هنوز وام ۶۰۰ واحد تولیدی حادثه دیده را نداده است، بعد چطور ممکن است وام ۶۵۰ هزار واحد تولیدی انجام شود؟ ظاهراً وعده در جایگاه حرف و تصویب باقی مانده و در مرحله اجرا دچار مشکل جدی و ایست می‌شود.
 
کسبه‌ دیگری که تولیدکننده و عرضه کننده پیراهن در ساختمان پلاسکو بود، گفت: اداره مالیات برای ما پیامکی مبنی بر مراجعه به اداره مالیات برای دریافت ابلاغیه مالیات واحد صنفی پلاسکو و این در حالی است که واحد صنفی ما در پلاسکو ۵ ماهه فرو ریخته است.  
 
در واقع ممیزی مالیات از واحد صنفی فروریخته شده بازدید کرده و برای آن مالیات مقرر کرده که اکنون باید آن را پرداخت کنیم و این موضوع به جز وعده‌های مالیات مبنی بر بخشودگی مالیات‌های سال گذشته است که آن را نیز پرداخت کرده ایم.
 
 
جانمایی نامناسب، آتش کسبه پلاسکو را تند‌تر کرد

 
تولیدکننده‌ای که در طبقه اول ساختمان پلاسکو فعالیت داشته با اعتراض نسبت به جانمایی‌های نادرست افراد در مجتمع نور بیان کرد: اکثر واحد هایی که از موقعیت مناسبی دارند سهم کامپیوتر فروشان، کفش فروشان و دیگر اصناف شده واحد‌های طبقات بالا را با چیدمان بسیار بد به کسبه ساختمان پلاسکو واگذار کرده اند.
 
وی در ادامه افزود: واحد‌های عرضه در یک مجتمع در کنار هم فروش مطلوبی خواهند داشت. افراد ذی‌ربط در بخش واگذاری واحد‌های صنفی به افراد با هدف افزایش ارزش مغازه به تاثیر از فعالیت کسبه پلاسکو یکی در میان و در موقعیت‌های کور مجتمع، واحد به آنها واگذار کرده اند.  
 
این کسبه در این راستا عنوان کرد: اکثر افراد هزینه گزاف برای واحد‌های واگذار شده خرج کرده اند، عمدتاً این واحد‌ها شیشه، قفسه، درب ورود و دیگر ملزومات از این قبیل را نداشته و افراد حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون متحمل هزنیه برای ظواهر این واحد‌ها شده اند.
 
این عرضه کننده‌ پیراهن اظهار کرد: ۶۰۰ واحد صنفی در ساختمان پلاسکو صدمه دیده اند که از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر به مجتمع نور آمده اند، بخشی هنوز واحدهایشان را تحویل نگرفته و برخی دیگر هم دچار مشکلات جدی اقتصادی هستند. 
 
کسبه پلاسکو این بار زیرآوار تسهیلات بانکی و مشکلات مالیاتی/ وعده های سرخرمن مسئولین آتش کسبه پلاسکو را تندتر کرد 
 
مجتبی درودیان رئیس اتحادیه پیراهن فروشان و پیراهن دوزان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی در مجتمع نور تهران در ارتباط با مشکلات کسبه پلاسکو تصریح کرد: همچنان کسبه پلاسکو در مجتمع نور تهران به فعالیت جدی نپرداخته و عمدتاً نسبت به جانمایی نامناسب در این مجموعه شکایت و اعتراض دارند.  
 
وی در خصوص وعده‌ وام و استمهالات برای کسبه پلاسکو بیان کرد: در ارتباط با وعده‌ وام و استمهالات تا به امروز هنوز اقدام خاصی انجام نشده است. البته از همان روز اول مقرر شد تا بعد از دریافت اجاره نامه از سوی مالک کسبه پلاسکو درصدد دریافت وام ۳۰۰ میلیونی برآیند، اما در ارتباط با استمهالات، برای برخی از کسبه انجام و عده‌ای دیگر در فرآیند اجرا بوده، اما مشکلی که در این میان آزار دهنده است، مسئله یکی از بانک‌ها بوده که بانک مرکزی اظهار دارد که این بانک زیر تابعیت بانک مرکزی نبوده و استمهال را برای کسبه پلاسکو انجام نمی‌دهد و من نمی‌دانم چطور می‌شود که وجود دارد، اما زیر نظر بانک مرکزی نیست که در این خصوص باید مسئولین بانک مرکزی پاسخگو باشند.
 
درودیان در ادامه اشاره کرد: همچنان بعد از گذشت ۵ ماه از واقعه ریزش ساختمان پلاسکو تقریباً اتفاق خاصی نیافتاده است. پیگیری‌های ما از طریق اتاق اصناف تهران برای برخی از کسبه پلاسکو به نتایجی رسیده، اما هنوز به طور ۱۰۰ درصدی تکمیل نشده است.  
 
رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان در پایان گفت: براساس صحبت هایی که با بنیاد مستضعفان داشته ایم مقرر شد تا کلنگ ساخت ساختمان پلاسکو تا تاریخ ۳۰ خرداد زده شود، امید است که این وعده در تاریخ مذکور به مرحله اجرا برسد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها